De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Uit de schatkamer van... Johannes Brandsma

31-03-2021

HARLINGEN - Donderdag 1 april (nee geen grap), is er weer een 'Uit de schatkamer van...' met als gast, Johannes Brandsma.

Johannes Brandsma (Sexbierum, 23 oktober 1957), ook wel "De Brand" genoemd, is een voormalig topkaatser die zowel in het Friese spel als in het pelote zijn sporen heeft verdiend. Brandsma maakte na zijn actieve sportcarrière naam als coach.

 

In de 12 jaar dat hij actief is in de eredivisie van de KNKB heeft hij in totaal 659 classificatiepunten verzameld: hij speelde 216 finales, waarvan hij 157 overwinningen wist te behalen en 68 kleine prijzen behaalde. Brandsma werd maar liefst 57 keer tot koning uitgeroepen. De Brand was zes keer klassewinnaar, in 1982 met een recordscore van 98. Ook het aantal overwinningen dat jaar was hoger dan ooit tevoren een andere kaatsers: 29. Beide records zijn sindsdien niet meer gebroken. Brandsma debuteerde in 1977 in de eredivisie. Zijn meest succesvolle jaren waren 1982 en 1983 toen hij een vrijwel onverslaanbaar team vormde met Piet Jetze Faber en Sake Saakstra. Brandsma onderbrak zijn loopbaan in 1985 en 1986 voor een Belgisch avontuur bij de Braine-le-Compte peloteploeg. In 1990 kwam Brandsma eindelijk uit in de hoofdklasse en kaatste daarna nog 4 jaar in België.

 

De PC werd 4 keer gewonnen door Brandsma: in 1982 en 1983 met Sake Saakstra en Piet Jetze Faber en in 1987 en 1988 met Peter Rinia en Tunno Schurer. Andere klassiekers die Johannes Brandsma op zijn erelijst heeft staan ​​de Bûnspartij (2x), de Jong Nederlandpartij (2x), de Rengersdei (6x), de Aldehoupartij (3x) en de Van Aismadagen (3x).

 

Johannes Bransma is nu als bode werkzaam bij de Gemeente Harlingen.

 

  • Bij Omroep RSH van 19.00 tot 20.00 uur.
  • Techniek en presentatie: Marlies

 

Barrelhouse

En ook op 1 april natuurlijk weer BARRELHOUSE. Met boogiewoogiemuziek met af en toe een uitstapje naar de blues en een vleugje rock and roll. Met o.a. Jörg Hegemann, Mack Allen Smith, Tibor Grasser en nog veel meer.

 

  • Presentatie: Evert van Bon
  • Techniek: Marlies van Bon

 

 

Luister Online

RSH Online

Contactgegevens

 

Prinses Irenestraat 2

8862TL Harlingen

 

0517 412324

 

info@omroeprsh.nl

 

www.omroepRSH.nl

 

RSHnieuws

 

Omroep RSH

Kijk Live

 

Algemeen Muziek

Meer nieuws

Nieuwe free fall lifeboat in Harlingen voor mbo- en hbo zeevaartstudenten Maritieme Academie Holland

31-03-2021

HARLINGEN - Bij de Maritieme Academie in Harlingen is een nieuwe free fall lifeboat gerealiseerd en half maart in gebruik genomen.

Razende Roeland raast weer live net voor de avondklok

31-03-2021

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamines en deze avond mag het weer live want de klok is een uur verzet dus het is een uurtje later avond. Heerlijk toch?

Gemeente stelt €200.000,- beschikbaar om het culturele leven na corona voor Harlingen te behouden

31-03-2021

HARLINGEN - B&W gaan dorps- en buurthuizen, culturele en maatschappelijke instellingen en vrijwilligersorganisaties jeugd helpen om in en na coronatijd te blijven bestaan.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Food 80/20 Food 80/20 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Omdraai De Omdraai Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei De Omdraai De Omdraai Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Broodje Nuchter Broodje Nuchter Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg