De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Succesvol weekend HMHC

31-08-2020

HARLINGEN - Hierbij weer een verslag van HMHC van een succesvol weekend.

Teamweekend HMHC Dames 1

Afgelopen weekend was een echt teamweekend voor HMHC Dames 1. Zaterdag speelden de dames een oefenwedstrijd tegen de MA1 van Sneek. Na een leerzame oefenwedstrijd de dinsdag ervoor tegen Leeuwarden ging het nu een stuk beter. De dames pakten de punten op die ze hadden meegekregen van de coach en voerden de boventoon in de wedstrijd. Er kwamen vele kansen, die de dames nog niet allemaal wisten te benutten. Met een gelijkspel verlieten ze het veld. De volgende dag stond survivallen op het programma. Met mondkapjes op vertrokken de dames naar Leeuwarden, waar ze twee uren hebben geklommen en geklauterd. Iedereen was fanatiek en de sfeer zat er goed in. Met name het oversteken door een modderpool was een groot succes. In de avond werd er afgesloten met een tapasavond, een teambespreking met taakverdeling en een spelletjescompetitie. Het was een heerlijk weekend en de dames kijken uit naar de competitie aankomend weekend. De dames spelen hun eerste wedstrijd in en tegen Hardenberg.

 

Aftrap seizoen HMHC Heren 1

Afgelopen zondag hebben de Heren 1 van HMHC hun hockeyseizoen geopend met een drieluik tegen Meppel Heren 1 en Meppel Jong Heren. Een mooie kans om de staat van het team te bekijken en de nieuwe aanwas hun plek te laten vinden. Na een gunstige transferperiode staan er dit seizoen samen met een paar nieuwe jongens uit de jeugd zes nieuwe gezichten op het veld. Deze knappe koppen zijn voor het eerst te bewonderen op 13 september bij de eerste thuiswedstrijd tegen Hardenberg. Mits je 6 september achter de jongens aanrijdt naar Steenwijk. Met het resultaat tegen Meppel kunnen de Heren tevreden zijn: tegen Jong Heren behaalden ze met 3-5 de winst en tegen de Heren 1 ook winst met een uitslag van 1-2. Een geslaagd drieluik dus.

 

HMHC MA1 oefende in Leeuwarden

Meiden HMHC MA1 start zaterdag aanstaande het junioren Hockey pre-seizoen in de Eerst Klasse Noord. Afgelopen zondagmiddag werd er geoefend in Leeuwarden tegen MHC Dames 1 en MHC MA1. Een mooie testcase, om te zien hoe het team ervoor staat na de eerste trainingen.

Harlingen is in Noord-Nederland een kleinere club, echter het ingezette technisch beleid van de afgelopen jaren werpt zijn vruchten af. Het MA1 team is hieruit een voortvloeisel. Een mooie groep meiden, met prima hockey-kwaliteiten. Dat Leeuwarden een taaie tegenstander is, bewees de eerste wedstrijd tegen de Dames 1. Harlingen hockeyde de eerste helft uitstekend. Waar er 2 keer 25 minuten werd gespeeld, stond het na 20 minuten nog 0-0. Harlingen vocht voor wat het waard was, Leeuwarden drong keer op keer aan, echter de Harlinger meiden vormden een gedegen blok.

 

Keepster Sterre Brouwer pareerde en keerde de vele inzetten. Met de rust stond echter toch de 2-0 op het bord, waarna de ervaren “Liwwadders’’ de gecreëerde kansen in de tweede helft niet onbenut lieten, met de 6-0 eindstand als resultaat.

 

Na de wedstrijd even bij elkaar! Samen evalueren, wat gaat goed, wat kan beter. Waar gaan we op de training op letten. En hup……de koppies omhoog en weer het veld in, nu tegen MHC MA1. Sterre coachend. Dilwien regisserend. Denise, Maud en Inge verdedigend. Evelien en Nynke vechtend en sleurend. Jill controlerend. Renee, Iris, Roos en Merthe opbouwend. Meike, Merle, Robin en Emma aanvallend. Voor elkaar, met elkaar! Kan niet, bestaat niet.

 

Met de rust, nog een mooie 0-0. Leeuwarden maakte na de pauze gebruik van de ervaring binnen de gelederen, en wist de wedstrijd met een 2-0 zege te beklinken. Hard gewerkt die Harlinger meiden, en voldoende stof om deze week op de training mee aan de slag te gaan onder leiding van Onno-Jan en Joyce.

 

HMHC MA1, “We never Quit!” zo luidt dit jaar de slogan!

 

Volgende week zaterdag wacht de eerste competitiewedstrijd in-en tegen het Heerenveense Quick Stick MA1. 

 

Wedstrijdverslag oefenwedstrijd HMHC MB1 tegen MB2

Eindelijk begint aankomende week weer de hockeycompetitie, de trainingen zijn inmiddels hervat, maar wat was het lang geleden dat we een wedstrijd hebben mogen spelen. Om weer een beetje wedstrijdgevoel te krijgen stond er zaterdag een oefenwedstrijd tussen HMHC MB1 en MB2 op het programma. Ondanks een paar fikse buien werd het een leuke wedstrijd. Hoewel MB1 het meest in de aanval was, beet MB2 flink van zich af en wisten ze mede door een paar fantastische reddingen van de keeper het doel lang schoon te houden. In de tweede helft zette MB1 meer druk en wisten ze een aantal keren te scoren, waaronder een mooie backhand hoog in de kruising. Voor beide teams een mooie oefening voor de echte competitie!

 

Ook HMHC Veteranen zijn klaar voor het nieuwe seizoen

Afgelopen zondag was het eindelijk weer zo ver. De Veteranen HA35 konden vroeg op voor de eerste wedstrijd sinds april. Normaal gesproken gaan de Veteranen de afsluitdijk niet over maar ditmaal stond een oefenwedstrijd tegen veteranen/trimmers van HSC Hermes (Den Helder) op het programma.

 

Harlingen was duidelijk een stuk sterker en zette Den Helder in het begin van de wedstrijd vol onder druk, wat al snel tot een doelpunt leidde van Henk-Jan Drijfhout die na een lange tijd afwezigheid zijn rentree maakt. Ook Niels Kappert was na een jaar bij Heren 1 gespeeld te hebben weer terug bij de Veteranen en verdeelde als vanouds weer het spel op het middenveld.

 

Na het eerste kwart kwam Den Helder wat meer tot hockeyen en kreeg nog enkele kansen, maar echt spannend werd het niet meer. De vriendschappelijke wedstrijd eindigde dan ook in 0-7 voor Harlingen. Hopelijk weten de Veteranen elkaar aankomende week ook zo goed te vinden, want dan staat de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen uit tegen Winsum (Groningen) op het programma. 

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Knap punt fc Harlingen op bezoek bij LVV Friesland

31-08-2020

HARLINGEN - Na een aantal oefenwedstrijden te hebben afgewerkt, stond afgelopen zondag de eerste officiële wedstrijd op het programma voor het vlaggenschip van fc Harlingen.

Opening uitleenpunt in Harlingen

31-08-2020

HARLINGEN - Op 28 augustus jl. hebben Nieuw Zuid en Kersten Hulpmiddelenspecialist een uitleenpunt geopend aan de Prinses Irenestraat 2 in Harlingen.

Sjoerd en Rutger Zwart winnaars op Arlon en Gennep

31-08-2020

HARLINGEN - Deze week was de laatste dubbelvlucht van seizoen 2020.

Reacties

Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Omdraai De Omdraai Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Food 80/20 Food 80/20 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Omdraai De Omdraai HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Lichtboei De Lichtboei De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns