Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Teamwork leidt tot belangrijke overwinning voor Casco Montage/ VVH

08-03-2020

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag speelde het eerste herenteam van VVH thuis tegen DIOS uit Oldemarkt.

In de uitwedstrijd moesten de Harlingers het onderspit delven, met name doordat DIOS een ex-eredivisie speler in hun gelederen heeft die nagenoeg niet af te stoppen was. Afgelopen zaterdag kwam VVH stukken beter voor de dag en wisten ze zich met een prachtige 3-1 overwinning te belonen.

 

In set 1 begonnen Meindert Paul Kwast, Hedzer Wiersma, Marnik Agema, Sjoerd Tekstra, Klaas Leijenaar en Reinier Kwast als veldspelers binnen de lijnen en Pieter Leijenaar was de libero. Rik Sijtsma en Rients Leijenaar begonnen op de bank en door blessures waren Henrijs Bernans en Stefan de Jong afwezig. VVH begon de set met enkele schoonheidsfoutjes in zowel de rally- als servicepass, maar wist te voorkomen dat DIOS kon uitlopen door sterk aanval via de buitenkanten. Een opslagserie van 7 punten van Meindert Paul maakte dat Harlingen vervolgens het verschil maakte (17-10) om de set netjes uit te spelen. Eindstand set 1: 25-18.

 

Zoals in de inleiding al aangegeven, draaide DIOS op één speler die er met kop en schouders bovenuit stak. De rest van dit team had in aanvallend opzicht veel moeite om tot scoren te komen, waardoor er mogelijkheden waren voor VVH om uit te lopen. Door een veelvoud  aan onnodige fouten aan Harlinger zijde, lukte dit niet en had DIOS halverwege de set zelfs een voorspong van 3 punten (13-16). Rik en Rients werden ingebracht om extra servedruk te leveren en deden dit uitstekend. Op 19-19 was de stand weer gelijkgetrokken en gingen de teams een spannende eindfase tegemoet. VVH leverde echter meer servedruk af en Reinier was in de aanval meerdere keren een succesvol eindstation. Met nipt verschil (25-23) pakten De Skûtsjeboys ook set twee.

 

Set drie was wellicht één van de meest “bijzondere” sets die VVH dit jaar gespeeld heeft, maar helaas niet in positieve zin. Op 1-1 kwam DIOS hun sterspeler aan serve en diens sprongserve was voor Harlingen helaas niet onder controle te krijgen. Pas op 1-17(!) eindigde zijn reeks en was de set al zo goed als verloren. Dit bood VVH echter de mogelijkheid om wissels door te voeren om in set vier zo goed mogelijk te starten. Daarom kwamen Rients en Rik in het veld voor Hedzer en Reinier. VVH scoorde hierna haar punten, maar de set was voor de bezoekers (8-25).

 

Het zware verlies van de derde set zat bij VVH klaarblijkelijk niet tussen de oren, want aan het begin van de vierde set speelden ze met veel enthousiasme en vechtlust. Een serveserie van Rik bezorgde Harlingen vroeg in de set al een voorsprong, maar DIOS kwam weer langszij dankzij hun beste speler. VVH knokte echter door. De uitstekend spelende Pieter zorgde met zijn goede passing dat Rients en Marnik veelvuldig de side-out wisten te scoren met hun aanval. Diezelfde Marnik bracht VVH de voorsprong door meerdere servepunten te scoren en was in de eindfase aanvallend ervoor verantwoordelijk dat de setwinst en daarmee de wedstrijd naar de mannen van Casco Montage/ VVH ging (25-19).

 

De blijdschap was groot bij de Harlingers, die hiermee een stapje in de goede richting zetten naar lijfsbehoud in de derde divisie. Ook de wijze waarop de overwinning werd gepakt was geweldig. Op het moment dat enkele basisspelers steken lieten vallen, brachten de ingebrachte wissels dat stukje extra wat nodig was om de winst te pakken. Het was zodoende echt een team effort. Aanstaande zaterdag speelt Casco Montage/ VVH een uitwedstrijd tegen de huidige nummer twee van de ranglijst: Captains Kangeroe.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Open Dag radiolichtschip Jenni Baynton

08-03-2020

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag was de Open Dag van het radiolichtschip Jenni Baynton die afgemeerd ligt in de Willemshaven.

Fc Harlingen 1 laat kans op meer liggen

08-03-2020

HARLINGEN - Fc Harlingen is er zondag niet in geslaagd het goede resultaat van vorige week een vervolg te geven.

Uitbundige vrolijkheid op Midlumerlaan

08-03-2020

HARLINGEN – Zelden zal er in de voormalige gereformeerde kerk aan de Harlinger Midlumerlaan zo uitbundig gelachen zijn als afgelopen zaterdag 7 maart.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Greenart Production Greenart Production Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Greenart Production Greenart Production The Shamrock The Shamrock Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen