Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Waanzinnig Wijnvoordeel! Van vertrouwde toppers tot onbekende pareltjes: er zit voor elke wijnliefhebber wel iets tussen.
Lees verder...
Fysiotherapie Rozengracht

Fysiotherapie Rozengracht

De praktijk huisvest vele specialisten, aangesterkt met het plus team voor optimale zorgkwaliteit.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Tips voor het voorbereiden van een scooter- of motortocht in en rond Harlingen

10-10-2018

HARLINGEN - Zoek je een leuke plaats om een motor- of scootertocht in Friesland te beginnen, dan is Harlingen volgens Helmonline.nl zeker een goede keuze.

Door Helmonline.nl

 

Harlingen is een van de Friese elf steden en telt bijna 15.000 inwoners. Klein maar fijn, want met maar liefst meer dan 600 monumenten is de historische binnenstad werkelijk een lust voor het oog! Harlingen zal je verrassen met haar sfeervolle grachten, pittoreske straatjes, statige pakhuizen, bijzondere winkels, fijne restaurantjes en rijke historie. Het Hannemahuis, de Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek, de replica van het schip van Willem Barentsz, de potvis - één van de 11fountains en diverse kunstgalerieën zijn zeker een bezoekje waard. En wie goed kijkt, vindt ook sporen van Simon Vestdijk, prachtige muurschilderingen en street art. Kortom: Harlingen is een fantastische stad om kennis mee te maken!

 

Zorg dat de motor of scooter er klaar voor is

Het is natuurlijk ook belangrijk om je scooter of motor goed voor te bereiden op de tocht. Huur je een scooter of motor dan is deze vaak al door het verhuurbedrijf nagekeken en onderhouden. Ga je met je eigen vervoer, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de voorbereiding. Allereerst is het verstandig om je motor of scooter altijd een jaarlijkse onderhoudsbeurt te geven. Zeker wanneer deze de hele winter binnen heeft gestaan en weinig of niet heeft gereden, is een onderhoudsbeurt verstandig. Daarnaast kun je zelf ook al een hoop doen, zoals het goed schoonmaken van je scooter of motor. Daarnaast kun je de banden controleren. Controleer als eerste of de banden nog heel zijn en of er geen scherpe voorwerpen in zitten. Vervolgens controleer je of er nog voldoende profiel op de banden zit. Zeker met nat weer is dit extra belangrijk, omdat weinig profiel de kans vergroot dat je met je motor of scooter onderuit gaat. Ten slotte is er nog de bandenspanning, is deze te laag dan is de kans op vallen ook groter. Ook verbruik je bij een lage bandenspanning meer brandstof.

 

Ben je toe aan een nieuwe motorhelm? Koop nooit een tweedehands helm omdat je niet weet wat er met de helm is gebeurd. Zo kan er sprake zijn van niet zichtbare schade of deuken aan de binnenkant van de helm.  Controleer ook of een helm voldoet aan een keurmerk. Bijvoorbeeld het ECE 22.05 keurmerk, neem als voorbeeld deze HJC RPHA 70 helmen of Caberg helmen op Helmonline.nl. Uitgebreide informatie over de aanwezigheid van een keurmerk vind je veelal op de productpagina’s.

 

Bestudeer de route

Door vooraf op internet te zoeken welke wegen de route neemt en wat je tegenkomt, kun je je veel beter voorbereiden. Zo kun je al zoeken waar leuke restaurants zitten om te pauzeren, of hoeveel eten en drinken je mee moet nemen als je weinig restaurants tegenkomt. Je kunt ook vast zoeken welke bezienswaardigheden je onderweg tegenkomt, zodat je eventueel tijd kunt inplannen om bijvoorbeeld een museum te bezoeken. Op het internet zijn er meerdere routeplanners zoals RouteYou, ANWB of Motorroutes.net.

 

Kleed je op het weer

Deze tip is natuurlijk vooral belangrijk wanneer je in het voor- of najaar een tocht wilt maken, omdat je dan last heb van wisselvalliger weer. Ook als het lekker weer is als je weggaat, kan het altijd omslaan. Neem dus altijd warme kleding mee en iets om je droog te houden tijdens de regen. In Nederland weet je ten slotte nooit wanneer er weer een regenbui langs komt.

 

Neem de juiste spullen mee

De motorroute kun je uitprinten of meenemen op je telefoon. Let wel op dat je telefoon goed is opgeladen, je kunt eventueel een powerbank meenemen om de telefoon tijdens het rijden bij te laden. Zo kom je nooit onderweg met een lege accu te zitten. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om de route uit te printen. Het is wel slim om bij regenachtig weer de route dan in een plastic hoesje te doen.

 

De bekendste scooter- en motorroutes in Harlingen

Harlingen kent veel scooter- en motorroutes, elk met hun eigen unieke kenmerken en bezienswaardigheden. De bekendste routes in de buurt van Harlingen zijn:

  • Langs de Waddenzee bij Harlingen (34 km, scooterroute)
  • Route via de Hervormde Kerk (76 km, scooterroute)
  • 2e etappe rondje Nederland (104 km, scooterroute)
  • Rondom het IJsselmeer (333 km, motorroute)
  • Elfstedentocht (216 km, motorroute)

 

Algemeen

Meer nieuws

Anna Casparii/Pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie 05-10-2018

10-10-2018

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Jeugdjournaal Zeerobben week 40

10-10-2018

HARLINGEN - Een vergelijking met een topdag in een groot attractiepark in Nederland gaat veel te ver maar wie afgelopen zaterdag het Oostersportpark bezocht heeft het ervaren als druk, erg druk.

De Meiden van Zeerobben week 40

10-10-2018

HARLINGEN - Weer een nieuwe zaterdag met nieuwe kansen afgelopen weekend.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda
Vogelaar Audio Vogelaar Audio Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis