De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Symposium Toekomst van de bruine vloot

14-12-2020

HARLINGEN - Op 4 maart 2021 wordt het Symposium Toekomst Bruine Vloot gehouden in het Zuiderzeemuseum Enkhuizen.

Doel van het symposium is om initiatieven die erop gericht zijn om de zeilvloot verder te helpen met elkaar te delen en te versterken. Sommige initiatieven staan nog in de kinderschoenen en vragen om input van bestuurders en experts, andere ideeën zijn al verder uitgewerkt. Het symposium wordt georganiseerd in opdracht van de Vereniging van Zuiderzeegemeenten en de Vereniging van Waddenzeegemeenten en in nauw overleg met de sector.

 

Door de coronacrisis is de maatschappelijke waarde van de vloot en de sector sterk in de belangstelling gekomen. Dat blijkt onder andere uit de spontane hulp van havenbeheerders, marketingorganisaties en verzekeringsmaatschappijen. De BBZ heeft gemeenten, provincies en het rijk om hulp gevraagd en ook schippers hebben bij gemeenten aangeklopt voor hulp. De vraag om hulp is opgepakt en de Vereniging van Zuiderzeegemeenten en de Vereniging van Waddenzeegemeenten hebben een kernteam gevormd en aan het werk gezet.

 

De vraagstukken waar we als sector mee te maken hebben, liggen op het gebied van financiering, productontwikkeling, promotie en erkenning van de cultuurhistorische waarde van de schepen en de vloot. Een kernteam, onder voorzitterschap van Gert Loomeijer, treft nu de voorbereidingen voor het symposium waar deze thema’s aan de orde komen. Doel is primair om de al aanwezige denkrichtingen en initiatieven te versterken. De verdeling van de 15 miljoen die de sector van de regering heeft gekregen behoort niet tot de opdracht. 

 

Met hulp van experts zal bekeken worden welke initiatieven kansrijk zijn, wat de knelpunten zijn en wat er (bestuurlijk) voor nodig is om die knelpunten op te heffen. Afhankelijk van het onderwerp zullen experts (zowel binnen als buiten de sector) en vertegenwoordigers vanuit de sector betrokken worden. Op die manier hopen we alle nodige kennis en expertise te kunnen benutten. De resultaten worden gepresenteerd in een symposium.

 

Of het symposium live of digitaal plaats gaat vinden, hangt af van de dan geldende coronamaatregelen.

 

De bruine vloot

De chartervaart bestaat uit voornamelijk historische schepen veelal in particulier bezit, in het bezit van verenigingen of van ondernemers en telt zo’n 350 schepen voor de binnenvaart en zeevaart.

Het is een onderdeel van de maritieme cultuur van Nederland. De schepen maken deel uit van de identiteit en beeldkwaliteit van havensteden. Zij dragen bij aan de lokale en regionale economie. De chartervaart is het door ondernemers commercieel geëxploiteerde deel van de veel grotere Nederlandse vloot van historische schepen. Nauw verwant met de chartervaart is de niet-commerciële vaart met historische schepen zoals de Botter Vloot en andere scheepstypes karakteriserend voor de Zuiderzeevloot. Deze schepen worden vaak beheerd door verenigingen of stichtingen, bemand door vrijwilligers en gefinancierd door particulieren, leden en deels met inkomsten uit verhuur en sponsoring. Ook deze groep is hard getroffen en heeft moeite het hoofd boven water te houden. 

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu Sport & Recreatie

Meer nieuws

PLUS Lunenborg schenkt Monopolyspellen aan de Soos Harlingen e.o.

14-12-2020

HARLINGEN - Vrijdagmiddag 11 december heeft Maurice Lunenborg het eerste Monopoly spel van Harlingen aangeboden aan Marten Hiemstra, één van de leden van SOOS Harlingen.

Vijf weken in lockdown

14-12-2020

HARLINGEN - Tot 19 januari 2021: Lockdown om contacten tot een minimum te beperken.

Coronaproof Winterwandel(foto)challenge van Stichting Present Noordwest Friesland

14-12-2020

HARLINGEN - Een lekkere wandeling maken met het hele gezin?

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Omdraai De Omdraai HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Lichtboei De Lichtboei Greenart Production Greenart Production BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus