Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Trainingen weer gestart bij HMHC

07-05-2020

HARLINGEN - Sinds vorige week wordt er weer door jeugdhockeyteams getraind aan de Westerzeedijk.

Met de nodige maatregelen en anderhalve meter afstand, maar dat mag de pret niet drukken. Het was weer even wennen, met spierpijn de dag na de training, maar wat is het fijn om weer met vrienden en vriendinnen op het veld te staan!

 

De Technische Commissie, hoofdtrainers en het Bestuur hebben het in korte tijd voor elkaar gekregen om zowel een Opstartplan te ontwikkelen als het hockeycomplex op een veilige manier in te richten. Door onder andere een gescheiden in- en uitgang, gesloten clubgebouw en beschikbare desinfectiematerialen kan er veilig getraind worden, rekening houdend met de regels van RIVM, NOC NSF en KNHB. Wethouder Harry Boon kwam persoonlijk even kijken bij de start en sprak goedkeurende woorden over HMHC.

 

Jongere jeugd

De jongens en meiden tot en met 12 jaar, de basisschooljeugd, kon weer beginnen zonder dat zij anderhalve meter afstand van elkaar hoefden te houden. De hoofdtrainers Joyce Heida en Onno Jan Onnes hadden zich uitgeleefd op creatieve trainingsvormen en het spelplezier spatte er weer vanaf. De opkomst van de trainingen was groot, de komende weken is vast iedereen weer van de partij.

 

Oudere jeugd

Bij de oudere jeugd, 13 tot en met 18 jaar, was er wat meer aanpassing nodig. Zij moesten wel anderhalve meter afstand houden. Ook hier lukte het echter om creatieve vormen te vinden en weer fijn te trainen. Een van de trainingsvormen, verdedigen op afstand, werd zelfs overgenomen op de sociale media van de KNHB. Met de opkomst zat het wel goed, vele teams waren direct weer compleet.

 

Uitbreiding naar alle teams

Afgelopen woensdag maakt premier Mark Rutte bekend dat alle buitensport weer mogelijk wordt. Dus alle hockeyteams kunnen binnenkort het veld weer op, ook de senioren, veteranen en trimhockeyers. TC, hoofdtrainers en bestuur maken hiervoor weer een trainingsplanning, die gedeeld wordt onder de leden en die terug te vinden zal zijn op de website www.harlingermhc.nl.

 

Voorwaarden blijven gelijk

Als we straks weer met alle teams het veld op mogen, blijven de Corona/Covid-19 maatregelen en dus het Opstartplan, van toepassing. Ook aan de volwassen hockeyers wordt dus gevraagd dit goed door te nemen voor ze weer het veld op gaan. Maar ook hier geldt: het belangrijkste is dat er weer getraind kan gaan worden en gebruik hierbij je gezonde verstand. Als je niet fit bent, kom je niet trainen. Gezondheid en veiligheid staan voorop!

 

Gratis hockey voor 4- en 5-jarigen

Hockey voor 4- en 5-jarigen bij HMHC is gratis. We noemen het Funkey hockey. Eén keer in de week doe je een echte training, begeleid door onze professionele trainers. Spelenderwijs leer je hockey en ervaar je het plezier van een teamsport en lekker buiten sporten met vriendjes en vriendinnetjes. Fun staat voorop bij Funkey hockey!

 

Je wordt wel lid, maar betaalt geen contributie. Als je zes jaar wordt, stroom je door naar de F-jeugd en ga je ook echte wedstrijden spelen. Deze groepen zijn gemengd, dus zowel voor jongens als meisjes. Meer weten? Kijk op onze site of stuur een berichtje aan info@Harlingermhc.nl.

 

Veel stilgezeten de laatste tijd? Kom trimhockey spelen!

Heb je de afgelopen weken veel thuisgewerkt en stil gezeten achter je computer? Dan is het misschien een goed idee om weer in beweging te komen en mee te gaan doen met trimhockey voor volwassenen. Dit is een groep hockeyers die vooral veel plezier heeft samen en maandelijks de mogelijkheid hebben tot het spelen van wedstrijden. Je bent van harte uitgenodigd om een keer mee te trainen. Dat kan met de gemengde groep of met de damesgroep. Op de website www.harlingermhc.nl vind je meer informatie.

 

Niet alleen hockey aan de Westerzeedijk

De velden van de hockeyclub worden niet alleen gebruikt voor hockeytrainingen. In overleg met de gemeente is de club ook gastheer voor onder andere een karate club en dansclub. Zij maken gebruik van de velden, omdat zij niet in de zaal mogen trainen door alle regels. Ook de buurtsport coach van gemeente Harlingen organiseren activiteiten voor jeugd en jongeren aan de Westerzeedijk. Uiteraard werkt HMHC er graag aan mee om zoveel mogelijk jongeren weer te laten sporten!

 

Corona Sport & Recreatie

Meer nieuws

MCL Harlingen heropent op 11 mei

07-05-2020

HARLINGEN - Vanaf maandag 11 mei 2020 gaat MCL Harlingen weer gefaseerd open.

Stemmen bundelen zich in een chorus

07-05-2020

HARLINGEN - Nederland wees liefdevol en neem verantwoordelijkheid door tenminste 500 alleenreizende kinderen op te nemen!

Versoepeling maatregelen fc Harlingen

07-05-2020

HARLINGEN - Het kabinet heeft woensdag avond op de persconferentie een aantal coronamaatregelen versoepeld.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Hubo-Faber Hubo-Faber
Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Greenart Production Greenart Production DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn