Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Tweede editie van Sail InZicht een groot succes

20-06-2022

HARLINGEN - Van 13 juni tot en met 20 juni vond de tweede editie van Sail InZicht plaats, een evenement als warmloper op the Tall Ships Races voor alle basisschoolleerlingen van Gemeente Harlingen.

"Aan boord van een Tall Ship" was het thema van de editie van 2018. Dit jaar koos de organisatie ervoor om "Water" als thema te kiezen. Het idee hierachter was dat de Harlinger kinderen het werelderfgoed de Waddenzee als achtertuin hebben, maar dat sommigen daar nog niet veel over weten. 

 

Elke dag werd er een groep uitgenodigd voor een schoolreisje in eigen stad. Van maandag tot en met donderdag was het Entrepotgebouw het decor voor verschillende workshops over water. De groepen 3 t/m 6 leerden van alles over het water. Ze leerden over het doel van duinen en dijken en gingen zelf aan de slag om een stevige dijk te bouwen. Daarnaast deden ze verschillende wetenschappelijk proefjes, leerden ze over drijven en zinken en verschillende zeedieren. Ook werden ze zich bewust van hun eigen plastic voetafdruk, waar ze een kunstwerk van maakten. Tot slot werden er buiten spellen gedaan met water en nam Wetterskip de leerlingen mee naar de keermuur om te leren waar deze voor dient. 

 

 

Op vrijdag 17 juni en maandag 20 juni werden de leerlingen van de groepen 7 en 8 ontvangen in het zwembad 't Derde Haad. Hier had de organisatie samen met Optisport een geweldig programma gemaakt met drie workshops in het water en drie workshops op het droge. De workshops bestonden uit proefjes met water, een bezoek aan de machinekamer van het zwembad, het maken van de bewegwijzeringsborden voor tijdens the Tall Ships Races, het omslaan met bootjes, zwemmen door een wak, snorkelen en zwemmen en samenwerken met zwemvestjes. 

 

 

Vrijdag 17 juni kwam de Maritieme Academie langs om in de pauze een kleine demonstratie te geven met elektrische vaartuigen en maandag 20 juni waren de Zeekadetten van de partij, die de leerlingen uitdaagden om zo snel mogelijk een droogpak aan te trekken en daarmee te zwemmen. 

 

Groepen 1 en 2 bleven op school en werden ook bezocht door Poseidon, die ze vertelden hoe ze met de zee om kunnen gaan. Met het Sail InZicht lespakket kunnen de juffen en meesters aan de slag. Zo hebben ze boeken gekregen, een knutselopdracht en woordenschat over water. 

 

Het was een geweldige drukke week, waar veel positieve reacties op gekomen zijn van zowel leerlingen als leraren. We hopen dat de Harlinger kids helemaal klaar zijn voor the Tall Ships Races van 14 t/m 17 juli. 

 

Algemeen Eten, Drinken, Uitgaan Kunst & Cultuur Natuur & Milieu Onderwijs Sport & Recreatie

Meer nieuws

Geslaagde hockeytoernooien voor jongste jeugd HMHC

20-06-2022

HARLINGEN - Ieder hockeyseizoen wordt door de jongste jeugdteams afgesloten met een hockeytoernooi.

’t Wad kampioen schoolkaatsen op de Lanen

20-06-2022

HARLINGEN - Tijdens de week van het Lanenkaatsen werd er ook gekaatst door de schooljeugd en dit jaar konden alle kinderen maar liefst vier partijen kaatsen op de donderdagmiddag.

Veldwerk eigen omgeving klas 2: het Friese zeekleilandschap

20-06-2022

HARLINGEN - Met prachtig weer gingen afgelopen donderdag zes tweede klassen van RSG Simon Vestdijk op pad om te werken aan hun veldwerk eigen omgeving.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie TeamFRL TeamFRL Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus CDA Harlingen CDA Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Wellheat Shop Wellheat Shop Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen