Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Amusetour Harlingen

Amusetour Harlingen

Op één dag 7 top restaurants bezoeken? In Harlingen kan het! Zondag 16 september van 12 tot 17 uur vindt wederom de Amusetour plaats.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Toeristisch beleid van Harlingen kan (nog) worden versterkt

22-01-2018

HARLINGEN - De Rekenkamercommissie van de gemeente Harlingen heeft onderzoek gedaan naar de recreatie & toerisme in de gemeente Harlingen.

Toeristisch beleid van Harlingen kan (nog) worden versterkt Foto: Dorus Breidenbach

Recreatie & toerisme is een belangrijke economische pijler van de gemeente Harlingen. De gemeente wil de economische kracht en het belang van deze sector vergroten en heeft daarom meerjarenbeleid vastgesteld. Centraal in dit onderzoek stond de vraag “in hoeverre is het gevoerde beleid op het gebied van recreatie & toerisme doeltreffend en doelmatig?”


Op basis van het onderzoek is geconcludeerd dat er de afgelopen jaren wel veel gebeurd is maar dat veel acties “ad hoc” zijn en gericht op het verbeteren van de basisvoorzieningen. Deze lijken nu redelijk op orde, maar vormen nog geen reden voor de potentiële toerist om naar Harlingen te komen. De commissie beveelt dan ook aan om in het nieuwe beleid strategische keuzes te maken en daarbij te kijken naar de mogelijkheden voor het ontwikkelen en realiseren van aantrekkelijke bezienswaardigheden. Hierdoor kun je toeristen verleiden om langer te blijven, meer te besteden en terug te komen.


De rekenkamercommissie stelt voor om bij het opstellen van het nieuwe beleid de toeristische sector meer te betrekken. De gemeente zou ook meer kunnen laten zien wat er met de input vanuit de sector wordt gedaan. Daarnaast zou in het nieuwe beleid een betere relatie gelegd moeten worden naar andere beleidsterreinen.


Tot slot beveelt de rekenkamercommissie aan om de beleidsperiode van nieuw beleid maximaal 4 tot 5 jaar te laten zijn in plaats van de 10 jaar die voor de laatste beleidsnotitie gold. Hierbij zou gewerkt kunnen worden met compacte jaarlijkse actieplannen. Op dit moment is de informatievoorziening richting de gemeenteraad over de voortgang van het toeristisch beleid nog ongestructureerd. Door de beleidsperiode korter te maken en met compacte jaarlijkse actieplannen te werken is het toeristisch beleid ook beter te evalueren door de gemeenteraad.

 

In de bestuurlijke reactie geeft het college niet alleen aan dat alle aanbevelingen worden overgenomen, maar ook dat de nieuwe beleidsnotitie voor toerisme op basis van de geformuleerde conclusies en aanbevelingen zo spoedig mogelijk in gang zal worden gezet. Het rapport is aangeboden aan de gemeenteraad. Naar verwachting wordt het op 7 februari in de Raadscommissie behandeld.

 

Algemeen Gemeente Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jappie Saakstra opnieuw lijsttrekker Harlinger Belang

22-01-2018

HARLINGEN - Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen voert Jappie Saakstra opnieuw de kandidatenlijst van Harlinger Belang aan.

Nieuwe bomen en werkzaamheden N31 Harlingen

22-01-2018

HARLINGEN - Benieuwd wat de werkzaamheden voor deze week zijn?

Stichting Present Noordwest Friesland Bruggenbouwer van het jaar!

22-01-2018

HARLINGEN - Tijdens de landelijke presentdagen op 19 en 20 januari in Doorn is Stichting Present Noordwest Friesland tot “Bruggenbouwer van het jaar 2017” benoemd.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda
Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"