Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Tumultueus slot van zes-punten duel

10-03-2020

DRACHTEN - De belangen waren voor beide teams groot en dat was te merken.

De belangen waren voor beide teams groot en dat was te merken. Aan strijdlust geen gebrek, van echt goed voetbal was zelden sprake. Toch was tot een 10 minuten voor het einde beslist niet sprake van een onsportieve wedstrijd. Na de 1 – 0 gooiden de Harlingers er nog een schepje bovenop om toch met een punt huiswaarts te kunnen keren. De irritaties over en weer leidden o.a. tot onoverzichtelijke relletjes op het veld, waarbij scheidsrechter Berends met nog 8 minuten te spelen besloot tot een afkoelingsperiode. Op dat ogenblik een juiste beslissing. Dan hoop je, dat de spelers zich ook als volwassenen zullen gaan gedragen in het restant van de wedstrijd. Helaas liepen de emoties toch weer dermate hoog op, dat de referee zich hierin ook liet meeslepen en na afloop zich genoodzaakt zag nog kaarten richting spelers van Zeerobben en Drachtster Boys te moeten uit delen. De winst was verdiend voor de gastheren, maar het voetbal heeft deze middag verloren. En dat mogen zich alle spelers van beide partijen, die zich hebben laten gelden in het tumult, aan rekenen. 

 

Controle 

De eerste twintig minuten ging de strijd gelijk op. Zeerobben was van meet af aan fel op de bal en dat leverde een aantal vrije trappen op kansrijke posities op, zonder resultaat. Godert Attema zag zijn inzet net naast rollen na goed voorbereidend werk van Yander Zandbergen. Rob Schokker kopte een vrije trap net naast en Robin Zuidema zag zijn inzet door Brent de Groot weggewerkt worden toen Jacob de Vries al gepasseerd was. Hierna vergrootte Drachster Boys de druk op de defensie van de gasten. Echt in de problemen kwamen ze niet. Het centrale duo Patrick Amels en Jordy Torenbeek zorgden om de beurt voor het elimineren van de kopkrachtige Schokker. De beide backs, Armando Zwart en Brent de Groot, voorkwamen de voorzetten van de vleugels. Wel moest scheidsrechter Berends twee keer geel trekken voor praten. Onnodig.

 

Toch weer Schokker 

De start van de tweede helft was een vervolg op het laatste deel voor rust. Drachtster Boys bleef druk houden en Zeerobben  had moeite om daaronderuit te spelen. Logischerwijze ontstonden er dan ook grote kansen. Uit een vrije trap leek Rob Schokker de te openen met een snoeiharde kopbal, maar met een bliksemsnelle reactie tikte Jacob de Vries de bal uit de kruising.  Een lange trap van achteruit doorgekopt door Schokker belandde pardoes voor de voeten van Kasper Dekens, vrij voor De Vries schoot hij naast. Door het oog van de naald. Toch moest de verdediging, inclusief de doelman, het antwoord schuldig blijven op een kopbal van Schokker uit een hoekschop. Met dit doelpunt mocht de lange spits zich topscoorder van de club noemen. 

 

Afkoelingsperiode 

Aan dat feit hadden de groenwitten natuurlijk geen boodschap en gingen verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Patrick Amels posteerde zich in de spits samen met de ingevallen Jeffrey Draaisma. Bijna had dit succes toen de ook al ingevallen Dylan Drent met een verre ingooi de blonde kuif van Amels vond, uit zijn doorkopbal leek Draaisma te scoren, zijn schot werd geblokt. De doorgebroken Tim Oosterbaan werd op rand zestien onderuit geschoffeld, slechts geel en de irritaties nemen toe. Zo ook de frustratie als gevolg van onmacht.  Met twee keer geel voor Yander Zandbergen wegens “praten” kwam Zeerobben in ondertal en leek het een kansloze missie te worden. Uit een schermutseling tussen een speler van de bezoekers en van de thuisclub moest laatst genoemde ook het veld ruimen. De onoverzichtelijke situatie noopte de referee tot het inlassen van een afkoelingsperiode.  Na tien minuten werden de laatste zeven minuten en nog wat blessure tijd met tien tegen tien uitgespeeld. Kansen leverde dit voor de bezoekers niet meer op, maar de adrenaline bij een aantal spelers was nog niet geheel verdwenen, met als gevolg dat spelers zich op oneigenlijke wijze meenden te moeten uiten. Jammer.

 

Grenzen

Uithuilen, overdenken en opnieuw beginnen. Dat zal de opdracht zijn voor het trainersduo Janssen/Postma en de gehele selectie. De door de KNVB gestrafte spelers moeten wel beseffen, dat niet alleen schorsingen zullen volgen, maar dat ze ook de club geen dienst hebben bewezen met hun gedrag. In de emoties je laten gaan is menselijk, maar er zijn grenzen.

 

Scoreverloop: 1 – 0 Rob Schokker (76 m.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries, Brent de Groot (71 m. Dylan Drent); Jordy Torenbeek; Patrick Amels; Armando Zwart; Adnan Jarjour; Kristian Feenstra; Tim Oosterbaan; Godert Attema (Marcel Visser 83 m.) ; Yander Zandbergen; Higor da Silva (Jeffrey Draaisma 78 m.)

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Planning introductie Willem Barentsz verruimd

10-03-2020

HARLINGEN - De nieuwe LNG-catamarans van Rederij Doeksen worden later in gebruik genomen dan eerder aangegeven.

Prima prestaties tijdens gezellige Super Sunday bij HMHC

10-03-2020

HARLINGEN - Afgelopen zondag was er weer een traditionele Super Sunday bij HMHC aan de Westerzeedijk.

Freerunning voor tieners vanaf 15 jaar

10-03-2020

HARLINGEN - Op elke vrijdagavond van 20.00 -21.00 uur kun je aan freerunning doen in ‘t Vierkant (J. van Oldenbarneveldstraat Harlingen).

Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas