Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Van 11 t/m 13 september 2020 verandert de Dokkade/Nieuwe Willemskade weer in een culinair walhalla. Volop verwennerij, genieten van (live) muziek en de mooiste blik op zee!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Stralend BOTR-toernooi met recordaantal deelnemers en bezoekers

28-08-2019

HARLINGEN - Het was een drukte van belang afgelopen zaterdag bij fc Harlingen.

Stralend BOTR-toernooi met recordaantal deelnemers en bezoekers Foto's: Jonneke van Turnhout.

Na een voetballoze zomerperiode was er eindelijk weer wat te doen ‘oppe club’ en dat kon je merken aan de lachende gezichten. De mensen hadden er weer zin in. Het Best of the Rest toernooi (BOTR) werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

 

Dit tweejaarlijkse festijn is traditioneel de opmaat naar het nieuwe seizoen. Zowel voor de teams als de club zelf. De meeste ploegen hebben nog geen training in de benen, dus het is wel even aanpoten. Prestatie is dan ook van ondergeschikt belang, maar er wordt natuurlijk wel gestreden voor de prijzen.

 

Een wijziging ten opzichte van de voorgaande edities, was dat er nu op klein veld werd gespeeld in de categorieën 35+, 45+ en Walking Football (60+). Hierdoor was er een mooi gevarieerd deelnemersveld van diverse clubs uit Harlingen, Leeuwarden en Stiens. In alle categorieën speelden alle teams een keer tegen elkaar in wedstrijdjes van 15 minuten. Het Walking Football begon wat later op de middag, want met het nationaal hitteplan in het achterhoofd moeten de ‘oudjes’ natuurlijk niet te lang in de zon. Maar ja, coach Wiebe van Dijk had dat even gemist dus een aantal mannen waren er al om half één, ze hebben even lekker twee uurtjes bijgekletst in de schaduw.

 

De wedstrijden verliepen, ondanks dat er een flink aantal derby’s op het programma stonden, uiterst gemoedelijk. De verschillen waren in de 35+ dan ook vrij klein. Uiteindelijk ging fc Harlingen 35+ 2 er met de hoofdprijs vandoor. In de 45+ was het de ploeg van Leeuwarder Zwaluwen die duidelijk de beste ploeg was van de poule. Daar konden zelfs de oud-Roburianen onder leiding van Koos Metz weinig tegenin brengen. Misschien kwam dat ook omdat de meesten al 10 jaar geen bal meer geraakt hadden.

 

In de categorie 60+ waren er twee teams van fc Harlingen, een van Cambuur en een ploeg van de Weinstube. Eén van de thuisploegen kwam hier als winnaar uit de bus. Het complete verslag van de Walking Footballers is te vinden via de bekende kanalen. Alle uitslagen en standen zijn te vinden via: https://tournify.nl/live/botr

 

Na de nodige inspanning was het natuurlijk tijd voor de derde helft, waarin alle teams nogmaals goed ‘hun best’ deden. De bierkoelers hadden er dan ook moeite mee het tempo van de teams en hun aanhang bij te benen. De vele vrijwilligers, ingeroosterd én niet ingeroosterd, moesten alle zeilen bij zetten om de dorstige voetballers van een hapje en een drankje te voorzien.

 

Onder een gouden zon aan het eind van de middag begon de Harlinger top 100 band ‘Op Sien Plaats’. De wisselwerking tussen band en publiek was goed en ze hadden dan ook binnen no-time de mensen op de tafel met een aantal rock klassiekers. Na de eerste set was het tijd voor de prijsuitreiking waarin geen team met lege handen naar huis ging. Hoofdsponsor van der Meulen had weer voor een vrolijk scala aan ‘goodies’ meegebracht. De felbegeerde Daniel Rahakbauw trofee ging dus naar fc Harlingen 35+ 2 onder leiding van Nico Heeringa en werd uitgereikt door Eddy Rahakbauw in het bijzijn van de rest van de familie. Een bijzonder moment. Er was ook nog een andere hoofdprijs te winnen, de reuze Flamingo. Om die in de wacht te slepen moesten alle winnende teams nog een keer strijden in de quiz, ‘brilletje op, brilletje af’ waarbij de fysieke conditie van de teams geen voor of nadeel meebracht. Uiteindelijk wisten de Leeuwarder Zwaluwen het meeste over flamingo & voetbal-gerelateerde onderwerpen en konden ze de roze reus mee naar huis nemen.

 

Nadat er nog flink wat kinderhanden waren gevuld met speelgoed van de hoofdsponsor zette ‘Op Sien Plaats’ het feest weer op voortreffelijke wijze in gang. Ze speelden letterlijk de stoppen uit te meterkast en even leek het op een sneu einde voor het heerlijk avondje. Gelukkig was het mankement te verhelpen en kon de band op gepaste wijze de avond om 20.30 uur afsluiten. De organisatie kijkt trots terug op een sportieve en beregezellige dag.

 

Foto's: Jonneke van Turnhout.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Programma donderdag 29 augustus Visserijdagen

28-08-2019

HARLINGEN - Van 28 augustus tot en met 31 augustus 2019 staat Harlingen in het teken van de van de 60e editie van de Visserijdagen.

60e Visserijdagen Harlingen geopend

28-08-2019

HARLINGEN - Uitgebreid videoverslag van de opening van de 60e Harlinger Visserijdagen.

Kees Koogje & Marcel van Nieuwenhuizen winnen het Walle Geertje toernooi 2019

28-08-2019

HARLINGEN - Op zondag 25 augustus werd onder tropische omstandigheden weer ons jaarlijks Walle Geertje toernooi gehouden.

Reacties

Plaats uw familiebericht op Harlingenboeit.nl

Wo 29 april
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Zo 30 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Vr 3 juli
t/m
Wo 30 september
Za 4 juli
t/m
Zo 25 oktober
Zo 5 juli
t/m
Zo 25 oktober
Bekijk de volledige agenda
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Broodje Nuchter Broodje Nuchter Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Food 80/20 Food 80/20 Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Greenart Production Greenart Production Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas