Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Tienduizend sneeuwklokjes voor de Friese biodiversiteit

06-11-2020

HARLINGEN - Het gaat niet goed met de biodiversiteit.

Daarom krijgt de biodiversiteitscampagne ‘Wat zullen we nou beleven?’ een vervolg. In november en december wordt de afnemende biodiversiteit in Fryslân onder de aandacht gebracht met allerlei ludieke acties. De campagne is deze week gestart met een pootactie waarbij er ruim tienduizend sneeuwklokjesbollen in héél de provincie zijn gepoot.

 

Friezen uit alle windstreken zijn deze week gestart met het poten van sneeuwklokjes. In totaal zijn er zo’n tienduizend bollen uitgedeeld die door heel Fryslân in de grond worden gezet. Froukje Hernamdt: Door Corona hebben we de grote evenementen moeten cancelen. Met onze foto-actie kunnen we toch laten zien dat heel Fryslân gaat vóór de biodiversiteit.

 

Het belang van biodiversiteit

Zonder biodiversiteit valt er niets te beleven. Dat is de boodschap van de campagne.

Samen met Malta bungelt Nederland in de Europese Unie onderaan de biodiversiteitsladder. In Nederland is de kwaliteit en kwantiteit van de natuur met zo’n 85 procent afgenomen ten opzichte van de oorspronkelijke situatie. Het Europese gemiddelde ligt op zo’n 60 procent afname.

 

De afname van biodiversiteit heeft gevolgen voor het dagelijks leven. Dat die link tussen dagelijkse zaken en biodiversiteit op het eerste gezicht niet duidelijk is, is niet zo gek. Tijdens de campagne wordt de link tussen biodiversiteit en het dagelijkse leven op ludieke wijze duidelijk gemaakt. Zo is het sneeuwklokje medeverantwoordelijk voor bijvoorbeeld een zwoele zomernacht.

 

Alliums en kerstdiners

Tijdens de actie worden verschillende aspecten van de biodiversiteit belicht. Naast de sneeuwklokjes komen de alliums (sieruien), huisvesting en het kerstdiner onder de aandacht. Iedere twee weken verandert het onderwerp. Tijdens de campagne kunnen Friezen op verschillende manieren meedoen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de sneeuwklokjes, alliums of dierenhotels voor een gereduceerde prijs aan te schaffen bij deelnemende tuincentra verdeeld over heel Fryslân. Op deze wijze is het voor iedereen mogelijk om de eigen tuin voor een zacht prijsje biodivers en aangenaam voor dieren te maken.

 

Alle informatie over de campagne is te vinden op: www.watzullenwenoubeleven.nl

 

Wat zullen we nou beleven

Een grote groep organisaties, waaronder terrein beherende, agrarische, maatschappelijke, culturele, natuur- en landschapsorganisaties, onderwijsinstellingen, de Provincie Fryslân en een groot aantal Friese gemeenten zoeken de samenwerking op om het belang van biodiversiteit te benadrukken met de campagne ‘Wat zullen we nou beleven?’. Vorig jaar is er gestart met de eerste editie van de campagne. Dit jaar is het vervolg.

 

Algemeen

Meer nieuws

Friese zorg heeft hulp nodig!

06-11-2020

HARLINGEN - De Friese zorginstellingen zijn een gezamenlijke campagne begonnen voor het werven van medewerkers voor de zorg.

Beleefmiddag Simon Vestdijk Franeker drukker dan vorig jaar

06-11-2020

FRANEKER - Voor leerlingen in groep 8 van de basisschool breekt de tijd aan om zich te oriënteren op hun schoolkeuze.

Vastgesteld logiesbeleid gemeente Harlingen

06-11-2020

HARLINGEN - Burgemeester en Wethouders van Harlingen maken bekend dat de gemeenteraad in de raadsvergadering van 22 oktober 2020 het logiesbeleid heeft vastgesteld.

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Greenart Production Greenart Production Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Food 80/20 Food 80/20 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Greenart Production Greenart Production Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE