De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Toch hoog bezoek uit Spanje bij Hosanna

02-12-2020

HARLINGEN - Vanwege al het gedoe rond het coronavirus waren ze niet meer verwacht.

Toch hoog bezoek uit Spanje bij Hosanna Foto: Karin Hoekstra.

Geen muzikaal ontvangt op de haven en niet gedanst met de Pieten tijdens de intocht. Saai en nog eens saai. Maar daar waren ze ineens dan toch! Afgelopen maandag en dinsdag verschenen plots twee Pieten bij de repetitie van de jongste groepen van Hosanna. Zonder Sinterklaas, want die is al oud en hij vond het spijtig maar wel verstandig gezien het coronavirus dit jaar niet te komen.

   

Wat een leuk en gezellig feest! Opgewonden kinderen met blijde, maar soms ook gespannen, gezichtjes. De kinderen van de AMV waren maandag als eerste aan de beurt. Ze speelden een liedje voor de Pieten en voerden ook nog een dansje voor ze op. Natuurlijk wilden de Pieten meedoen. Veel hilariteit en volgens de kinderen is in Spanje rechts links en links rechts, want van dansen hadden ze in ieder geval geen Hollandse kaas gegeten.


Dinsdag kwamen de Pieten op bezoek bij de leerlingengroep van de jeugdband en de jongste dansgroep. Kwam het ingestudeerde Sinterklaasliedje toch nog van pas. De Guards trakteerde de Spaanse vrienden op een leuke show met vlaggen. En natuurlijk ging het opnieuw van links naar rechts en van voor naar achteren. Lekker chaotisch. Een aantal kinderen had een mooie tekening voor de Pieten gemaakt en de Pieten hadden zakken vol strooigoed bij zich en bovendien voor iedereen een chocoladeletter meegenomen. Smullen dus.  


Omdat de Pieten het ontzettend druk hadden, konden ze helaas niet wachten op de oudere leden van de jeugddrumband. Die besloten samen met de instructie een eigen feestje te bouwen. Staat het muziekgebouw normaal te trillen van het slagwerk, van fortissimo tot beukenissimo, nu zorgde luide popmuziek voor veel beweging. Ook op de dansvloer. Er was voor iedereen een chocoladeletter, waar een cryptische omschrijving van de persoon voor wie de letter bestemd was op het doosje stond geschreven. Van de meesten was die niet moeilijk te raden. Van repeteren kwam niet veel meer terecht en ook was er geen tijd meer voor een traditioneel potje trefbal als afsluiting.


Volgend jaar hoopt Hosanna Sinterklaas weer te kunnen ontvangen en dan mogen de ouders er ook weer bij zijn.        

 

Foto's: Karin Hoekstra.

Muziek

Meer nieuws

Pepernotentoernooi bij Zeerobben

02-12-2020

HARLINGEN - Zoals reeds aangekondigd organiseren Thijs Baard en Jacco Kloosterman zaterdag a.s. het pepernotentoernooi voor de JO8, JO9, JO10 en JO11.

Razende Roeland dendert door!

02-12-2020

HARLINGEN - Donderdagavond is het om 21.00 uur weer tijd om je metal vitamine te scoren bij Omroep RSH.

Jeugdjournaal Zeerobben

02-12-2020

HARLINGEN - Zeerobben heeft weer een mooie zaterdag achter de rug.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Omdraai De Omdraai De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen