Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Restaurants, café's en terrassen in Harlingen weer open vanaf 1 juni!

29-05-2020

HARLINGEN - Het Rijk heeft besloten dat per 1 juni de terrassen van de horeca weer open mogen.

Ook mag de horeca maximaal 30 gasten binnen ontvangen, mits er aan een aantal belangrijke voorwaarden kan worden voldaan.

 

Richtlijnen bezoekers horeca

  • Houd 1,5 meter afstand tot andere gasten en medewerkers. Personen uit een gezamenlijke huishouding mogen wel binnen 1,5 meter van elkaar zitten;

  • Op het terras mag je alleen zitten, niet staan;

  • Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt;

  • Was bij binnenkomst grondig je handen;

  • Was na het toiletbezoek grondig je handen;

  • Betaal contactloos (pin of mobiel).

 

Uitbreiding terrassen

Om 1,5 meter afstand te kunnen houden op de terrassen, worden veel terrassen tijdelijk uitgebreid. Zo wordt er meer ruimte gecreëerd. De uitbreiding is geregeld door tijdelijke vergunningen. Deze vergunningen zijn geldig tot 15 november 2020. Bij de aanvraag en toekenning van de vergunningen is rekening gehouden met de veiligheid in de binnenstad en de bereikbaarheid daarvan.

 

Autoluw Grote Bredeplaats

Aan de Grote Bredeplaats zit veel horeca en is niet veel plaats voor de uitbreiding van de terrassen. Ondernemend Harlingen en de gemeente hebben daarom besloten om de Grote Bredeplaats autoluw maken voor de periode dat de terrassen mogen uitbreiden. Zo ontstaat ruimte voor de horeca.  Ook kunnen zo de bezoekersstromen op en rond de terrassen gereguleerd worden.

 

Looproutes centrum

In het centrum worden looproutes aangebracht  om zo de 1,5 meter in de winkelstraten te kunnen waarborgen. Op de Voorstraat moet het publiek rechts houden. Op de Grote Bredeplaats is de looproute aan de noordkant. De looproutes worden met borden aangegeven. Tijdens drukke periodes wijzen gastheren en gastvrouwen de bezoekers op de looproutes.

 

Handhaving

Om de veiligheid voor het publiek te kunnen garanderen en om te controleren of de coronamaatregelen binnen en buiten worden nageleefd, wordt extra handhaving ingezet.

 

Warenmarkt

Ook bij de kramen van de warenmarkt moet 1,5 meter afstand gehouden worden. Die ruimte was niet overal aanwezig. Daarom staan sommige marktkramen op een andere plaats dan normaal.  

 

Desinfectie

Desinfecterende middelen zijn in de horeca al verplicht. Ook bij de looproutes door het centrum staan desinfectiemiddelen.

 

Fijn Pinksterweekend! Vermijd en voorkom drukte. Geniet van het mooie weer in en om huis.

Bedrijfsleven Corona Eten, Drinken, Uitgaan Shoppen

Meer nieuws

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 22 - 2020

29-05-2020

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 25 t/m/29 mei 2020.

Nieuwe noodverordening COVID-19 vanaf 1 juni van kracht

29-05-2020

HARLINGEN - De Voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân maakt bekend dat hij heeft vastgesteld de “Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Fryslân van 29 mei 2020”.

Weekbericht Fryslân over coronavirus

29-05-2020

HARLINGEN - Duiding cijfers week 22 tot en met 28 mei: rustigste coronaweek tot nu toe.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Broodje Nuchter Broodje Nuchter BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Food 80/20 Food 80/20 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Lichtboei De Lichtboei
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Broodje Nuchter Broodje Nuchter Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE