Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Tall Ships Races Harlingen 2022: verZORGde rondvaarten

14-01-2022

HARLINGEN - Donderdag 14 juli 2022 verschijnen aan de horizon van de Waddenzee voor de derde keer Tall Ships onderweg naar Harlingen.

Door Paul H.M. Scheffer

 

Zuiderpier, Noorderpier en de omgeving Willemshaven zullen tijdens de “Sail-in” weer zwart zien van de toeschouwers. Vrijdag en zaterdag liggen de schepen aan de kaden en flaneren Harlingers en bezoekers van heinde en verre vol bewondering over havens en kades van onze stad. Echter, niet iedereen is in de gelegenheid om daar in dezelfde mate van te genieten. Voor bijvoorbeeld mensen op hoge leeftijd, mensen met ‘n handicap of ander ongemak zal dat moeilijk of onmogelijk zijn.

 

In 2018 organiseerde Lions Club Franeker Harlingen voor hen vijf rondvaarten aan boord van het Harlinger motorschip Regina Andrea. Dat gebeurde met medewerking van Lions Club Tjerk Hiddes en Rotary Harlingen.

 

Het bleek een groot succes; meer dan 500 gasten hebben genoten van een tocht van anderhalf uur tussen de gepavoiseerde (versierde) Tall Ships. Het was gelukkig stralend weer, dus iedereen zat aan dek en de dankbaarheid van de passagiers na afloop was groot. Met name die dankbaarheid bracht de serviceclubs tot een gezamenlijk "dat doen we een volgend keer weer!" Het initiatief was ook de Internationale Organisatie STI niet ontgaan en bleek veel waardering te oogsten.

 

Belofte maakt schuld!

Medio 2021 begon Lions Club Franeker Harlingen aan de voorbereiding van ZORGvaren 2022. De afspraken voor het schip zijn rond en de familie Tot helpt enthousiast mee in de voorbereiding. De club rekent weer op collegiale assistentie van de andere serviceclubs.

 

Want! Op vrijdag 15 juli gaan al om half tien bij de Regina Andrea voor de eerste maal de trossen los en steken we van wal om met onze gasten de eerste rondvaart te maken. Het programma is nog niet definitief, maar de planning is dat vrijdag 15 en zaterdag 16 juli op beide dagen 4 rondvaarten met 2 uur interval gemaakt kunnen worden.

 

De Lions zetten zich in om het de gasten maximaal naar de zin te maken. Het verzoek aan de zorginstellingen is dan ook hun medewerking te verlenen om iedereen die hiervoor in aanmerking kan komen aan te melden of zich te laten aanmelden.

 

De rondvaart en het natje en droogje voor de gasten worden geheel kosteloos verzorgd. Hiervoor wordt wel de hulp gevraagd van de zorginstellingen door eigen catering mee te brengen, dan wel een kleine bijdrage in pecunia, waarin hopelijk ook wat extra voor de muziek. Aan boord van een aantal rondvaarten zal het optreden van Griet Wiersma de gezelligheid zeker verhogen. Gasten of instellingen moeten zelf zorgdragen voor het vervoer naar de vertreklocatie. Welke terminal voor instappen zal worden gebruikt wordt tijdig bekend gemaakt. Eenmaal aangekomen op de terminal zullen vrijwilligers ervoor zorgen dat u veilig aan boord komt. Eventuele zorg of begeleiding tijdens de rondvaart zullen de zorginstellingen in dienen te voorzien.

 

Ziet er mooi uit, zo’n ZORG-programma, nou? Maar het is slechts te realiseren door steun zoals subsidie en sponsoring. Daarom wordt op zaterdag afgesloten met een speciale avondrondvaart om al die sponsoren en steunpilaren, maar zeker ook de vrijwilligers van die dag, te bedanken!

 

 

Algemeen Eten, Drinken, Uitgaan Evenement Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Zaterdag 15 januari: Winkels, sportclubs en kappers weer open!

14-01-2022

HARLINGEN - Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk.

Smakelijke online gezinsbingo

14-01-2022

HARLINGEN - Zaterdag 5 februari vanaf 19.00 uur is er een gezellige online gezinsbingo met leuke prijzen.

Janny en André bezoeken jubilerende Harlinger aardewerkfabriek tijdens Elfstedenvaartocht

14-01-2022

HARLINGEN - Televisiepersoonlijkheden Janny van der Heijden en André van Duin volgden afgelopen november de Elfstedenroute over het water.

Reacties

Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Food 80/20 Food 80/20 Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen