Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Te jong fc Harlingen te zwak voor het Groninger Helpman

29-01-2018

HARLINGEN - Gezien de uitslagen in de derde klasse A van dit weekend zou je de conclusie kunnen trekken dat de ploegen uit Groningen en Drenthe het veel beter doen dan de Friese, ook kijkend naar de ranglijst.

Eén van die Groninger ploegen Helpman, kwam op bezoek bij fc Harlingen. Het werd een ongelijke strijd. Er ontbraken nogal wat vaste basisspelers bij de thuisclub en noodgedwongen moest een beroep worden gedaan op zeven A-junioren, waarvan een aantal direct in de basis stond. Ze speelden ook op een andere plaats dan ze gewend waren. In het verloop van de wedstrijd kon je duidelijk zien dat deze jonge spelers ten opzichte van de tegenstanders nogal te kort kwamen, vooral in de duels. De jonge knapen deden hun uiterste best en de niet aanwezige basisspelers moeten toch maar eens bij zichzelf te rade gaan en zich afvragen of ze de ploeg en de vereniging niet in de steek laten.

 

Helpman, de nummer drie op de ranglijst, met heel weinig goals tegen, liet vanaf het begin zien waar ze voor kwamen. Fc Harlingen kwam er niet aan te pas. De tegenstander zette meteen de thuisclub onder druk en in de 13e minuut leidde dat tot een corner. Deze werd goed voorgezet en de fc Harlingen verdediging werkte de bal niet goed weg en de geheel vrijstaande Danny Dijkstra schoot de 0-1 onberispelijk binnen. In de 15e minuut was het weer raak. Op rechts speelde de linkerspits zich vrij, bediende opnieuw Danny Dijkstra en die scoorde zijn tweede, 0-2. Fc Harlingen kon hier bitter weinig tegenoverstellen en keek in de 22e minuut al tegen een 0-3 achterstand aan. Nu was het Kevin Hofman die simpel, na balverlies van fc Harlingen vlak voor de zestien, scoorde. De gehele eerste helft kwam de thuisploeg niet in het stuk voor. De keeper van de tegenstander kreeg alleen maar terug speel ballen te verwerken. Het jeugdige fc Harlingen probeerde het wel, maar was machteloos tegen deze degelijke ploeg, die ook nog wel wat kansen miste. De rust brak aan met de 0-3 stand.

 

De teams traden ongewijzigd aan voor de tweede helft onder leiding van scheidsrechter Wim Stel, die deze middag een makkie had evenals de verzorgers die niet één keer binnen de lijnen moesten komen. Al in de 49e minuut bracht Korné Dijkhuizen de stand via een simpele voetbeweging Helpman op 0-4. Jammer voor de dapper strijdende jonge Harlinger ploeg. Jeroen van Dellen werd gewisseld en Nick van der Kooi nam zijn plaats in. Wat fc Harlingen ook probeerde, weinig lukte. Doelman Vincent van der Werf moest ook nog een paar mooie reddingen verrichten om Helpman het scoren te beletten. In de 70e minuut krijgt Helpman weer een corner. Deze werd hoog voor gebracht en hoog toornend boven alle spelers uit kopte Korné Dijkhuizen de 0-5 binnen. Sander Zeilmaker werd nog gewisseld en Bas Helfferich nam zijn plaats in. Fc Harlingen scoorde nog wel, maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Martin van Andel werd nog gewisseld en voor hem kwam Jari Lemmers in het veld.

 

Het zou bij een 0-5 nederlaag blijven, een compliment voor de jonge spelers van de thuisclub in deze ongelijke strijd. Wil fc Harlingen niet in de gevarenzone komen dan zullen er een aantal oudere spelers op moeten staan en hun verantwoordelijkheid nemen. Zondag wacht de zware uitwedstrijd tegen het Amelander Geel Wit.

 

Opstelling fc Harlingen: Vincent van der Werf, Peter Zuiderhof, Ane Schaap, Patrick van der Waard, Jelmer Kooistra, Jeroen van Dellen (Nick van der Kooi), Sander Zeilmaker (Bas Helfferich), Remko Zandberg, Arjan Outhuyse, Martin van Andel (Jari Lemmers), Niels Vlottes.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Trekken en duwen

29-01-2018

HARLINGEN - Het is weer tijd voor de verkiezingslijsten voor de gemeenteraad.

Tegel eruit, Boom erin

29-01-2018

HARLINGEN - Dinsdagmiddag 23 januari heeft de CDA-fractie van de gemeente Harlingen een initiatiefvoorstel “Tegel eruit, Boom erin” aangeboden aan burgemeester Roel Sluiter.

CoBrA-kunst bij Galerie de Vis

29-01-2018

HARLINGEN - Karel Appel, Anton Rooskens, Corneille, Lucebert – in dat rijtje befaamde CoBrA-kunstenaars hoort ook de naam van Eugène Brands.

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien
Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Hema Harlingen Hema Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns