Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Toer naar de Vrijheid. Project Kazematten afgerond

24-06-2022

HARLINGEN – Met een vertraging van bijna twee jaar, hebben in de afgelopen periode bijna 3000 leerlingen van de Friese basisscholen en enkele middelbare scholen een Toer naar de Vrijheid gemaakt.

Toer naar de Vrijheid. Project Kazematten afgerond Een van de Kazematten op Kornwerderzand die ingezet werd om onze vrijheid te waarborgen.

Door: Joop van der Heide.

 

In 2020 zou 75 jaar bevrijding groots herdacht én gevierd worden, maar de coronacrisis stond dat in de weg. Het Centraal Comité 1945 in Harlingen zette het project: bezoek van leerlingen aan het Kazematten museum op Kornwerderzand op met als thema: Vrijheid is niet vanzelfsprekend en Vrijheid geef je door.

 

De initiatiefnemer, Joop van der Heide secretaris van het Centraal Comité, schreef speciaal voor de jeugd een magazine over de oorlog en bevrijding. Overleg met het bestuur van het Museum leidde tot een gereduceerd tarief voor de entree en rondleidingen. Het project werd breder uitgezet, vond in de provincie een goed gehoor en sponsoren, o.a. de gemeenten, de Provincie maakten dat de deelnemende onderwijsinstellingen De Toer Naar de Vrijheid kosteloos konden maken.

 

De vrijwilligers van het Kazemattenmuseum organiseerden rondleidingen van ca. 2 uur en er werd een lesbrief uitgegeven. De Harlinger scholieren kregen dus ook een magazine uitgereikt. Een deel van de activiteiten die het Centraal Comité 1945 75 jaar lang in de havenstad organiseerde, is overgenomen door de Stichting BENG waaronder de zomerkermis, de bevrijdingsfeesten op 5 mei, de Koningsdag viering en het project Toer Naar De Vrijheid. De Maritieme Academie had de eer om met 40 leerlingen het Harlinger project af te ronden. Zij bezochten de Kazematten 15 juni. De Harlinger organisatie kijkt tevreden terug op een mooi educatief project en hoopt dat de jeugd actief blijft in het door geven van de Vrijheid, want die is niet vanzelfsprekend.

 

Onderwijs Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 21 juni 2022 - PvdA Harlingen

24-06-2022

HARLINGEN - Afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad het Akkoord op hoofdlijnen vastgesteld en drie wethouders benoemd.

Visserijdagen: Het eerste tipje van de sluier over een bomvol programma

24-06-2022

HARLINGEN - “We gaan weer los!” Met die woorden werkt het bestuur van de Visserijdagen Harlingen aan een bomvol programma voor de Harlinger Visserijdagen die van woensdag 31 augustus tot en met zaterdag 3 september worden gehouden.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 25 - 2022

24-06-2022

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 20 t/m 24 juni 2022.

Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen