De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Toekomstig Almenum

27-07-2020

HARLINGEN - Het huidige Almenum is, zelfs met de meest uitgebreide renovatie, niet gereed voor een zorgeloze toekomst en een lange levensduur.

Naar een Toekomstig Almenum

Een renovatie van Almenum kan niet alle technische problemen oplossen en kan de hoge energielasten niet verlagen. Bovendien blijkt dat een uitgebreide renovatie veel investeringen vragen, waar heel grote bedragen mee gemoeid zijn.

Daarom is het niet langer verantwoord om het huidige Almenum nog langer te behouden. De stuurgroep heeft daarom besloten om de woningen en gebouwen van Almenum gefaseerd te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Dit is een verantwoorde keuze die gericht is op veilig en comfortabel wonen in een nieuw Almenum. Er worden 162 woningen gesloopt, daar komen minstens 130 voor terug. De nieuwe woningen komen terug op de oude plek, aan het Van Harinxmakanaal. Er zal niet eerder dan de zomer van 2022 begonnen worden met sloop en nieuwbouw.

 

Stuurgroep Almenum

De Stuurgroep Almenum heeft, zoals de naam al zegt, sturing gegeven aan het maken van plannen voor een toekomstig Almenum. In de stuurgroep zitten De Bouwvereniging, de gemeente Harlingen, Huurdersvereniging Harlingen en de stichting Huurdersbelangen Almenum.

 

In het voorjaar van 2018 is er begonnen met het proces rond de toekomst van Almenum. Samen met Adviesbureau KAW is er gestart met het inventariseren van ideeën bij bewoners, omwonenden, toekomstige bewoners en de ondernemers die in Almenum actief zijn. Er zijn veel onderzoeken gedaan die te maken hadden met de technische staat van het huidige Almenum, naar de veiligheid in Almenum en naar nieuwe eisen aan wonen voor senioren. Na vele onderzoeken door specialisten, na vele vergaderingen van werkgroepen, de Klankbordgroep Almenum en de stuurgroep is er een afweging gemaakt wat het beste is voor Almenum en haar bewoners. Het maken van een goede keuze was niet gemakkelijk; het gaat immers niet alleen om het wonen van de toekomstige bewoners, maar vooral ook om de huidige bewoners van Almenum. Na lang wikken en wegen zijn de plannen voor een toekomstig Almenum vastgesteld. Alle vier de partijen die deel uit maken van de Stuurgroep Almenum steunen deze plannen. 

 

 

  • In deze brochure wordt uitgelegd welke afwegingen er zijn gemaakt en hoe de plannen er uit zien.

 

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Alleen samen krijgen we Corona onder controle

27-07-2020

HARLINGEN - Brief van burgemeester Roel Sluiter aan alle ondernemers in de gemeente Harlingen.

Op vakantie tijdens de corona periode, wat is er mogelijk?

27-07-2020

HARLINGEN - Veel Nederlanders zagen hun vakantie in de afgelopen maanden in het water vallen.

Ontwerp-Agenda voor het Waddengebied 2050

27-07-2020

HARLINGEN - Het ministerie van ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt, samen met andere overheden en regionale partijen, de Agenda voor het Waddengebied 2050 voor.

Reacties

Food 80/20 Food 80/20 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Broodje Nuchter Broodje Nuchter Copini Opticiëns Copini Opticiëns Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Omdraai De Omdraai Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Greenart Production Greenart Production Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Greenart Production Greenart Production De Omdraai De Omdraai De Lichtboei De Lichtboei Broodje Nuchter Broodje Nuchter Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns