Doe/beleefmiddagen

Doe/beleefmiddagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? In november organiseert rsg Simon Vestdijk in Harlingen 2 doemiddagen en in Franeker een beleefmiddag.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Thuisnederlaag fc Harlingen

28-09-2020

HARLINGEN - Voordat de wedstrijd begon werd er op het veld in aanwezigheid van de gehele familie 1 minuut stilte gehouden voor de onlangs overleden secretaris van fc Harlingen, Jan Helvrich.

Thuisnederlaag fc Harlingen Foto: Dorus Breidenbach.

Hierna floot scheidsrechter Wim Stel voor het begin van de wedstrijd tegen het Drachtster ONB.

 

Het begin was voor de thuisclub. In de eerste minuten waren er al een paar mogelijkheden om te scoren. Als je dat achterwege laat en je maakt daarna een aantal persoonlijke fouten, dan scoort de tegenstander wel. Hun counters waren levensgevaarlijk zou blijken deze middag.

Voor het eerst in deze competitie werd er op het hoofdveld gespeeld en dat was te merken, het oogde allemaal erg stroef. Zo ook het scorend vermogen van fc Harlingen. In het eerste kwartier waren er mogelijkheden om te scoren, zo schoot Ivo Wilkeshuis net voorlangs, de keeper redde op een inzet van Remko Zandberg, deze middag niet erg gelukkig met zijn acties. Ook Sjouke Bootsma probeerde het. Na 15 minuten komt er na een afgeslagen aanval van fc Harlingen een lange bal vanuit de ONB-achterhoede, keeper Pieter Wesseloo aarzelt met uitkomen en spits Norvienny Wyatt zegt dank je wel en scoort de 0-1.

 

Een aanval van de Harlingers eindigt net naast. Na dat doelpunt zakte de thuisclub langzaam weg, het ontbrak aan zelfvertrouwen en de inzet kon ook beter. Na ruim een half uur komt er weer een counter van ONB, weer sprint de spits in het gat. Stefan Adema leek de bal te onderscheppen maar verstapt zich en ook doelman Wesseloo is te laat en zo is het zomaar 0-2. Krijgt fc Harlingen dan geen mogelijkheden, zeker, want de ONB-achterhoede laat wel wat steekjes vallen, ook hun keeper. Helaas worden die fouten niet afgestraft en zo komt de rust met een 2-0 voorsprong voor de gasten.

 

De thuisclub startte in de tweede helft wel wat feller en dat leidde meteen tot een aantal corners en een kans voor Stefan. Uit een afgeslagen corner komt ONB er weer razendsnel uit. Gelukkig weet Patrick van der Waard het gevaar te keren. Voor een lichte overtreding krijgt Sjouke geel. Jasper de Jong begon vanaf de middellijn aan een veel belovende solo. Zijn schot wordt een prooi voor de doelman. Na 55 minuten maakt aanvoerder Mateusz Ype op de achterlijn een overtreding, hij krijgt geel en een penalty tegen. Jan van der Harst schiet deze onberispelijk binnen en wordt de stand 0-3, voor fc Harlingen nog moeilijker om tot een goed resultaat te komen.

 

Hierna vervangt trainer Hansma Arjan Outhuyse en komt Solaiman Snoussi het veld in en wordt er met drie spitsen gespeeld. Het leverde weer een paar corners op en wat Jesse Mulder ook probeerde met schoten en voorzetten, de bal wou er niet in. ONB bleef gevaarlijk in de counter. Sjouke begon ook aan een solo maar ook hij strandde op een verdediger. Uit één van de vele corners kopten Stefan en ook Remko net over. Jasper werd vervangen door Jens van Sluis en linksachter Yuri Riemersma moest zijn plek afstaan aan Bas Helfferich. Deze zelfde Bas wist op snelheid een kans voor ONB te verijdelen. Deze tegenstander counterde deze middag perfect en zo kon de gevaarlijke en snelle spits Wyatt de 0-4 scoren.

 

In de laatste 10 minuten drong fc Harlingen steeds meer aan. Toen in de 85e minuut de keeper een fout maakte was Snoussi er als de kippen bij en scoorde de 1-4. De ONB-achterhoede werd steeds onzekerder en na weer een fout van de doelman scoorde Snoussi wederom en werd het 2-4. De tijd was te kort om nog verder in te lopen. Als fc Harlingen in het begin van de wedstrijd had gescoord, was er zeer waarschijnlijk een heel andere uitslag geweest.

 

Opstelling fc Harlingen: Pieter Wesseloo, Matheusz Ype, Patrick van der Waard, Stefan Adema, Jesse Mulder, Sjouke Bootsma, Jasper de Jong (Jens van Sluis), Yuri Riemersma (Bas Helfferich), Arjan Outhuyse (Solaiman Snoussi), Remko Zandberg, Ivo Wilkeshuis.

 

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Strengere landelijke maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

28-09-2020

HARLINGEN - Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen.

Bouwbedrijf Bruinsma BV kampioen Natour Bedrijven Sponsor Competitie 2020

28-09-2020

HARLINGEN - De laatste Natourvlucht vanuit Burdinne is gewonnen door Bouwbedrijf Bruinsma BV.

Leerling rsg Simon Vestdijk positief getest op corona

28-09-2020

HARLINGEN - Op RSG Simon Vestdijk is een leerling uit atheneum 5 positief getest op het coronavirus.

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Broodje Nuchter Broodje Nuchter Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
Food 80/20 Food 80/20 Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen