Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Toer naar de Vrijheid. Project Kazematten afgerond

24-06-2022

HARLINGEN – Met een vertraging van bijna twee jaar, hebben in de afgelopen periode bijna 3000 leerlingen van de Friese basisscholen en enkele middelbare scholen een Toer naar de Vrijheid gemaakt.

Toer naar de Vrijheid. Project Kazematten afgerond Een van de Kazematten op Kornwerderzand die ingezet werd om onze vrijheid te waarborgen.

Door: Joop van der Heide.

 

In 2020 zou 75 jaar bevrijding groots herdacht én gevierd worden, maar de coronacrisis stond dat in de weg. Het Centraal Comité 1945 in Harlingen zette het project: bezoek van leerlingen aan het Kazematten museum op Kornwerderzand op met als thema: Vrijheid is niet vanzelfsprekend en Vrijheid geef je door.

 

De initiatiefnemer, Joop van der Heide secretaris van het Centraal Comité, schreef speciaal voor de jeugd een magazine over de oorlog en bevrijding. Overleg met het bestuur van het Museum leidde tot een gereduceerd tarief voor de entree en rondleidingen. Het project werd breder uitgezet, vond in de provincie een goed gehoor en sponsoren, o.a. de gemeenten, de Provincie maakten dat de deelnemende onderwijsinstellingen De Toer Naar de Vrijheid kosteloos konden maken.

 

De vrijwilligers van het Kazemattenmuseum organiseerden rondleidingen van ca. 2 uur en er werd een lesbrief uitgegeven. De Harlinger scholieren kregen dus ook een magazine uitgereikt. Een deel van de activiteiten die het Centraal Comité 1945 75 jaar lang in de havenstad organiseerde, is overgenomen door de Stichting BENG waaronder de zomerkermis, de bevrijdingsfeesten op 5 mei, de Koningsdag viering en het project Toer Naar De Vrijheid. De Maritieme Academie had de eer om met 40 leerlingen het Harlinger project af te ronden. Zij bezochten de Kazematten 15 juni. De Harlinger organisatie kijkt tevreden terug op een mooi educatief project en hoopt dat de jeugd actief blijft in het door geven van de Vrijheid, want die is niet vanzelfsprekend.

 

Onderwijs Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 21 juni 2022 - PvdA Harlingen

24-06-2022

HARLINGEN - Afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad het Akkoord op hoofdlijnen vastgesteld en drie wethouders benoemd.

Visserijdagen: Het eerste tipje van de sluier over een bomvol programma

24-06-2022

HARLINGEN - “We gaan weer los!” Met die woorden werkt het bestuur van de Visserijdagen Harlingen aan een bomvol programma voor de Harlinger Visserijdagen die van woensdag 31 augustus tot en met zaterdag 3 september worden gehouden.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 25 - 2022

24-06-2022

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 20 t/m 24 juni 2022.

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wellheat Shop Wellheat Shop Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wellheat Shop Wellheat Shop Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns