Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Stralende familiedagen Zeerobben

15-06-2023

HARLINGEN - De familiedagen bij Zeerobben gaan de boeken in als misschien wel de meest stralende uit de geschiedenis.

Stralende familiedagen Zeerobben
Foto’s Bert Drent en Wies Procee.

Met de komst van de foodtrucs op de vrijdagmiddag werd er een nieuw element aan de familiedagen toegevoegd. Het zorgde, net als de zaterdag, voor een familiaire sfeer.

 

Zelfs nog voordat de deelnemers en toeschouwers arriveerden was het al gezellig op de openingsdag van het Familieweekend. De zeer enthousiaste organisatiegroep had veel energie gestoken in de programmering en de aankleding voor de vrijdag in een poging de start van het jaarlijkse clubfeest sprankelender te maken. En het staat buiten kijf dat dit hen gelukt is! Een mooi vergroot buitenterras, leuke versierde zitjes er omheen en als klap op de vuurpijl een heus Foodtruck festival. Vooral dat laatste maakte de sfeer en de kwaliteit van het gebodene was zonder meer top. Het zorgde ervoor dat mensen bleven hangen voor de lekkere hapjes en drankjes, terwijl de jeugd zich kostelijk vermaakte bij de zeskamp en de vele speelgelegenheden.

Natuurlijk speelden de uiterst gunstige weersomstandigheden ook een grote rol, maar dat geluk heeft de organisatie afgedwongen, zullen we maar zeggen. Want al geeft de voorbereiding op zo’n groot evenement altijd wat druk op de organisatie en hier en dar wat spanning of het wel goed zal komen, uiteindelijk stond het als een huis.

 

Zeskamp

De begeleiding bij de zeskamp was in handen van een grote groep spelers uit de A-selectie van Zeerobben. Deze mannen deden niet alleen heel goed werk, ze zorgden er ook voor dat er een sfeer ontstond van “we doen het met z’n allen en ook de jongens van het Vlaggenschip doen mee”. En zo is het ook: een familieweekend is van, voor en door allen. Het klauteren, klimmen, kruipen, glijden en rennen ging de jeugd goed af en de onder deze weersomstandigheden ideale zeepbaan met een nat bad was een welkome verfrissing en dus grote trekpleister.


Kaatsen

De prima voorbereiding en organisatie zag je ook weer terug bij het traditionele kaatsen op de vrijdagavond. Met 16 parturen op de lijst was het uitverkocht en de organisatoren Dennis Schoot, Melvin Leusink en Richard van der Kooi hadden het goed voor elkaar. Met Richard in hun midden hadden ze natuurlijk iemand die gepokt en gemazeld is in de organisatie van dit soort evenementen, maar het mooie is dat zich met jongens als Melvin en Dennis ook weer nieuwe organisatietalenten aandienen. En ook dat is mede de vrucht van zo’n weekend. Daar waar je als club blijft groeien en ontwikkelen moet ook het leidend kader mee blijven groeien en ontwikkelen. En gelukkig zagen we ook dat terug.

Er werd gekaatst volgens de Sneker telling, dus kaatste elk partuur 3 omlopen. De mooie mix van talenten, matige kaatsers en vooral veel anti-talenten (…) maakt het altijd tot een leuk sportief feest. En zoals in de laatste omloop bleek nog heel spannend ook. Naar verluidt lieten de tweede prijswinnaars het slechts op één cruciale slag lopen. En zo konden in de late uurtjes de prijzen worden uitgereikt aan: Tweede prijs: Stefan Quisenaerts, Xander de Bruin en Lars Borgman.

 

De kransen voor de eerste prijs kwamen om de schouders van: Adriaan Aalders, Storm Seinen en Stijn Scheffer.

Het bleef nog lang gezellig op en rond het terras als opmaat naar de mooie zaterdag die in het verschiet lag.

 

De zaterdag

Nog maar nauwelijks bekomen van de vrijdag was het zaterdag alweer vroeg dag voor zowel de kinderen als de vrijwilligers maar iedereen was er weer op tijd voor dag 2 van de familiedagen.  

Het blijft een mooi gezicht om de jeugdleden in de leeftijd van 5 t/m 13 jaar te zien strijden om de Bode Trofee. In de verschillende leeftijdscategoriën willekeurig samengestelde teams die er een spannend toernooi van maakten. Uiteindelijk ging de Bode-Trofee naar het team van Manchester United. Aansluitend maakten 27 spelers/speelsters zich op voor de Tinus Booij Penalty Bokaal. Via de trainingen hadden zij zich geplaatst voor de eindronde. Met de familie Yildiz als zowel spreekstalmeesters als boekhouders werd alles leuk bij elkaar "gepraat"en de standen goed bijgehouden. Nadat Sjoerd Mier het goede voorbeeld had gegeven door zowel Theo Nota als Connor Bosman kansloos te laten, was het uiteindelijk Julian Keizer uit JO15-1 die de Trofee uit handen van mw. Booij in ontvangst mocht nemen. 


Meteen daarna een speciaal moment bij de opening van het klein veld toernnooi. Het familievoetbal toernooi bij uitstek, heeft afgelopen zaterdag een nieuwe naam gekregen. Ter nagedachtenis aan Jan Boomsma gaat dat toernooi voortaan verder onder de naam "Jan Boomsma Toernooi". Voorzitter Sander Alberda en namens de vriendenploeg van Jan, Frans Bode, hielden een korte toespraak waaarna Berber, Klaas Pieter, Joris Jan en Brian het grote doek onthulden. Een prachtige waardering voor de veel te vroeg overleden oer-Zeerob en ook voor de familie een mooi en emotioneel moment.


Uiteindelijk waren het de Oeletoeters die de 1e Jan Boomsa Wissel Beker in ontvangst mochten nemen. 
Daarna kon iedereen nog kijken naar de erewedstrijd voor oud keeper Jacob de Vries en stroomde het terras, de kantine en de zitjes snel vol . Daar deden de vrijwilligers achter de bar en barbecue goede zaken en kzij wamen soms handen tekort om een ieder snel te voorzien van eten en drinken.


Onder de muzikale klanken van Jan Joost en Alex van Kammen werd er nog gefeest en gezongen richting 12.00 uur kwam er dan toch een mooi einde aan 2 fantastische familiedafen.

Een woord van dank aan de organisatie en de talloze vrijwillig(st)ers is meer dan op zijn plaats. De activiteitencommissie neemt even rust maar zal meteen na de zomervakantie weer beginnen met de eerste voorbereidingen van al die activiteiten die nog in 2023 en 2024 georganiseerd zullen gaan worden. Zeerobben kijkt er naar uit maar geniet eerst nog even na van wat er afgelopen weekend gebeurde op het Oostersportpark.

 

Foto's

Op de foto’s van Bert Drent en Wies Procee o.a.

Het winnenpartuur met v.l.n.r. Adriaan Aalders, Storm Seinen en Stijn Scheffer, Bode Toernooi: Dit jaar gaat de Bode Trofee naar team Manchester United met leidster Janita Boutsma, Penalty bokaal: Julian Keizer mag zich een jaar lang de penaltykiller van Zeerobben noemen, Jan Boomsma: Frans Bode spreekt de fam. Boomsma en de vriendenploeg van Jan toe net voor de onthulling van het Jan Boomsma Toernooi en Zeskamp: Genoeg afkoeling voor de jeugd tijdens de zeskamp.

 

Stralende familiedagen Zeerobben 2023

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Harlingen neemt massaal afscheid van Irmon Grotenboer

15-06-2023

HARLINGEN - Inwoners van Harlingen, familie, vrienden en bekenden hebben donderdagmiddag massaal afscheid genomen van stadgenoot Irmon Grotenboer.

De woensdag van het Lanenkaatsen

15-06-2023

HARLINGEN - Fijne woensdagavond op de Lanen.

Nieuws van HMHC week 24

15-06-2023

HARLINGEN - Wat was het een spannend weekend afgelopen week, met een kampioenschap voor mixO14 en de topper van de Heren tegen Lelystad.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Connexa Connexa Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns CZVideoful CZVideoful BENG Evenementen BENG Evenementen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie-Events Visie-Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Milûk Milûk Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie-Events Visie-Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Milûk Milûk Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen TeamFRL TeamFRL Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Milûk Milûk Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje CZVideoful CZVideoful Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Visie-Events Visie-Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Connexa Connexa Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas TeamFRL TeamFRL Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Milûk Milûk Haarmode Cats Haarmode Cats CZVideoful CZVideoful Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie-Events Visie-Events
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Haarmode Cats Haarmode Cats Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail