Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Waanzinnig Wijnvoordeel! Van vertrouwde toppers tot onbekende pareltjes: er zit voor elke wijnliefhebber wel iets tussen.
Lees verder...
Fysiotherapie Rozengracht

Fysiotherapie Rozengracht

De praktijk huisvest vele specialisten, aangesterkt met het plus team voor optimale zorgkwaliteit.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Tevreden ouderen in de gemeente Harlingen

10-07-2018

HARLINGEN - Mantelzorgondersteuning biedt kansen tot verbetering.

De zorg rondom kwetsbare ouderen is in de gemeente Harlingen goed georganiseerd. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde onderzoek van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De IGJ onderzocht hoe netwerkzorg in de thuissituatie bij ouderen is georganiseerd. Mensen die zorg en ondersteuning krijgen hebben vaak te maken met verschillende zorg- en hulpverleners, hieronder vallen ook vrijwilligers en mantelzorgers. Samen vormen zij het zorgnetwerk rondom de cliënt.

 

Zorg sluit aan bij de behoefte

In de uitvoering van het onderzoek is gekeken naar de samenwerking en samenhang in overdracht, de behandeling- en de zorg en ondersteuning thuis. Om inzicht te krijgen in de ervaringen zijn gesprekken gevoerd met cliënten en zorgverleners. Uit onderzoek is gebleken dat ouderen over het algemeen positief zijn over de zorg die hun geboden wordt. De inspectie zag in Harlingen voorbeelden van goed georganiseerde zorg in de zorgnetwerken.  Daarin werd dan ook grotendeels voldaan aan de normen van het toetsingskader. De ouderen in de gemeente Harlingen gaven ook aan dat er tijd is voor een praatje of een kopje koffie. Wel blijkt uit onderzoek dat mantelzorgers over het algemeen kritischer zi jn over de netwerkzorg, daarnaast voelen zij zich soms (te) zwaar belast.

 

Belang van netwerkzorg

Een zorgnetwerk waarin goed wordt samengewerkt is van groot belang voor de gemeente Harlingen. Mensen blijven steeds langer thuis wonen en de gemeente Harlingen wil die mogelijkheid ook bieden nu en in de toekomst. Daarom kijkt de gemeente Harlingen kritisch naar haar rol en de mogelijke verbeterpunten.  Zo staat het ouderenwerk ook de komende vier jaar op de agenda van het college van B&W. Zo zal het ouderenwerk de komende jaren 200 keer op preventief huisbezoek gaan bij ouderen en ontwikkelt de gemeente Harlingen samen met de Skûle Welzijn en andere zorgaanbieders een dagbestedingsvoorziening voor ouderen en dementerenden.  Zo hopen de partijen ook mantelzorgers te ontlasten.

 

Download hier het onderzoek.

PDF document icon Kwetsbare oudere in Harlingen staat centraal in zorgnetwerk..pdf — PDF document, 2.19 MB (2299038 bytes)

Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Vaarregels pleziervaart tijdens de Tall Ship Races 2018

10-07-2018

HARLINGEN - De Tall Ship Races worden van 3 tot en met 6 augustus 2018 georganiseerd in Harlingen.

Afscheid juf Ineke de Valk en juf Francine Vermeltfoort

10-07-2018

HARLINGEN - Het einde van het schooljaar betekent ook het einde van een loopbaan voor twee leerkrachten aan de Sint Michaëlschool.

Kapucijners, spek, uien en tafelzuur: Heel Harlingen eet Captain's Dinner!

10-07-2018

HARLINGEN - Het is een gerecht met een geschiedenis en al is het zo simpel, het wordt zeker een feestmaal!

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Fotografie Dorus Fotografie Dorus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad