Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Tegel eruit, Boom erin

29-01-2018

HARLINGEN - Dinsdagmiddag 23 januari heeft de CDA-fractie van de gemeente Harlingen een initiatiefvoorstel “Tegel eruit, Boom erin” aangeboden aan burgemeester Roel Sluiter.

Het CDA komt met het voorstel naar aanleiding van de toenemende mate van wateroverlast en de achteruitgang van de biodiversiteit.  

 

In een ‘groene’ tuin met gazon en borders kan regenwater wegzakken wat goed is voor de bodem en de grondwatervoorraad. Er stroomt dan minder water via de tegels naar het riool, waardoor riolen en sloten bij hoosbuien minder snel overstromen. Het is aan te bevelen om zo weinig mogelijk tegels en klinkers in de tuin te gebruiken. Een terras of tegelpad is geen probleem, zolang iedereen voldoende ruimte overlaat voor bomen, planten en gazon geeft Hendrik Sijtsma aan.

 

Daarnaast zie je dat het wereldwijd slecht gaat met de biodiversiteit. Ook in Nederland verdwijnen er elk jaar diverse plant- en diersoorten. Een rijk en gevarieerd groen in de stad wordt niet alleen door burgers erg gewaardeerd, het kan ook een uitstekende bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Een gespreide verantwoordelijkheid. Het biedt veel soorten insecten, vogels en andere dieren nieuwe levenskansen en bovendien wordt zo de natuur dichtbij huis gehaald. Samen voor meer groen in de buurt!

 

Inwoners die gebruik willen maken van het initiatief, ontvangen kosteloos van de gemeente 1 (fruit)boom of vlinderstruik naar keuze. Als tegenprestatie wordt van de aanvrager/bewoner gevraagd om zijn/haar tuin groener te maken. Dit wordt nog verder uitgewerkt in de voorwaarden nadat de gemeenteraad definitief haar besluit heeft genomen. Bewoners die reeds een groene tuin hebben, komen ook voor dit initiatief in aanmerking.

 

Sijtsma zou graag zien dat er jongeren bij dit project worden betrokken voor zowel begeleiding, advies en uitvoering.  Er zijn al contacten met het Nordwin College gelegd en een plaatselijke hovenier, die beide bereid zijn hun medewerking te verlenen aan dit initiatief.

 

Het effect op de uitvoering van het voorstel voorziet in de realisatie om meer waterberging te creëren, het bevorderen van de biodiversiteit en educatie voor jongeren. Op 7 februari kan de raadscommissie vragen stellen over het initiatiefvoorstel van het CDA waarna op 21 februari de gemeenteraad definitief een besluit zal nemen.

 

Natuur & Milieu Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Trekken en duwen

29-01-2018

HARLINGEN - Het is weer tijd voor de verkiezingslijsten voor de gemeenteraad.

Te jong fc Harlingen te zwak voor het Groninger Helpman

29-01-2018

HARLINGEN - Gezien de uitslagen in de derde klasse A van dit weekend zou je de conclusie kunnen trekken dat de ploegen uit Groningen en Drenthe het veel beter doen dan de Friese, ook kijkend naar de ranglijst.

CoBrA-kunst bij Galerie de Vis

29-01-2018

HARLINGEN - Karel Appel, Anton Rooskens, Corneille, Lucebert – in dat rijtje befaamde CoBrA-kunstenaars hoort ook de naam van Eugène Brands.

Reacties

Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad