Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Van 11 t/m 13 september 2020 verandert de Dokkade/Nieuwe Willemskade weer in een culinair walhalla. Volop verwennerij, genieten van (live) muziek en de mooiste blik op zee!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Trebol was voor het laatst even het mekka van de Bluesmuziek

21-10-2019

HARLINGEN - Vele vooral trouwe bluesliefhebbers kwamen zaterdag 19 oktober s'avonds naar Harlingen.

Trebol was voor het laatst even het mekka van de Bluesmuziek The Livin' Blues Xperience. Foto: Jelle Zijlstra.

Door: Jelle Zijlstra.

 

Een sfeervolle Trebol zaal, met een laag podium maakt het contact met live band en publiek intiemer. Alweer 20 jaar Bluesnight Midlum geschiedenis, maakte indruk op vele bezoekers en uiteraard ook de artiesten die deze avond optraden. Een bijna verse organisatie Bluesnight Midlum onderleiding van Albertus van der Plaats, hadden unoniem een prachtige keuze gemaakt. Tuff Luck is niet zomaar een bluesbandje uit het Friese Akkrum. Het openingsnummer "Kinky Women" was treffend, je wist gelijk wat het deze avond zou worden. Met zijn hoge hese stem en prachtige meeslepende slidegitaarspel trok frontman Rogier Trampe de aandacht met dit slow-blues nummer.

 

Heerlijke bluesmuziek zonder fratsen, een keuze van bluesnummers uit de jaren '30 en '40, is Tuff Luck een band die niet de populaire bluessongs speelt. Big Maceo Merriweather (ook een inspiratiebron voor Tuff Luck) was een bluespianist en zanger die in die tijd in Chicago speelde. Bij het grote bluespubliek misschien van nu niet erg bekend, behalve "Worried Life Blues" een veel gecoverd nummer wordt dan ook vanavond niet gespeeld. Wel van Big Maceo kwamen de piano nummers "Kidman Blues" en "32-20" voorbij, prachtige lichtvoetige stukken met verve gebracht door Kees Bode. Deze muzikanten verstaan hun vak, een gedegen ritmesectie op slagwerk Douwe-Jan Pol en Peter Hartman op de bas als stabiele factor. Kees Bode, zorgde voor de inkleuring, op toetsen afgewisseld piano of hammond geluid. Klonk het authentiek, dan weer rockend of funky, diverse solo's, ook met tweede stem van Douwe-Jan werden zeer afwisselde nummers de zaal in geslingerd.

 

Vooral eigen geschreven nummers door Rogier geven deze nummers een eigen modern gezicht. "Red Unions" gecomponeerd door Kees Bode was een heerlijk instrumentaal nummer met het hammond en piano geluid. "A 50 Avenue" een slow-blues nummer, waar de hammond klonk, was prachtig van opbouw naar een climax toe.

 

Een toegift kon niet uitblijven, met "I think I wanna love you" een stevig bluesrock nummer was het een mooie afsluiter. Van deze band die niet heel veel in het bluescircuit speelt, zullen we hopelijk nog meer van horen.

 

Livin' Blues Xperience mocht de avond afsluiten, bekend voorheen als Haagse band Livin Blues waar ondergetekende in de jaren 70 liveoptredens bezocht heeft, is icoon Nicko Christiansen zanger, saxofonist, die de band en de blues in leven houdt. Wat een energie gezien zijn leeftijd, is de zang nog gelijkwaardig als toen. Het Openingsnummer "Help me" van Sonny Boy Williamson is dan ook niet toepasselijk op hem. Oud en nieuw werk van deze solide blues- en boogie woogie band, staat als een huis. Gedreven muzikanten, die deze avond met twee invallers, de leadgitarist Peter Langerak en bassist Leon Coenjaarts de band versterkten. Daarnaast hadden de mannen nog een special vrouwelijk gast mee, Rosy Pereira zij was een prachtige aanvulling met zang. In de eerste helft van de set bracht ze ook nog een solonummer. Andreas Carree geniale wat deze man op slagwerk bracht maar ook Bas Kleine de enige Fries bandlid uit Dokkum, is geen onbekende bluesharpist in Nederland. Het was genieten, want Livin' Blues toen met John Lagrand in de gelederen bepaalde het geluid, ook nu is het ondenkbaar.

 

"No Use Crying" een mooie intieme blues ballad, met Rosy en Nicko in duet en op tenorsax, volgde "Crazy" beginnend op drums een staccato, funkyachtig mede door de baspartij een experimenteel bijzonder nummer. Nieuwe nummers, zoals "Black Night", nam Nicko de kleine sax ter hand. "Spoonful" een gouwe ouwe van Willy Dixon, zang van Nicko en Rosy, waarbij Frontman Christiansen samen met Andreas zich uit leefde op het slagwerk. "Hoochie Coochie Man" samengesmeed met "Mojo Workin"soleerde Bas Kleine op de mondharmonica. Met deze bekende nummers was het al snel een volle dansvloer en bracht het Trebolpubliek in beweging.

 

"Best Thing I Can Do" aangekondigd als nieuwe single, was één van andere orde, minder rauw gitaarwerk, een mooie op gebouwde ballad, waar Rosy Pereira als tweede stem fungeerde. In "Too Many Chiefs" kon het publiek weer rekenen op solo's van de basgitarist en drummer. De sfeer steeg nog meer toen de band inzette met "Wang Dang Doodle/ L.B. Boogie een lange versie waar de harpist weer een grote rol in speelde. "Voodoo Dancer" tekent voor de naam van de Band, vernieuwing. Een toegift met dit enthousiast publiek kon niet uit blijven. "Hounddog" en "Black Magic Woman" in de stijl van Fleetwood Mac heeft de Livin' Blues Xperience met gitarist invaller Peter Langerak een geweldige bluesavond neergezet.

 

Foto's: Jelle Zijlstra.

Muziek

Meer nieuws

Trebol maakt zich op voor laatste feest!

21-10-2019

HARLINGEN - Stadsschouwburg Trebol sluit na komend weekend haar deuren en maakt plaats voor een markant woongebouw.

Fc Harlingen 1 verliest onnodig

21-10-2019

SNEEK - Fc Harlingen 1 leed afgelopen zondag in Sneek een onnodige nederlaag tegen Black Boys.

Week van de mantelzorg met verwenweek voor Mantelzorgers

21-10-2019

HARLINGEN - Mantelzorgers in Harlingen in het zonnetje van 10 tot en met 15 november.

Reacties

Plaats uw familiebericht op Harlingenboeit.nl

Wo 29 april
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Zo 30 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Vr 3 juli
t/m
Wo 30 september
Za 4 juli
t/m
Zo 25 oktober
Zo 5 juli
t/m
Zo 25 oktober
Bekijk de volledige agenda
Haarmode Cats Haarmode Cats Greenart Production Greenart Production Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Broodje Nuchter Broodje Nuchter Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Greenart Production Greenart Production Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Broodje Nuchter Broodje Nuchter Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE