Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Surinaamse recepten waar de Nederlander dol op is

26-12-2020

HARLINGEN - De Surinaamse keuken is door de jaren heen vervlochten geraakt met de Nederlandse.

Het is meer en meer zo geworden dat de recepten uit Suriname ook de weg naar de Nederlandse eettafels hebben gevonden. Dat begon ooit met afhalen, maar inmiddels worden Surinaamse recepten ook gewoon in de eigen keukens gemaakt. Er zijn dan ook verschillende gerechten die eigenlijk niet meer weg te denken zijn uit een normaal voedingspatroon. Het is zeker ook leuk om eens te bekijken welke maaltijden je allemaal op tafel kan zetten. Dit zijn de echte favorieten van Nederland.

 

Roti als echte koploper

Als er één gerecht is dat uit Suriname is overgekomen dat nu een vast onderdeel van de favorieten in Nederland behoort, dan is het natuurlijk roti. Wie heeft dit nu niet gegeten? De echte Surinaamse manier van bereiden blijft natuurlijk favoriet. Daarom is afhalen bij een specialist die het nog van oma heeft geleerd nog altijd erg populair. Dat neemt niet weg dat ook het zelf maken van het gerecht meer en meer gebruikelijk is geworden. Je kunt ook alle ingrediënten en toevoegingen veel gemakkelijker krijgen tegenwoordig. Dat maakt het dus ook leuker om het te maken.

 

Bekende gerechten in Surinaams jasje

Recepten die ook in populariteit zijn gestegen, zijn de recepten die in Nederland al bekend waren uit de Aziatische keuken. Maar dan wel op de Surinaamse manier bereid natuurlijk. Dat gaat dan bijvoorbeeld om de Surinaamse nasi en de Surinaamse bami. Er zijn veel overeenkomsten met de Aziatische varianten. Al brengt de toevoeging van Surinaamse producten wel iets extra’s in. Daardoor kan het dus juist ook zo aantrekkelijk zijn. Het past goed bij de smaak van veel mensen. Bovendien is het ook wel gemakkelijk te maken, al kan ook bestellen altijd een goed idee blijven natuurlijk.

 

Gerechten met kip

Ook kip is flink in de lift geraakt door de introductie van echt Surinaams eten. Door de jaren heen is wel gebleken dat er allerlei hele lekkere gerechten met kip te maken zijn. Mits je dit op de juiste wijze aanpakt. De Javaanse kip in al zijn varianten is daar een goed voorbeeld van. Dit is een stuk aantrekkelijker om te eten dat de droge kipstukjes zoals we die voorheen in de kippensoep hadden. Ook Masala kip kan je als gerecht rekenen tot één van de redenen waarom juist dit gevogelte alleen maar meer gegeten wordt door liefhebbers.

 

Een andere kijk op vis

Ook vis is heel anders te bereiden, zo blijk wel wanneer je de Surinaamse recepten die populair zijn in Nederland bekijkt. Denk bijvoorbeeld aan bakkeljauw. Dit was iets wat in Nederland helemaal niet bekend was. Inmiddels is het echter al niet meer weg te denken. Ook in fusion keukens, waar meerdere stromingen en gerechten samenkomen, is de bakkeljauw steeds vaker terug te vinden. Dat zegt natuurlijk ook wel iets over het plezier waarmee het gegeten wordt tegenwoordig. Het is een toevoeging die waarschijnlijk voor altijd zijn plek op de eettafels zal behouden in de Nederlandse gezinnen.

 

De voor- en nagerechten

Ook de voor- en nagerechten die uit Suriname zijn overgevlogen zijn altijd populair. Deze worden bijvoorbeeld gekenmerkt doordat ze in grote mate overeenkomsten hebben met andere keukens, maar toch een eigen smaak hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan de verschillende soepen die gelden als het Surinaamse eten. Soep heb je ook in andere keukens, maar de fijnste smaken die echt Surinaams zijn, maken het toch weer iets geheel nieuws. Bovendien is het gemakkelijk te maken en biedt het een makkelijke introductie in de keuken als geheel. Dat is een reden om ervoor te kiezen. Dit is altijd waardevol.

 

Algemeen Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Shoppen

Meer nieuws

Omrop Fryslân zendt programma uit over de bouw van het replicaschip Witte Swaen

26-12-2020

HARLINGEN - De Witte Swaen, destijds het expeditieschip van Willem Barentsz dat woeste zeeën wist te verkennen, heeft in loop der tijd in Harlingen een nieuw leven gekregen.

Oud en nieuw tradities voor liefde en gezondheid

26-12-2020

HARLINGEN - Zoek jij ook nog een beetje hoe je oud en nieuw gaat vieren?

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Food 80/20 Food 80/20 IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda