RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Symposium Toekomst van de bruine vloot

14-12-2020

HARLINGEN - Op 4 maart 2021 wordt het Symposium Toekomst Bruine Vloot gehouden in het Zuiderzeemuseum Enkhuizen.

Doel van het symposium is om initiatieven die erop gericht zijn om de zeilvloot verder te helpen met elkaar te delen en te versterken. Sommige initiatieven staan nog in de kinderschoenen en vragen om input van bestuurders en experts, andere ideeën zijn al verder uitgewerkt. Het symposium wordt georganiseerd in opdracht van de Vereniging van Zuiderzeegemeenten en de Vereniging van Waddenzeegemeenten en in nauw overleg met de sector.

 

Door de coronacrisis is de maatschappelijke waarde van de vloot en de sector sterk in de belangstelling gekomen. Dat blijkt onder andere uit de spontane hulp van havenbeheerders, marketingorganisaties en verzekeringsmaatschappijen. De BBZ heeft gemeenten, provincies en het rijk om hulp gevraagd en ook schippers hebben bij gemeenten aangeklopt voor hulp. De vraag om hulp is opgepakt en de Vereniging van Zuiderzeegemeenten en de Vereniging van Waddenzeegemeenten hebben een kernteam gevormd en aan het werk gezet.

 

De vraagstukken waar we als sector mee te maken hebben, liggen op het gebied van financiering, productontwikkeling, promotie en erkenning van de cultuurhistorische waarde van de schepen en de vloot. Een kernteam, onder voorzitterschap van Gert Loomeijer, treft nu de voorbereidingen voor het symposium waar deze thema’s aan de orde komen. Doel is primair om de al aanwezige denkrichtingen en initiatieven te versterken. De verdeling van de 15 miljoen die de sector van de regering heeft gekregen behoort niet tot de opdracht. 

 

Met hulp van experts zal bekeken worden welke initiatieven kansrijk zijn, wat de knelpunten zijn en wat er (bestuurlijk) voor nodig is om die knelpunten op te heffen. Afhankelijk van het onderwerp zullen experts (zowel binnen als buiten de sector) en vertegenwoordigers vanuit de sector betrokken worden. Op die manier hopen we alle nodige kennis en expertise te kunnen benutten. De resultaten worden gepresenteerd in een symposium.

 

Of het symposium live of digitaal plaats gaat vinden, hangt af van de dan geldende coronamaatregelen.

 

De bruine vloot

De chartervaart bestaat uit voornamelijk historische schepen veelal in particulier bezit, in het bezit van verenigingen of van ondernemers en telt zo’n 350 schepen voor de binnenvaart en zeevaart.

Het is een onderdeel van de maritieme cultuur van Nederland. De schepen maken deel uit van de identiteit en beeldkwaliteit van havensteden. Zij dragen bij aan de lokale en regionale economie. De chartervaart is het door ondernemers commercieel geëxploiteerde deel van de veel grotere Nederlandse vloot van historische schepen. Nauw verwant met de chartervaart is de niet-commerciële vaart met historische schepen zoals de Botter Vloot en andere scheepstypes karakteriserend voor de Zuiderzeevloot. Deze schepen worden vaak beheerd door verenigingen of stichtingen, bemand door vrijwilligers en gefinancierd door particulieren, leden en deels met inkomsten uit verhuur en sponsoring. Ook deze groep is hard getroffen en heeft moeite het hoofd boven water te houden. 

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu Sport & Recreatie

Meer nieuws

PLUS Lunenborg schenkt Monopolyspellen aan de Soos Harlingen e.o.

14-12-2020

HARLINGEN - Vrijdagmiddag 11 december heeft Maurice Lunenborg het eerste Monopoly spel van Harlingen aangeboden aan Marten Hiemstra, één van de leden van SOOS Harlingen.

Vijf weken in lockdown

14-12-2020

HARLINGEN - Tot 19 januari 2021: Lockdown om contacten tot een minimum te beperken.

Coronaproof Winterwandel(foto)challenge van Stichting Present Noordwest Friesland

14-12-2020

HARLINGEN - Een lekkere wandeling maken met het hele gezin?

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber