De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Terugblik Zomer in Harlingen

23-10-2020

HARLINGEN - Gemeente Harlingen en de organiserende partijen kijken terug op een geslaagd ‘Zomer in Harlingen, Welkom aan Zee’ project.

DE ZOMER VOORBIJ

De zomer is nu wel voorbij. Dat merk je aan alles. Rotweer, regen, harde wind en dalende temperaturen. Maar ook: na een relatief ontspannen zomer, nu toch weer oplopende besmettingen. Na de “Zomer aan Zee, Welkom in Harlingen”, wordt het best nog een spannende Winter aan Zee. Maar toch: we willen het wel een beetje leuk houden, wat de winter ons verder ook gaat brengen. 
 
We weten wat we allemaal niet meer kunnen doen. Maar wat kan er nog wèl? Nu barst het in Harlingen van de creatieve denkers die overal een gaatje zien. Zij spannen zich in en vouwen zich in alle bochten om voor u iets leuks en iets ontspannends te bedenken. Wat? Dat blijft natuurlijk nog even een verrassing maar het doel is ondanks alles iets van ‘nabijheid en samen’ te creëren. 
 
We zetten door, dòòr de herfst, dòòr de beperkingen, op weg naar een Winter aan Zee in ons hoe dan ook altijd weer schitterende Harlingen!
 
Roel Sluiter,
burgemeester.

 

DE ZONNEBLOEM WEDSTRIJD!

Deze zomer organiseerde gemeente Harlingen een heuse zonnebloemwedstrijd waarbij deelnemers in diverse categorieën kans maakten op een prijs. Wat hebben we mooie inzendingen binnengekregen: van zonnebloemen met een hoogte van wel meer dan drie meter (!), tot aan zonnebloemen met heel veel mooie bloemen!
 
Niet alleen werden wij daar heel blij van! De zonnebloemen dragen ook bij aan een fleurig Harlingen en zorgen voor nectar voor de insecten en zaden voor de vogels in de herfst. De winnaars hebben bij de Tourist Info Harlingen (TIP) hun prijs in ontvangst genomen. Heb je ook een prijs gewonnen, maar kon je niet aanwezig zijn? Geen zorgen, je prijs kun je afhalen bij TIP! 
 
 
 
UITSTAPJE STICHTING BEGELEID WONEN NW FRIESLAND
Op woensdag 5 augustus waren wij, de bewoners van de Klaverbladstraat, uitgenodigd op de boerderij Okkingastate van bij Fokke Terpstra & Tineke de Groot. Een modern & biologisch melkveebedrijf in Wijnaldum. Bij aankomst zagen we een prachtig grote boerderij met een mooi weiland waar we vriendelijk werden ontvangen door Fokke en Tineke, die ons een rondleiding gaven. 
 
Er was op de boerderij veel te beleven, zien en doen! We maakten in de stallen kennis met kalfjes van een paar dagen oud, wat oudere kalfjes, hun moeders en een hoogzwangere koe die in de kraamstal stond om bijna te bevallen. De bewoners vonden dit geweldig om te bewonderen. We zijn het weiland, waar de koeien stonden te grazen, in geweest en hebben gezien hoe de koeien gemolken werden. Dit gebeurt zo’n 2 tot 3 keer per dag, want de koeien produceren dagelijks zo’n 25 liter melk! Fokke en Tineke hebben ons ook laten zien wat de koeien eten, wat ook leuk is om te weten. Tot slot hebben we van de verse melk zelf kruidenboter gemaakt, die we op een stokbroodje hebben gesmeerd en samen heerlijk van hebben gesmuld! 
 
De bewoners: Wij hebben een heel leuke en leerzame dag gehad en willen iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt hartelijk bedanken!
 

PANORAMA ROORDA GAAT DOOR!

Deze kleuractie wordt verlengd en gaat de komende wintermaanden door! 
Zin om alle vijf verschillende kleurplaten te kleuren? Elke donderdag vindt er van 14.00 tot 16.00 uur in Nieuw Zuid een creatieve inloopmiddag plaats. Liefhebbers kunnen op donderdag de kleurplaten in het crealokaal (lokaal 3) afhalen.  Jacob Roorda is aanwezig om mensen ervaring op te laten doen in creativiteit. Zo kun je onder andere tekenen, figuur zagen, draadwerken, miniaturen maken etc. Jacob en andere enthousiastelingen helpen je daar graag bij!
 

STADSTUIN TEGELTJES!

Tjongejonge, het ene (snel)cement is het andere niet! Cement moet ook niet vochtig worden, want dan plakt het al meteen aan elkaar of valt uit elkaar! Dat hebben veel mensen geleerd van de tegeltjesactie, daarom zijn er tegeltjes niet zo mooi geworden als men gehoopt had. Tóch zijn er 5 september prachtige tegeltjes ingeleverd bij de stadstuin en is een begin gemaakt van een mooie rand langs het schelpenpad. Behalve volwassenen hebben ook kinderen een mooi versierd tegeltje gemaakt en ingeleverd. Maarrr.. er zijn nog lang niet genoeg en daarom komt er deze winter een vervolg! Daarover later méér!
 
 

ZEEVERSE VISMARKT!

‘Eet vis als dat er is’. Afgelopen zomer kon je de sfeer van de visserij en de zeeverse vismarkt in Harlingen van dichtbij meemaken. Er werden excursies aangeboden waar veel kinderen van hebben genoten en geleerd. Ab Post gaf een rondleiding op de afslag en vertelde alles over de visserij en het leven van de vissers van vroeger en nu. De kids mochten een kijkje nemen op een heuse viskotter. Ook weten zij nu o.a. welke vissoorten er zoal worden aangevoerd en wat het verschil is tussen een zeewolf en een zeeduivel. En hoe pel je eigenlijk Hollandse garnalen? 
 
Ab Post: De excursies in de visafslag deze zomer zijn door vrijwel alle deelnemers als prettig ervaren. Veel interactie en enthousiaste reacties. Verschillende vissoorten zijn voorbij gekomen: we hebben garnalen gepeld, zalmfilet gerookt en alles heerlijk samen opgegeten.
 

ACTIVITEIT VAKANTIEFUN!

Géén Spijkerstad..., maar wél Vakantiefun! - georganiseerd door en verslag van Jongerenwerk Harlingen.

In de eerste week van de zomervakantie hebben we vanuit het Jongerenwerk Harlingen Vakantiefun met o.a. een survivalbaan, zeskamp, workshops en voor jongeren het Weerwolvenspel bij scouting St. Michiel en Lioba aangeboden. Normaal zou het Spijkerstad zijn geweest, maar met deze vervangende activiteit hebben we ook een hoop lol en plezier met de kinderen gehad! 
 
Bericht van een van de ouders: Hallo Ellen, complimenten voor de afgelopen dagen! Onze zoon was onwijs enthousiast, super leuk! We duimen dat er volgend jaar weer Spijkerstad georganiseerd kan worden! 
 

KLEUR JOUW ZOMER!

Kleurwedstrijd Zomer in Harlingen, Welkom aan Zee

De kinderen hebben in de zomervakantie goed hun best gedaan op de prachtige kleurplaat in het midden van de Zomerkrant. Om dat te belonen, vond er eind augustus een prijsuitreiking plaats bij de Tourist Info Harlingen (TIP). Kersverse wethouder Erik de Groot en Hettie Drost (schrijfster van het boek Plokje in de achtertuin) reikten de prijzen uit. De winnaressen kregen alledrie het boek van PLOKJE, een tasje van Harlingen Welkom aan Zee en ze mochten een cadeautje uitzoeken in de TIP. Een groot feest dus!
 

RONDVAART SINGEL PRINSES

Rondvaart voor 60 plussers met de Singel Prinses - georganiseerd door en verslag van het Ouderenwerk.
Vanaf het moment dat de uitnodiging van het Ouderenwerk voor de stadsrondvaart met de Singelprinses in de media stond, stroomden de aanmeldingen binnen. Binnen enkele uren waren alle plekken bezet. Dat kwam natuurlijk ook omdat er in het kader van het corona, maar ruimte was voor 20 personen aan boord. In overleg met de organisatie is er een extra stadsrondvaart op de woensdag bijgeboekt. Deze was snel vol met alle mensen die op de wachtlijst stonden. 
 
Op woensdag 29 juli lag de Singel Prinses met haar blauw witte uitstraling, op haar vaste plekje aan de Zuiderhaven op ons te wachten. Na een hartelijk welkomstwoord van de kapitein werden de trossen losgegooid en voeren we langzaam door de grachten van Harlingen. Tijdens de stadsrondvaart was er koffie en oranjekoek aan boord, deze traktatie werd erg gewaardeerd. Dankzij het prachtige weer konden de luiken van het schip open en stroomde de geur van de zee naar binnen. De kapitein van de Singel Prinses deed zijn verhaal niet voor de eerste keer, dat kon je duidelijk merken. Veel mensen waren verbaasd over de boeiende verhalen, het uitzicht vanaf het water, zo hadden ze de stad Harlingen nog nooit ‘ontmoet’. En wat een mooie panden, grachten en rijke geschiedenis kenmerkt de stad. Veel ouderen hebben genoten van de stadsvaartocht en gingen blij naar huis. Heerlijk om elkaar zo te ontmoeten in deze toch wel bijzondere tijd.
 

BOERDERIJBEZOEK WIJNALDUM

Op excursie bij biologisch melkveebedrijf Okkingastate was afgelopen zomer bijzonder in trek én geslaagd! - verslag van Fokke Terpstra & Tineke de Groot.
Wij vonden het heel leuk om kinderen met ouders en grootouders bij ons op de boerderij te ontvangen. Echt iedereen was enthousiast en geïnteresseerd. Daar worden wij natuurlijk ook vrolijk van :). Er kwamen heel veel vragen en we hebben van alles gedaan. De kalfjes waren natuurlijk favoriet, maar het zelf boter van rauwe melk maken was toch ook wel bijzonder. Soms kregen we na afloop zelfs een appje of kaartje dat ze het zo leuk hadden gevonden. 
 
Zo stond op een kaartje: Hartelijk dank voor de geweldige middag bij jullie op de boerderij. De kinderen raakten er niet over uitgepraat en zelf vond ik het ook heel leerzaam. We hebben ervan genoten! Leuk toch? Iedereen weet nu wat er allemaal op een boerderij gebeurt voordat de melk van de koe bij de fabriek komt en dat er allemaal producten van gemaakt worden. Dus met plezier gedaan! 
 

ZOMERSE STADSWANDELING

Stadswandeling - georganiseerd door en verslag van het Ouderenwerk.
Op donderdagmiddag 16 juli verzamelden zich 23 mensen bij het Hannemahuis aan de Voorstraat in Harlingen. Iedereen ging gelijk met elkaar aan de praat en het leek erop dat men elkaar veel te vertellen had en lange tijd niet had gezien. Ook waren er oud inwoners van Harlingen die meeliepen. Zo zagen zij de stad weer vanuit een ander perspectief en wat is er veel veranderd. En ook mensen die hier nog maar pas woonden liepen mee. Op deze manier maakten zij kennis met andere inwoners én de stad. 
 
Een vijftal enthousiaste stadsgidsen stonden te popelen om ons van 14.00 tot 15.30 uur mee te nemen voor een stadswandeling. We werden deelgenoot gemaakt van de indrukwekkende geschiedenis van Harlingen, de mooie kleine steegjes en de grachtenpanden, ieder met haar eigen verhaal. Na afloop werd iedereen uitgenodigd voor een kopje koffie bij Wally`s op het terras en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Na afloop werden er ‘warme’ complimenten uitgedeeld aan de stadsgidsen. Ook het Ouderenwerk werd bedankt voor de fijne en gezellige middag en iedereen ging blij naar huis. Voor herhaling vatbaar in 2021, als we weer een mooi zomerprogramma met en voor ouderen maken. 
 

Algemeen Corona Gemeente

Meer nieuws

De 4US BENGO gaat weer van start!

23-10-2020

HARLINGEN - Na een kleine rustperiode start de succesvolle 4US BENGO weer!

Fc Harlingen tijdens corona

23-10-2020

HARLINGEN - Het nieuws dat wederom het voetbal weer stop werd gelegd kwam deze keer iets minder hard aan dan toen in maart maar toch is het weer slikken voor fc Harlingen.

Omroep RSH: Het Alternatief 75

23-10-2020

HARLINGEN - Op 23 oktober hebben we de 75ste uitzending.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Omdraai De Omdraai Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Omdraai De Omdraai Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad