HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Tjepke van der Pol neemt afscheid van D66 en gaat zelfstandig verder

23-12-2021

HARLINGEN - Tot de verkiezingen voor de gemeenteraad van Harlingen in maart 2022 zal Tjepke van der Pol als zelfstandig raadslid zijn raadsperiode afmaken.

Hij was al van plan om een stap terug te doen het komend jaar en niet terug te keren als lijsttrekker, maar hij heeft besloten om nu afscheid te nemen van D66. De reden hiervoor is de huidige koers van D66 in de landelijke politiek en de samenwerking met dezelfde partijen in een nieuw kabinet, waar Tjepke zich niet meer in kan vinden.

 

Tjepke mist een perspectief, ook in de huidige coronacrisis, en ziet geen nieuwe bestuurscultuur ontstaan die hard nodig is om het vertrouwen in de overheid terug te winnen. Juist een partij als D66 zou daaraan moeten werken, net als aan verbetering van de zorg en het onderwijs, vindt Tjepke. Terwijl de samenleving platligt vanwege een tekort aan verpleegkundigen - Tjepke zijn beroep - komt het woord verpleegkundige niet voor in de plannen van het nieuwe kabinet, en ook staat er niets in over de toekomst met corona. “Dit terwijl we in Nederland zoveel denkkracht en ondernemerschap hebben, die je zou moeten benutten in plaats van reguleren via weer nieuwe maatregelen als een lockdown”, zegt Tjepke. “Vertrouwen win je terug door een goede uitvoering van plannen, maar ook daar is nog niets over te lezen.”

 

De laatste maanden zal hij zich in blijven zetten voor ‘zijn’ Harlingen. Vele Harlingers hebben hem in de loop der jaren gesteund en op hem gestemd. Tjepke’s dank is groot: “Voor de Harlingers en de toekomst van Harlingen heb ik twaalf jaar geleden de keuze gemaakt om in de politiek te gaan. Harlingen heeft een progressief geluid nodig, ook de komende jaren. Hopelijk zien we dat terug bij de komende verkiezingen. We hebben echter veel meer gezamenlijkheid nodig; nu is er een te grote tweedeling die niet door de huidige regering wordt voorkomen. En ik verwacht van dezelfde mensen in het komende kabinet weinig verandering. Ik wil alle Harlingers heel erg bedanken voor de afgelopen jaren, het was een eer om te doen. En we zien elkaar vast ergens in de stad of langs de haven!”

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Kerstgroet burgemeester Ina Sjerps

23-12-2021

HARLINGEN - Een kerstgroet voor alle inwoners van gemeente Harlingen van burgemeester Ina Sjerps.

Het onderwijs gaat door op RSG Simon Vestdijk Harlingen

23-12-2021

HARLINGEN - Net als iedereen werd RSG Simon Vestdijk Harlingen afgelopen weekend verrast door de nieuw aangekondigde lockdown.

Reacties