Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Toeristisch beleid van Harlingen kan (nog) worden versterkt

22-01-2018

HARLINGEN - De Rekenkamercommissie van de gemeente Harlingen heeft onderzoek gedaan naar de recreatie & toerisme in de gemeente Harlingen.

Toeristisch beleid van Harlingen kan (nog) worden versterkt Foto: Dorus Breidenbach

Recreatie & toerisme is een belangrijke economische pijler van de gemeente Harlingen. De gemeente wil de economische kracht en het belang van deze sector vergroten en heeft daarom meerjarenbeleid vastgesteld. Centraal in dit onderzoek stond de vraag “in hoeverre is het gevoerde beleid op het gebied van recreatie & toerisme doeltreffend en doelmatig?”


Op basis van het onderzoek is geconcludeerd dat er de afgelopen jaren wel veel gebeurd is maar dat veel acties “ad hoc” zijn en gericht op het verbeteren van de basisvoorzieningen. Deze lijken nu redelijk op orde, maar vormen nog geen reden voor de potentiële toerist om naar Harlingen te komen. De commissie beveelt dan ook aan om in het nieuwe beleid strategische keuzes te maken en daarbij te kijken naar de mogelijkheden voor het ontwikkelen en realiseren van aantrekkelijke bezienswaardigheden. Hierdoor kun je toeristen verleiden om langer te blijven, meer te besteden en terug te komen.


De rekenkamercommissie stelt voor om bij het opstellen van het nieuwe beleid de toeristische sector meer te betrekken. De gemeente zou ook meer kunnen laten zien wat er met de input vanuit de sector wordt gedaan. Daarnaast zou in het nieuwe beleid een betere relatie gelegd moeten worden naar andere beleidsterreinen.


Tot slot beveelt de rekenkamercommissie aan om de beleidsperiode van nieuw beleid maximaal 4 tot 5 jaar te laten zijn in plaats van de 10 jaar die voor de laatste beleidsnotitie gold. Hierbij zou gewerkt kunnen worden met compacte jaarlijkse actieplannen. Op dit moment is de informatievoorziening richting de gemeenteraad over de voortgang van het toeristisch beleid nog ongestructureerd. Door de beleidsperiode korter te maken en met compacte jaarlijkse actieplannen te werken is het toeristisch beleid ook beter te evalueren door de gemeenteraad.

 

In de bestuurlijke reactie geeft het college niet alleen aan dat alle aanbevelingen worden overgenomen, maar ook dat de nieuwe beleidsnotitie voor toerisme op basis van de geformuleerde conclusies en aanbevelingen zo spoedig mogelijk in gang zal worden gezet. Het rapport is aangeboden aan de gemeenteraad. Naar verwachting wordt het op 7 februari in de Raadscommissie behandeld.

 

Algemeen Gemeente Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jappie Saakstra opnieuw lijsttrekker Harlinger Belang

22-01-2018

HARLINGEN - Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen voert Jappie Saakstra opnieuw de kandidatenlijst van Harlinger Belang aan.

Nieuwe bomen en werkzaamheden N31 Harlingen

22-01-2018

HARLINGEN - Benieuwd wat de werkzaamheden voor deze week zijn?

Stichting Present Noordwest Friesland Bruggenbouwer van het jaar!

22-01-2018

HARLINGEN - Tijdens de landelijke presentdagen op 19 en 20 januari in Doorn is Stichting Present Noordwest Friesland tot “Bruggenbouwer van het jaar 2017” benoemd.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen Hema Harlingen Hema Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine