RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Uit de schatkamer van... Johannes Brandsma

31-03-2021

HARLINGEN - Donderdag 1 april (nee geen grap), is er weer een 'Uit de schatkamer van...' met als gast, Johannes Brandsma.

Johannes Brandsma (Sexbierum, 23 oktober 1957), ook wel "De Brand" genoemd, is een voormalig topkaatser die zowel in het Friese spel als in het pelote zijn sporen heeft verdiend. Brandsma maakte na zijn actieve sportcarrière naam als coach.

 

In de 12 jaar dat hij actief is in de eredivisie van de KNKB heeft hij in totaal 659 classificatiepunten verzameld: hij speelde 216 finales, waarvan hij 157 overwinningen wist te behalen en 68 kleine prijzen behaalde. Brandsma werd maar liefst 57 keer tot koning uitgeroepen. De Brand was zes keer klassewinnaar, in 1982 met een recordscore van 98. Ook het aantal overwinningen dat jaar was hoger dan ooit tevoren een andere kaatsers: 29. Beide records zijn sindsdien niet meer gebroken. Brandsma debuteerde in 1977 in de eredivisie. Zijn meest succesvolle jaren waren 1982 en 1983 toen hij een vrijwel onverslaanbaar team vormde met Piet Jetze Faber en Sake Saakstra. Brandsma onderbrak zijn loopbaan in 1985 en 1986 voor een Belgisch avontuur bij de Braine-le-Compte peloteploeg. In 1990 kwam Brandsma eindelijk uit in de hoofdklasse en kaatste daarna nog 4 jaar in België.

 

De PC werd 4 keer gewonnen door Brandsma: in 1982 en 1983 met Sake Saakstra en Piet Jetze Faber en in 1987 en 1988 met Peter Rinia en Tunno Schurer. Andere klassiekers die Johannes Brandsma op zijn erelijst heeft staan ​​de Bûnspartij (2x), de Jong Nederlandpartij (2x), de Rengersdei (6x), de Aldehoupartij (3x) en de Van Aismadagen (3x).

 

Johannes Bransma is nu als bode werkzaam bij de Gemeente Harlingen.

 

  • Bij Omroep RSH van 19.00 tot 20.00 uur.
  • Techniek en presentatie: Marlies

 

Barrelhouse

En ook op 1 april natuurlijk weer BARRELHOUSE. Met boogiewoogiemuziek met af en toe een uitstapje naar de blues en een vleugje rock and roll. Met o.a. Jörg Hegemann, Mack Allen Smith, Tibor Grasser en nog veel meer.

 

  • Presentatie: Evert van Bon
  • Techniek: Marlies van Bon

 

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

 

RSHnieuws

 

Omroep RSH

Kijk Live

 

Algemeen Muziek

Meer nieuws

Nieuwe free fall lifeboat in Harlingen voor mbo- en hbo zeevaartstudenten Maritieme Academie Holland

31-03-2021

HARLINGEN - Bij de Maritieme Academie in Harlingen is een nieuwe free fall lifeboat gerealiseerd en half maart in gebruik genomen.

Razende Roeland raast weer live net voor de avondklok

31-03-2021

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamines en deze avond mag het weer live want de klok is een uur verzet dus het is een uurtje later avond. Heerlijk toch?

Gemeente stelt €200.000,- beschikbaar om het culturele leven na corona voor Harlingen te behouden

31-03-2021

HARLINGEN - B&W gaan dorps- en buurthuizen, culturele en maatschappelijke instellingen en vrijwilligersorganisaties jeugd helpen om in en na coronatijd te blijven bestaan.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Omdraai De Omdraai Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Omdraai De Omdraai Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen