Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Stormschema van Eunice, orkaanachtige windstoten!

17-02-2022

HARLINGEN - We kunnen ons gaan opmaken voor de storm ‘Eunice’.

Door Piet Paulusma.

 

Het zal een stevige storm zijn die voor orkaanachtige windstoten zal zorgen. Hieronder het globale schema van 'Eunice'. De komende nacht is het relatief rustig weer. Noem het maar stilte voor de storm.

 

Vrijdagochtend

De storm begint invloed te krijgen met een harde tot stormachtige wind en overal windstoten in kracht 8 of 9. In het zuidwesten windstoten in kracht 10 met in Zeeland al stormkracht 9!

 

Vrijdagmiddag en vrijdagavond

In de kustgebieden, in het IJsselmeergebied een volle zuidwesterstorm kracht 9 met windstoten tot in kracht 12. In het Waddengebied storm tot zware storm, kracht 9 of 10 met windstoten in kracht 12 of 13, tot rond 150 km/u! 

 

Landinwaarts een krachtige tot harde wind of stormachtig, kracht 7 of 8. Windstoten in kracht 9 tot in kracht 11. Later vrijdagavond wordt het iets rustiger, maar in het Waddengebied nog altijd volop storm en dat geldt ook voor de nacht.

 

Het stormweer gaat samen met regen, soms regent het stevig met een buiig karakter. In de nacht naar zaterdag toe meest droog of nog een paar stormbuien.

 

Waarschuwing voor alle verkeer

Tijdens de lange stormperiode van vrijdagochtend tot en met de nacht van vrijdag op zaterdag zware windstoten in kracht 12! Soms matig zicht door regen met een buiig karakter. Ga niet met de aanhanger op pad. Ook een waarschuwing voor op de stranden en met name voor de strandtenthouders. Voor thuis: rond en om het huis alles goed afsluiten en vastzetten of opbergen.

 

Als je morgenmiddag en -avond niet de weg op hoeft blijf dan thuis. Het wordt een zeer zware avondspits.

 

Algemeen Natuur & Milieu

Meer nieuws

Lichtschip start weer op!

17-02-2022

HARLINGEN - Aan boord van het opvallende rode radiolichtschip Jenni Baynton, dat een vaste ligplaats heeft aan de Zuiderpiersteiger in Harlingen, zijn gedurende de coronaperiode de werkzaamheden zo goed en zo kwaad als dat ging doorgegaan.

De senioren van fc Harlingen

17-02-2022

HARLINGEN - De thuiswedstrijd van Vrouwen 1 werd door tegenstander Scharnegoutum afgelast.

Samen met Wiebe op pad: De walrus terug? In een zeezwembad? (video)

17-02-2022

HARLINGEN - Op sien rondsje deur de stad ziet Wiebe in de Willemshaven de voorzitter van de PvdA, Willem de Graaf, staan.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus