Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Bij PLUS kun je van zondag 21 april tot en met zaterdag 27 juli 2019 exclusief sparen voor Tupperware van de hoogste kwaliteit.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Tips voor het voorbereiden van een scooter- of motortocht in en rond Harlingen

10-10-2018

HARLINGEN - Zoek je een leuke plaats om een motor- of scootertocht in Friesland te beginnen, dan is Harlingen volgens Helmonline.nl zeker een goede keuze.

Door Helmonline.nl

 

Harlingen is een van de Friese elf steden en telt bijna 15.000 inwoners. Klein maar fijn, want met maar liefst meer dan 600 monumenten is de historische binnenstad werkelijk een lust voor het oog! Harlingen zal je verrassen met haar sfeervolle grachten, pittoreske straatjes, statige pakhuizen, bijzondere winkels, fijne restaurantjes en rijke historie. Het Hannemahuis, de Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek, de replica van het schip van Willem Barentsz, de potvis - één van de 11fountains en diverse kunstgalerieën zijn zeker een bezoekje waard. En wie goed kijkt, vindt ook sporen van Simon Vestdijk, prachtige muurschilderingen en street art. Kortom: Harlingen is een fantastische stad om kennis mee te maken!

 

Zorg dat de motor of scooter er klaar voor is

Het is natuurlijk ook belangrijk om je scooter of motor goed voor te bereiden op de tocht. Huur je een scooter of motor dan is deze vaak al door het verhuurbedrijf nagekeken en onderhouden. Ga je met je eigen vervoer, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de voorbereiding. Allereerst is het verstandig om je motor of scooter altijd een jaarlijkse onderhoudsbeurt te geven. Zeker wanneer deze de hele winter binnen heeft gestaan en weinig of niet heeft gereden, is een onderhoudsbeurt verstandig. Daarnaast kun je zelf ook al een hoop doen, zoals het goed schoonmaken van je scooter of motor. Daarnaast kun je de banden controleren. Controleer als eerste of de banden nog heel zijn en of er geen scherpe voorwerpen in zitten. Vervolgens controleer je of er nog voldoende profiel op de banden zit. Zeker met nat weer is dit extra belangrijk, omdat weinig profiel de kans vergroot dat je met je motor of scooter onderuit gaat. Ten slotte is er nog de bandenspanning, is deze te laag dan is de kans op vallen ook groter. Ook verbruik je bij een lage bandenspanning meer brandstof.

 

Ben je toe aan een nieuwe motorhelm? Koop nooit een tweedehands helm omdat je niet weet wat er met de helm is gebeurd. Zo kan er sprake zijn van niet zichtbare schade of deuken aan de binnenkant van de helm.  Controleer ook of een helm voldoet aan een keurmerk. Bijvoorbeeld het ECE 22.05 keurmerk, neem als voorbeeld deze HJC RPHA 70 helmen of Caberg helmen op Helmonline.nl. Uitgebreide informatie over de aanwezigheid van een keurmerk vind je veelal op de productpagina’s.

 

Bestudeer de route

Door vooraf op internet te zoeken welke wegen de route neemt en wat je tegenkomt, kun je je veel beter voorbereiden. Zo kun je al zoeken waar leuke restaurants zitten om te pauzeren, of hoeveel eten en drinken je mee moet nemen als je weinig restaurants tegenkomt. Je kunt ook vast zoeken welke bezienswaardigheden je onderweg tegenkomt, zodat je eventueel tijd kunt inplannen om bijvoorbeeld een museum te bezoeken. Op het internet zijn er meerdere routeplanners zoals RouteYou, ANWB of Motorroutes.net.

 

Kleed je op het weer

Deze tip is natuurlijk vooral belangrijk wanneer je in het voor- of najaar een tocht wilt maken, omdat je dan last heb van wisselvalliger weer. Ook als het lekker weer is als je weggaat, kan het altijd omslaan. Neem dus altijd warme kleding mee en iets om je droog te houden tijdens de regen. In Nederland weet je ten slotte nooit wanneer er weer een regenbui langs komt.

 

Neem de juiste spullen mee

De motorroute kun je uitprinten of meenemen op je telefoon. Let wel op dat je telefoon goed is opgeladen, je kunt eventueel een powerbank meenemen om de telefoon tijdens het rijden bij te laden. Zo kom je nooit onderweg met een lege accu te zitten. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om de route uit te printen. Het is wel slim om bij regenachtig weer de route dan in een plastic hoesje te doen.

 

De bekendste scooter- en motorroutes in Harlingen

Harlingen kent veel scooter- en motorroutes, elk met hun eigen unieke kenmerken en bezienswaardigheden. De bekendste routes in de buurt van Harlingen zijn:

  • Langs de Waddenzee bij Harlingen (34 km, scooterroute)
  • Route via de Hervormde Kerk (76 km, scooterroute)
  • 2e etappe rondje Nederland (104 km, scooterroute)
  • Rondom het IJsselmeer (333 km, motorroute)
  • Elfstedentocht (216 km, motorroute)

 

Algemeen

Meer nieuws

Anna Casparii/Pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie 05-10-2018

10-10-2018

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Jeugdjournaal Zeerobben week 40

10-10-2018

HARLINGEN - Een vergelijking met een topdag in een groot attractiepark in Nederland gaat veel te ver maar wie afgelopen zaterdag het Oostersportpark bezocht heeft het ervaren als druk, erg druk.

De Meiden van Zeerobben week 40

10-10-2018

HARLINGEN - Weer een nieuwe zaterdag met nieuwe kansen afgelopen weekend.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus
ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam