Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Trainingen weer gestart bij HMHC

07-05-2020

HARLINGEN - Sinds vorige week wordt er weer door jeugdhockeyteams getraind aan de Westerzeedijk.

Met de nodige maatregelen en anderhalve meter afstand, maar dat mag de pret niet drukken. Het was weer even wennen, met spierpijn de dag na de training, maar wat is het fijn om weer met vrienden en vriendinnen op het veld te staan!

 

De Technische Commissie, hoofdtrainers en het Bestuur hebben het in korte tijd voor elkaar gekregen om zowel een Opstartplan te ontwikkelen als het hockeycomplex op een veilige manier in te richten. Door onder andere een gescheiden in- en uitgang, gesloten clubgebouw en beschikbare desinfectiematerialen kan er veilig getraind worden, rekening houdend met de regels van RIVM, NOC NSF en KNHB. Wethouder Harry Boon kwam persoonlijk even kijken bij de start en sprak goedkeurende woorden over HMHC.

 

Jongere jeugd

De jongens en meiden tot en met 12 jaar, de basisschooljeugd, kon weer beginnen zonder dat zij anderhalve meter afstand van elkaar hoefden te houden. De hoofdtrainers Joyce Heida en Onno Jan Onnes hadden zich uitgeleefd op creatieve trainingsvormen en het spelplezier spatte er weer vanaf. De opkomst van de trainingen was groot, de komende weken is vast iedereen weer van de partij.

 

Oudere jeugd

Bij de oudere jeugd, 13 tot en met 18 jaar, was er wat meer aanpassing nodig. Zij moesten wel anderhalve meter afstand houden. Ook hier lukte het echter om creatieve vormen te vinden en weer fijn te trainen. Een van de trainingsvormen, verdedigen op afstand, werd zelfs overgenomen op de sociale media van de KNHB. Met de opkomst zat het wel goed, vele teams waren direct weer compleet.

 

Uitbreiding naar alle teams

Afgelopen woensdag maakt premier Mark Rutte bekend dat alle buitensport weer mogelijk wordt. Dus alle hockeyteams kunnen binnenkort het veld weer op, ook de senioren, veteranen en trimhockeyers. TC, hoofdtrainers en bestuur maken hiervoor weer een trainingsplanning, die gedeeld wordt onder de leden en die terug te vinden zal zijn op de website www.harlingermhc.nl.

 

Voorwaarden blijven gelijk

Als we straks weer met alle teams het veld op mogen, blijven de Corona/Covid-19 maatregelen en dus het Opstartplan, van toepassing. Ook aan de volwassen hockeyers wordt dus gevraagd dit goed door te nemen voor ze weer het veld op gaan. Maar ook hier geldt: het belangrijkste is dat er weer getraind kan gaan worden en gebruik hierbij je gezonde verstand. Als je niet fit bent, kom je niet trainen. Gezondheid en veiligheid staan voorop!

 

Gratis hockey voor 4- en 5-jarigen

Hockey voor 4- en 5-jarigen bij HMHC is gratis. We noemen het Funkey hockey. Eén keer in de week doe je een echte training, begeleid door onze professionele trainers. Spelenderwijs leer je hockey en ervaar je het plezier van een teamsport en lekker buiten sporten met vriendjes en vriendinnetjes. Fun staat voorop bij Funkey hockey!

 

Je wordt wel lid, maar betaalt geen contributie. Als je zes jaar wordt, stroom je door naar de F-jeugd en ga je ook echte wedstrijden spelen. Deze groepen zijn gemengd, dus zowel voor jongens als meisjes. Meer weten? Kijk op onze site of stuur een berichtje aan info@Harlingermhc.nl.

 

Veel stilgezeten de laatste tijd? Kom trimhockey spelen!

Heb je de afgelopen weken veel thuisgewerkt en stil gezeten achter je computer? Dan is het misschien een goed idee om weer in beweging te komen en mee te gaan doen met trimhockey voor volwassenen. Dit is een groep hockeyers die vooral veel plezier heeft samen en maandelijks de mogelijkheid hebben tot het spelen van wedstrijden. Je bent van harte uitgenodigd om een keer mee te trainen. Dat kan met de gemengde groep of met de damesgroep. Op de website www.harlingermhc.nl vind je meer informatie.

 

Niet alleen hockey aan de Westerzeedijk

De velden van de hockeyclub worden niet alleen gebruikt voor hockeytrainingen. In overleg met de gemeente is de club ook gastheer voor onder andere een karate club en dansclub. Zij maken gebruik van de velden, omdat zij niet in de zaal mogen trainen door alle regels. Ook de buurtsport coach van gemeente Harlingen organiseren activiteiten voor jeugd en jongeren aan de Westerzeedijk. Uiteraard werkt HMHC er graag aan mee om zoveel mogelijk jongeren weer te laten sporten!

 

Corona Sport & Recreatie

Meer nieuws

MCL Harlingen heropent op 11 mei

07-05-2020

HARLINGEN - Vanaf maandag 11 mei 2020 gaat MCL Harlingen weer gefaseerd open.

Stemmen bundelen zich in een chorus

07-05-2020

HARLINGEN - Nederland wees liefdevol en neem verantwoordelijkheid door tenminste 500 alleenreizende kinderen op te nemen!

Versoepeling maatregelen fc Harlingen

07-05-2020

HARLINGEN - Het kabinet heeft woensdag avond op de persconferentie een aantal coronamaatregelen versoepeld.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Broodje Nuchter Broodje Nuchter Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Greenart Production Greenart Production Hubo-Faber Hubo-Faber
BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt