Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Succesvolle informatieavond Vrije School Harlingen

01-06-2022

HARLINGEN - Als alles volgens plan gaat, opent er in 2023/2024 een vrijeschool in Harlingen.

Het proces van schoolstichting is in volle gang en vorige week organiseerde de Stichting Vrijeschool Harlingen een goed bezochte informatieavond met een inspirerende spreker.

 

Leren vanuit verwondering met het kind als maatstaf

Spreker Rik ten Cate is kunstenaar en zijn leven lang al betrokken bij vrijeschoolonderwijs, onder andere als docent in de lerarenopleiding voor vrijeschoolleerkrachten. De visie van de vrijeschool gaat over de samenhang tussen mens en wereld.

 

Hij vertelde onder andere over leren met hoofd, hart en handen; de basis van het vrijeschoolonderwijs. De overtuiging van de vrijeschool is dat kinderen het best kunnen leren als zij iets eerst beleven (voelen), er vervolgens fysiek mee bezig gaan (doen) en tenslotte uitleg over krijgen (denken). Iets waarin het vrijeschoolonderwijs zich onderscheid van regulier onderwijs. Leren vanuit verwondering, een belangrijk streven op de vrijeschool, is kind eigen en sluit aan op de intrinsieke behoefte om te leren en ontdekken. Een leerplan is bij de vrijeschool geen maatstaf, maar een handvat. De kinderen zijn de maatstaf! Elk kind en elke groep is uniek, waardoor de inhoud van de lessen varieert naar gelang de behoeften. De vragen ‘wie ben je?’, ‘hoe gaat het met je?’ en ‘wat kan ik voor je doen?’ zijn de basis waar vanuit het onderwijs ontworpen wordt.

 

Vrijeschool Harlingen, hoe wat en waar?

Het oprichten van een school is een complex proces waar veel bij komt kijken. Wordt het een nieuwe school? Een dependance van Leeuwarden? Een stroom binnen één van de bestaande scholen? Of is er een schoolbestuur enthousiast en vormt een al bestaande school om tot een vrijeschool? Alle opties zijn nog open en met de officiële oprichting van de stichting op 20 mei kan dat proces verder vorm krijgen.

 

100 ouderverklaringen nodig om het stichtingsproces voort te zetten

De volgende stap is het verzamelen van ouderverklaringen. Dit zijn een soort steunbetuigingen aan de vrijeschool, dus geen officiële inschrijvingen. Om het stichtingsproces door te zetten wil het Ministerie van Onderwijs minimaal 100 ouderverklaringen van kinderen die op dit moment 2, 3 of 4 jaar zijn. Het verzamelen van deze ouderverklaringen gebeurt in de periode juli tot en met half oktober

 

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in de vrijeschool en wil je op de hoogte blijven van de vorderingen? Meld je aan voor de emaillijst via de interessepeiling op de website www.vrijeschoolharlingen.nl of stuur een mail naar vrijeschoolharlingen@gmail.com. We zijn ook te volgen op Instagram: @vrijeschoolharlingen.

 

Onderwijs

Meer nieuws

Zeerobben JO17-1 kampioen

01-06-2022

HARLINGEN - Het leek er op alsof de gehele RSG was leeg gelopen.

Razende Roeland praat over een boek “Metal als je het hoort: Kippenvel!”

01-06-2022

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur en ja je metal vitamine staan weer klaar bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn.

Groot deelnemersveld Harlinger Golfkampioenschap

01-06-2022

HARLINGEN - Volgende week vrijdag 10 juni vindt op de golfbaan van De Groene Ster bij Leeuwarden het jaarlijkse golfkampioenschap van Harlingen plaats.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen