Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Toch hoog bezoek uit Spanje bij Hosanna

02-12-2020

HARLINGEN - Vanwege al het gedoe rond het coronavirus waren ze niet meer verwacht.

Toch hoog bezoek uit Spanje bij Hosanna Foto: Karin Hoekstra.

Geen muzikaal ontvangt op de haven en niet gedanst met de Pieten tijdens de intocht. Saai en nog eens saai. Maar daar waren ze ineens dan toch! Afgelopen maandag en dinsdag verschenen plots twee Pieten bij de repetitie van de jongste groepen van Hosanna. Zonder Sinterklaas, want die is al oud en hij vond het spijtig maar wel verstandig gezien het coronavirus dit jaar niet te komen.

   

Wat een leuk en gezellig feest! Opgewonden kinderen met blijde, maar soms ook gespannen, gezichtjes. De kinderen van de AMV waren maandag als eerste aan de beurt. Ze speelden een liedje voor de Pieten en voerden ook nog een dansje voor ze op. Natuurlijk wilden de Pieten meedoen. Veel hilariteit en volgens de kinderen is in Spanje rechts links en links rechts, want van dansen hadden ze in ieder geval geen Hollandse kaas gegeten.


Dinsdag kwamen de Pieten op bezoek bij de leerlingengroep van de jeugdband en de jongste dansgroep. Kwam het ingestudeerde Sinterklaasliedje toch nog van pas. De Guards trakteerde de Spaanse vrienden op een leuke show met vlaggen. En natuurlijk ging het opnieuw van links naar rechts en van voor naar achteren. Lekker chaotisch. Een aantal kinderen had een mooie tekening voor de Pieten gemaakt en de Pieten hadden zakken vol strooigoed bij zich en bovendien voor iedereen een chocoladeletter meegenomen. Smullen dus.  


Omdat de Pieten het ontzettend druk hadden, konden ze helaas niet wachten op de oudere leden van de jeugddrumband. Die besloten samen met de instructie een eigen feestje te bouwen. Staat het muziekgebouw normaal te trillen van het slagwerk, van fortissimo tot beukenissimo, nu zorgde luide popmuziek voor veel beweging. Ook op de dansvloer. Er was voor iedereen een chocoladeletter, waar een cryptische omschrijving van de persoon voor wie de letter bestemd was op het doosje stond geschreven. Van de meesten was die niet moeilijk te raden. Van repeteren kwam niet veel meer terecht en ook was er geen tijd meer voor een traditioneel potje trefbal als afsluiting.


Volgend jaar hoopt Hosanna Sinterklaas weer te kunnen ontvangen en dan mogen de ouders er ook weer bij zijn.        

 

Foto's: Karin Hoekstra.

Muziek

Meer nieuws

Pepernotentoernooi bij Zeerobben

02-12-2020

HARLINGEN - Zoals reeds aangekondigd organiseren Thijs Baard en Jacco Kloosterman zaterdag a.s. het pepernotentoernooi voor de JO8, JO9, JO10 en JO11.

Razende Roeland dendert door!

02-12-2020

HARLINGEN - Donderdagavond is het om 21.00 uur weer tijd om je metal vitamine te scoren bij Omroep RSH.

Jeugdjournaal Zeerobben

02-12-2020

HARLINGEN - Zeerobben heeft weer een mooie zaterdag achter de rug.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Broodje Nuchter Broodje Nuchter Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Greenart Production Greenart Production IJssalon Min12 IJssalon Min12 DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 Haarmode Cats Haarmode Cats Greenart Production Greenart Production Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis