Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Tjalk de Overwinning wordt het eerste uitstootvrije zeilcharterschip van Nederland!

21-11-2022

HARLINGEN - De legendarische tjalk de Overwinning van de Gouden Vloot ligt bij de scheepswerf SRF Harlingen voor een complete refit.

Tjalk de Overwinning wordt het eerste uitstootvrije zeilcharterschip van Nederland! Tjalk de Overwinning

Begin maart 2023 zal de Overwinning met als thuishaven Harlingen, als eerste klassieke zeilcharter, uitstootvrij het water op gaan; klaar om haar gasten mee te nemen op stille en schone tochten op het Unesco Natuur Werelderfgoed de Waddenzee.

 

De Overwinning zal uitgerust worden met een 40kw elektromotor en 84kwh aan lithium accu’s gevoed door walstroom en later ook door middel van een brandstofcel op waterstof- of waterstof drager. Tevens is het hotelbedrijf aan boord verduurzaamd, dus geen gasflessen meer aan boord voor het koken en geen diesel meer voor de kachel.

 

De Overwinning fungeert als pilotschip in het Programma Green Shipping Waddenzee. Dit programma heeft als doel om de innovaties op het gebied van CO2-neutrale en fossielvrije scheepvaart voor de Waddenvloot te versnellen. Het project wordt mede gefinancierd door het Waddenfonds, Green Shipping, Investeringskader Waddengebied, Provincie Friesland en de Gouden Vloot zelf.

 

Traditioneel Zeilschip de Overwinning is al 108 jaar in de vaart en wordt gebruikt voor dag- en meerdaagse zeilreizen op het Wad- en IJsselmeer. Ruim een eeuw lang is de Overwinning erin geslaagd om haar economische bestaansrecht te bevechten. Het schip is een eerbetoon aan de Nederlandse scheepsbouwkunst, nautische kennis, ondernemerslust en duurzaamheid.

 

Ook nu weer staat het schip voor een enorme uitdaging. De klimaatcrisis maakt duidelijk dat de Overwinning zich moet aanpassen. Het gebruik van fossiele brandstoffen moet zoveel mogelijk worden teruggebracht. De combinatie van oude techniek; de zeilen, en nieuwe techniek; elektrisch/waterstof, moeten het schip weer 100 jaar verder brengen.


Het doel van de Gouden Vloot is om op termijn haar uitstootvrij varende vloot uit te breiden op een manier dat de, meer dan 100 jaar oude schepen, duurzaam behouden blijven maar dan zonder uitstoot.

 

 

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen 1 koploper na winst op Blue Boys

21-11-2022

HARLINGEN - In de nieuwe uit tenues nam fc Harlingen het in Nij Beets op tegen Blue Boys.

Zeerobben haakt af

21-11-2022

HARLINGEN - Stiens – Zeerobben 3 – 1

Nieuwe oogst Pilion-olijfolie verkrijgbaar in Harlingen

21-11-2022

HARLINGEN - De niet te versmaden groene biologische olijfolie van het Griekse schiereiland Pilion is weer verkrijgbaar bij Coby & Andre in Harlingen.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats