De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Thuisnederlaag fc Harlingen

28-09-2020

HARLINGEN - Voordat de wedstrijd begon werd er op het veld in aanwezigheid van de gehele familie 1 minuut stilte gehouden voor de onlangs overleden secretaris van fc Harlingen, Jan Helvrich.

Thuisnederlaag fc Harlingen Foto: Dorus Breidenbach.

Hierna floot scheidsrechter Wim Stel voor het begin van de wedstrijd tegen het Drachtster ONB.

 

Het begin was voor de thuisclub. In de eerste minuten waren er al een paar mogelijkheden om te scoren. Als je dat achterwege laat en je maakt daarna een aantal persoonlijke fouten, dan scoort de tegenstander wel. Hun counters waren levensgevaarlijk zou blijken deze middag.

Voor het eerst in deze competitie werd er op het hoofdveld gespeeld en dat was te merken, het oogde allemaal erg stroef. Zo ook het scorend vermogen van fc Harlingen. In het eerste kwartier waren er mogelijkheden om te scoren, zo schoot Ivo Wilkeshuis net voorlangs, de keeper redde op een inzet van Remko Zandberg, deze middag niet erg gelukkig met zijn acties. Ook Sjouke Bootsma probeerde het. Na 15 minuten komt er na een afgeslagen aanval van fc Harlingen een lange bal vanuit de ONB-achterhoede, keeper Pieter Wesseloo aarzelt met uitkomen en spits Norvienny Wyatt zegt dank je wel en scoort de 0-1.

 

Een aanval van de Harlingers eindigt net naast. Na dat doelpunt zakte de thuisclub langzaam weg, het ontbrak aan zelfvertrouwen en de inzet kon ook beter. Na ruim een half uur komt er weer een counter van ONB, weer sprint de spits in het gat. Stefan Adema leek de bal te onderscheppen maar verstapt zich en ook doelman Wesseloo is te laat en zo is het zomaar 0-2. Krijgt fc Harlingen dan geen mogelijkheden, zeker, want de ONB-achterhoede laat wel wat steekjes vallen, ook hun keeper. Helaas worden die fouten niet afgestraft en zo komt de rust met een 2-0 voorsprong voor de gasten.

 

De thuisclub startte in de tweede helft wel wat feller en dat leidde meteen tot een aantal corners en een kans voor Stefan. Uit een afgeslagen corner komt ONB er weer razendsnel uit. Gelukkig weet Patrick van der Waard het gevaar te keren. Voor een lichte overtreding krijgt Sjouke geel. Jasper de Jong begon vanaf de middellijn aan een veel belovende solo. Zijn schot wordt een prooi voor de doelman. Na 55 minuten maakt aanvoerder Mateusz Ype op de achterlijn een overtreding, hij krijgt geel en een penalty tegen. Jan van der Harst schiet deze onberispelijk binnen en wordt de stand 0-3, voor fc Harlingen nog moeilijker om tot een goed resultaat te komen.

 

Hierna vervangt trainer Hansma Arjan Outhuyse en komt Solaiman Snoussi het veld in en wordt er met drie spitsen gespeeld. Het leverde weer een paar corners op en wat Jesse Mulder ook probeerde met schoten en voorzetten, de bal wou er niet in. ONB bleef gevaarlijk in de counter. Sjouke begon ook aan een solo maar ook hij strandde op een verdediger. Uit één van de vele corners kopten Stefan en ook Remko net over. Jasper werd vervangen door Jens van Sluis en linksachter Yuri Riemersma moest zijn plek afstaan aan Bas Helfferich. Deze zelfde Bas wist op snelheid een kans voor ONB te verijdelen. Deze tegenstander counterde deze middag perfect en zo kon de gevaarlijke en snelle spits Wyatt de 0-4 scoren.

 

In de laatste 10 minuten drong fc Harlingen steeds meer aan. Toen in de 85e minuut de keeper een fout maakte was Snoussi er als de kippen bij en scoorde de 1-4. De ONB-achterhoede werd steeds onzekerder en na weer een fout van de doelman scoorde Snoussi wederom en werd het 2-4. De tijd was te kort om nog verder in te lopen. Als fc Harlingen in het begin van de wedstrijd had gescoord, was er zeer waarschijnlijk een heel andere uitslag geweest.

 

Opstelling fc Harlingen: Pieter Wesseloo, Matheusz Ype, Patrick van der Waard, Stefan Adema, Jesse Mulder, Sjouke Bootsma, Jasper de Jong (Jens van Sluis), Yuri Riemersma (Bas Helfferich), Arjan Outhuyse (Solaiman Snoussi), Remko Zandberg, Ivo Wilkeshuis.

 

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Strengere landelijke maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

28-09-2020

HARLINGEN - Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen.

Bouwbedrijf Bruinsma BV kampioen Natour Bedrijven Sponsor Competitie 2020

28-09-2020

HARLINGEN - De laatste Natourvlucht vanuit Burdinne is gewonnen door Bouwbedrijf Bruinsma BV.

Leerling rsg Simon Vestdijk positief getest op corona

28-09-2020

HARLINGEN - Op RSG Simon Vestdijk is een leerling uit atheneum 5 positief getest op het coronavirus.

Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Omdraai De Omdraai Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt BENG Evenementen BENG Evenementen
Food 80/20 Food 80/20 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Omdraai De Omdraai Fotografie Dorus Fotografie Dorus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen