Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Tjepke van der Pol neemt afscheid van D66 en gaat zelfstandig verder

23-12-2021

HARLINGEN - Tot de verkiezingen voor de gemeenteraad van Harlingen in maart 2022 zal Tjepke van der Pol als zelfstandig raadslid zijn raadsperiode afmaken.

Hij was al van plan om een stap terug te doen het komend jaar en niet terug te keren als lijsttrekker, maar hij heeft besloten om nu afscheid te nemen van D66. De reden hiervoor is de huidige koers van D66 in de landelijke politiek en de samenwerking met dezelfde partijen in een nieuw kabinet, waar Tjepke zich niet meer in kan vinden.

 

Tjepke mist een perspectief, ook in de huidige coronacrisis, en ziet geen nieuwe bestuurscultuur ontstaan die hard nodig is om het vertrouwen in de overheid terug te winnen. Juist een partij als D66 zou daaraan moeten werken, net als aan verbetering van de zorg en het onderwijs, vindt Tjepke. Terwijl de samenleving platligt vanwege een tekort aan verpleegkundigen - Tjepke zijn beroep - komt het woord verpleegkundige niet voor in de plannen van het nieuwe kabinet, en ook staat er niets in over de toekomst met corona. “Dit terwijl we in Nederland zoveel denkkracht en ondernemerschap hebben, die je zou moeten benutten in plaats van reguleren via weer nieuwe maatregelen als een lockdown”, zegt Tjepke. “Vertrouwen win je terug door een goede uitvoering van plannen, maar ook daar is nog niets over te lezen.”

 

De laatste maanden zal hij zich in blijven zetten voor ‘zijn’ Harlingen. Vele Harlingers hebben hem in de loop der jaren gesteund en op hem gestemd. Tjepke’s dank is groot: “Voor de Harlingers en de toekomst van Harlingen heb ik twaalf jaar geleden de keuze gemaakt om in de politiek te gaan. Harlingen heeft een progressief geluid nodig, ook de komende jaren. Hopelijk zien we dat terug bij de komende verkiezingen. We hebben echter veel meer gezamenlijkheid nodig; nu is er een te grote tweedeling die niet door de huidige regering wordt voorkomen. En ik verwacht van dezelfde mensen in het komende kabinet weinig verandering. Ik wil alle Harlingers heel erg bedanken voor de afgelopen jaren, het was een eer om te doen. En we zien elkaar vast ergens in de stad of langs de haven!”

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Kerstgroet burgemeester Ina Sjerps

23-12-2021

HARLINGEN - Een kerstgroet voor alle inwoners van gemeente Harlingen van burgemeester Ina Sjerps.

Het onderwijs gaat door op RSG Simon Vestdijk Harlingen

23-12-2021

HARLINGEN - Net als iedereen werd RSG Simon Vestdijk Harlingen afgelopen weekend verrast door de nieuw aangekondigde lockdown.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus