Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Swette Switters DS 1 - V.V.H. DS 1

15-11-2021

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag mochten we afreizen naar Scharnegoutum om daar een potje volleybal te spelen.

Met maar één punt verschil op de ranglijst een belangrijke wedstrijd voor de Harlinger dames. 

 

Van te voren is de spelstrategie met de coach en spelers doorgenomen. Belangrijk voor de dames om vanaf het begin een goeie servicedruk te leveren en rust te houden in de passing. Een positieve houding naar elkaar toe en vol overtuiging, energie en vertrouwen te spelen. 

 

Anton begon met de volgende zes speelsters: Iris en Mirthe op de buiten, Anique en Manon op de mid, Yvette op de spelverdeling en Anniek op de diagonaal. Alles wat er verteld was voorafgaand aan de wedstrijd leek vergeten te zijn waardoor we al snel op een 2-12 achterstand kwamen. De dames van Harlingen hadden erg veel opslagfouten waardoor de stand alleen maar verder uitbreidde. Na een op pep time-out van Anton moest er een knop om bij de Harlinger dames. De persoonlijke fouten werden er uitgehaald en er werd meer druk geleverd. De achterstand werd langzaam verkleind en na een fantastische serve-serie van Iris werd de set alsnog door Harlingen gewonnen met een spannende stand van 24-26! 

 

De tweede set werd er op de buiten een wissel gemaakt en kwam Regina er in voor Mirthe. De set begon heel gelijk op en aan beide kanten werd er lekker aangevallen. Helaas viel onze midspeler Anique verkeerd op haar knie en moest geblesseerd afhaken. Ilse nam haar plekje over en liet dat gelijk merken met een paar mooie ballen in de blokkering. Toch was het net niet genoeg om de tweede set naar onze kant toe te trekken. De set  werd verloren met stand van 25-21. 

 

De derde set gingen de dames er weer met volle moed tegenaan. Iets wat vrij lastig is aangezien we in de derde set nooit op ons sterkst beginnen. De dames waren slordig in hun spel, maakten veel eigen en onnodige fouten. Lang bleef het gelijk opgaan met steeds een punten verschil van 2. De dames moesten harder gaan werken als ze deze set wouden winnen. Dit gebeurde in de eindfase dan ook! Met 20-25 had Harlingen weer de voorsprong in sets.

 

De vierde set kwam Senna er in voor Anniek op de diagonaal en viel er gelijk een paar snoeihard aan. Deze set zat iedereen er heerlijk in en lieten de dames hun gewenste niveau zien. Na een mooie serve serie van Yvette werd de voorsprong uitgebreid naar 7-14. De dames speelden slimmer en keken goed waar de ruimte lag aan de overkant. Na wederom ook een goeie serve serie van Iris kwam Harlingen steeds dichter bij de winst. Op match point mocht Regina serveren en deed dit gelijk zo goed, dat de laatste set gewonnen werd met 14-25! 

 

Al met al was het een erg leuke en leerzame wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. Coach Anton was ook erg tevreden na de tijd en er gaan 4 mooie punten weer mee terug naar Harlingen en nemen we de 5e plek in op de ranglijst. 

 

Aankomende zaterdag mogen de dames weer in de waddenhal hun kunsten laten zien. Om 17:00 spelen ze tegen de nummer 4 S.N.V.V DS 3. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden om de 4e plek!

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Geen jaarvergadering huurdersvereniging

15-11-2021

HARLINGEN - In tegenstelling tot de berichtgeving in onze pas verschenen nieuwsbrief zit er voor het bestuur van de huurdersvereniging Harlingen niets anders op dan de daarin aangekondigde jaarvergadering op 22 november a.s. af te gelasten.

Fotopiet schiet plaatjes in Harlingen

15-11-2021

HARLINGEN - Sinterklaas heeft dit jaar onder anderen Acropieten, de Tekenpiet, Kofferpieten, Plaatjespiet en Accordeonpiet meegenomen.

Stichting Sportakkoord Harlingen blaast partnerbijeenkomst af

15-11-2021

HARLINGEN - De door de Stichting Sportakkoord Harlingen voor dinsdag 30 november georganiseerde eerste brede partnerbijeenkomst gaat niet door.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg