Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Tweede editie van Sail InZicht een groot succes

20-06-2022

HARLINGEN - Van 13 juni tot en met 20 juni vond de tweede editie van Sail InZicht plaats, een evenement als warmloper op the Tall Ships Races voor alle basisschoolleerlingen van Gemeente Harlingen.

"Aan boord van een Tall Ship" was het thema van de editie van 2018. Dit jaar koos de organisatie ervoor om "Water" als thema te kiezen. Het idee hierachter was dat de Harlinger kinderen het werelderfgoed de Waddenzee als achtertuin hebben, maar dat sommigen daar nog niet veel over weten. 

 

Elke dag werd er een groep uitgenodigd voor een schoolreisje in eigen stad. Van maandag tot en met donderdag was het Entrepotgebouw het decor voor verschillende workshops over water. De groepen 3 t/m 6 leerden van alles over het water. Ze leerden over het doel van duinen en dijken en gingen zelf aan de slag om een stevige dijk te bouwen. Daarnaast deden ze verschillende wetenschappelijk proefjes, leerden ze over drijven en zinken en verschillende zeedieren. Ook werden ze zich bewust van hun eigen plastic voetafdruk, waar ze een kunstwerk van maakten. Tot slot werden er buiten spellen gedaan met water en nam Wetterskip de leerlingen mee naar de keermuur om te leren waar deze voor dient. 

 

 

Op vrijdag 17 juni en maandag 20 juni werden de leerlingen van de groepen 7 en 8 ontvangen in het zwembad 't Derde Haad. Hier had de organisatie samen met Optisport een geweldig programma gemaakt met drie workshops in het water en drie workshops op het droge. De workshops bestonden uit proefjes met water, een bezoek aan de machinekamer van het zwembad, het maken van de bewegwijzeringsborden voor tijdens the Tall Ships Races, het omslaan met bootjes, zwemmen door een wak, snorkelen en zwemmen en samenwerken met zwemvestjes. 

 

 

Vrijdag 17 juni kwam de Maritieme Academie langs om in de pauze een kleine demonstratie te geven met elektrische vaartuigen en maandag 20 juni waren de Zeekadetten van de partij, die de leerlingen uitdaagden om zo snel mogelijk een droogpak aan te trekken en daarmee te zwemmen. 

 

Groepen 1 en 2 bleven op school en werden ook bezocht door Poseidon, die ze vertelden hoe ze met de zee om kunnen gaan. Met het Sail InZicht lespakket kunnen de juffen en meesters aan de slag. Zo hebben ze boeken gekregen, een knutselopdracht en woordenschat over water. 

 

Het was een geweldige drukke week, waar veel positieve reacties op gekomen zijn van zowel leerlingen als leraren. We hopen dat de Harlinger kids helemaal klaar zijn voor the Tall Ships Races van 14 t/m 17 juli. 

 

Algemeen Eten, Drinken, Uitgaan Kunst & Cultuur Natuur & Milieu Onderwijs Sport & Recreatie

Meer nieuws

Geslaagde hockeytoernooien voor jongste jeugd HMHC

20-06-2022

HARLINGEN - Ieder hockeyseizoen wordt door de jongste jeugdteams afgesloten met een hockeytoernooi.

’t Wad kampioen schoolkaatsen op de Lanen

20-06-2022

HARLINGEN - Tijdens de week van het Lanenkaatsen werd er ook gekaatst door de schooljeugd en dit jaar konden alle kinderen maar liefst vier partijen kaatsen op de donderdagmiddag.

Veldwerk eigen omgeving klas 2: het Friese zeekleilandschap

20-06-2022

HARLINGEN - Met prachtig weer gingen afgelopen donderdag zes tweede klassen van RSG Simon Vestdijk op pad om te werken aan hun veldwerk eigen omgeving.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda