Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Amusetour Harlingen

Amusetour Harlingen

Op één dag 7 top restaurants bezoeken? In Harlingen kan het! Zondag 16 september van 12 tot 17 uur vindt wederom de Amusetour plaats.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Terugblik VVD Harlingen op 2017, verder in 2018!

19-12-2017

HARLINGEN - Afgelopen jaar heeft de VVD Harlingen als oppositiepartij weer flink wat initiatieven genomen en belangrijk: ook aangenomen gekregen!

We zijn geen getuigenispartij, maar willen zaken voor elkaar krijgen. Ook zetten we geen kekke hashtags #vvdmaaktmooier onder berichten van zaken waar we part nog deel aan gehad hebben. Want de meeste mooie initiatieven komen dagelijks van de Harlingers zelf. Maar in de raad doen wij ons ding, samen met de andere raadsleden.

 

Hieronder dus een opsomming van initiatieven die de VVD Harlingen óf alleen, óf in samenwerking met andere partijen genomen heeft in 2017. Omdat u moet weten wat we in dat stadhuis aan het doen zijn.

 

Motie evaluatie reclamebelasting/ondernemersfonds

Na twee jaar vonden we het tijd om te evalueren. Voldoet het aan de verwachtingen? Is men tevreden? Inmiddels is er een evaluatie geweest en is de opzet veranderd. Na overleg met alle belanghebbenden gaan Horeca Harlingen, HOV en Harlingen Promotion gezamenlijk verder.

 

Motie zaagtandsteiger

Als gevolg van een lobby van VVD, CDA en PvdA is er een nieuwe aanvraag ingediend bij het Waddenfonds voor een bijdrage aan een nieuw te bouwen zaagtandsteiger in de Harlinger Visserijhaven. Deze aanvraag lijkt dit keer wel een goede kans van slagen te hebben.

 

Westerzeedijk en buiten zwemmen

Middels een motie heeft de Harlinger gemeenteraad unaniem het college de volgende opdracht gegeven

  • De raad van Harlingen actiever te betrekken bij de planvorming voor de ontwikkeling van het Westerzeedijkgebied.
  • Op korte termijn een startmoment voor het Open Plan Proces Westerzeedijk te bepalen
  • Om in ieder geval drie mogelijkheden tot 'buiten zwemmen en recreëren' te onderzoeken op (o.a. praktische, juridische en financiële) haalbaarheid:
  1. een getijdenbad aan de zeekant
  2. een 'Kleine Wielen variant' aan de Noordkant van het Westerzeedijkgebied
  3. een natuurbad naar het voorbeeld van Jubbega

 

Voor het einde van het jaar de bevindingen van dit onderzoek én de uitkomsten uit het Open Plan Proces aan de raad voor te leggen ter verdere beraadslaging en besluitvorming. Is in uitvoering. Einde van het jaar is door het college niet gehaald, maar in het eerste kwartaal van het volgende jaar willen we meer duidelijkheid.

 

Bankjes langs de Singels

Motie bankjes plaatsen langs de Noord- en Zuidoostersingel en op de Zuiderpier. Aangenomen. De bankhes worden binnenkort geplaatst.

 

Bodemdaling

Motie om te komen tot expert meetings en aanbevelingen inzake de problematiek rond mogelijke schade door bodemverzakking. Ook in het licht van de vergunde toekomstige zoutwinning onder

de havenmond. Aangenomen. Eerste meeting is geweest. Tweede staat gepland in januari.

 

PAK’s

Motie om de bron van aangetroffen PAK’s te onderzoeken. Aangenomen. Onderzoek heeft in zoverre iets opgeleverd dat de REC vrijwel zeker is uit te sluiten als bron.

 

Wonen op het water

Motie wonen op het water. Aangenomen. Het college gaat onderzoeken waar er ruimte is om in Harlingen op het water te wonen. Volgend jaar wordt er een bijeenkomst gehouden voor geïnteresseerden om het verder uit te werken.

 

Parkeertarief voor bedrijfsauto’s

Raad besluit parkeertarief voor éérste bedrijfsauto te verlagen van € 375,- naar € 150,-

 

Hondenbelasting

Raad wil in meerderheid een nieuw voorstel omtrent hondenbelasting, met een beter inzicht in kosten. VVD motie om hondenbelasting te verlagen krijgt in november 2017 geen meerderheid. Maar college gaat wel kijken hoe het precies zit met kosten en opbrengsten en meldt zich begin 2018 dan weer. Wordt dan vervolgd.

 

Lastenverlagingen

De eerste lastenverlagingen zijn mede op initiatief van de VVD doorgevoerd.

 

Cruisevaart

Naar aanleiding van ons amendement is de bijdrage voor acquisitie van cruiseschepen gelimiteerd tot 2 jaar in plaats van 4 jaar. We vinden het jaarlijkse bedrag hiervoor (170.000 euro) nog te hoog, maar meer zat er niet in.

 

Fietstunnel toekomstig fietspad tussen Wijnaldum en Midlum

Met het CDA willen we bezien of het financieel mogelijk is om een fietstunnel in plaats van een brug te realiseren voor het fietspad tussen Wijnaldum en Midlum. Deze motie is ingetrokken, maar wordt aangehouden tot na de verkiezingen.

 

Verder zijn er nog amendementen ingediend inzake informatieplicht college, vervallen rioolrecht en FUMO, die mede op initiatief van de VVD tot stand zijn gekomen.

 

Naast bovengenoemde initiatieven hebben de VVD raadsleden nog zitting in de volgende commissies:

  • Auditcommissie
  • Werkgeverscommissie
  • Selectiecommissie vacature RKC. Inmiddels is de nieuwe voorzitter van de Rekenkamercommissie beëdigd.

 

Daarbij speelt de VVD vanaf den beginne een belangrijke rol bij de begeleiding van de Jeugdgemeenteraad. Daar komt volgend jaar een andere opzet voor om het aantrekkelijk te houden.

 

Tot zover een aantal zaken waarin de VVD een belangrijke rol heeft gespeeld. Voor nu gaat de raad met kerstreces, maar we blijven uiteraard bereikbaar. Volgend jaar verkiezingen, met hopelijk de VVD Harlingen in het college... Nú is de tijd voor de VVD Harlingen!

 

We wensen iedereen hele fijne kerstdagen en gelukkig en gezond 2018!

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Gemeente maakt openstelling op zondagochtend mogelijk

19-12-2017

HARLINGEN - Het College van B&W heeft vandaag besloten dat winkels op zondag 24 en 31 december 2017 van 9.00 uur tot 18.00 uur open mogen.

IJsbaan Grote Bredeplaats open!

19-12-2017

HARLINGEN - Na jaren is er weer een ijsbaan op de Grote Bredeplaats in Harlingen!

V.V.H. dames 1 verliest van Makkum

19-12-2017

HARLINGEN - Deze zaterdag kwam het tweede damesteam uit Makkum op bezoek bij de dames van Fysiotherapie Rozengracht 24.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Almamater Almamater Haarmode Cats Haarmode Cats Hema Harlingen Hema Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen