De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Stichting Sportpromotie Harlingen wordt Stichting Sportakkoord Harlingen

12-03-2021

HARLINGEN - Harlingen heeft sinds 5 maart een Stichting Sportakkoord Harlingen.

Die vervangt de huidige Stichting Sportpromotie Harlingen. De nieuwe stichting vormt de onafhankelijke verbinding tussen sportverenigingen, Beweegteam Harlingen en gemeente Harlingen.

 

Sinds de lancering van het Lokaal Sportakkoord Harlingen in september 2020 is achter de schermen hard gewerkt aan het inrichten van een organisatie die dit sportakkoord tot uitvoering kan brengen. In dat kader zijn er gesprekken gevoerd met de Stichting Sportpromotie Harlingen. Zij gaven aan het Lokaal Sportakkoord te omarmen en graag bij te willen dragen aan een succesvolle uitwerking daarvan. In samenspraak met de gemeente Harlingen en Stichting Sportpromotie Harlingen is besloten om de naam te veranderen in Stichting Sportakkoord Harlingen. Deze nieuwe stichting heeft de verantwoordelijkheid samen met de gemeente Harlingen en het Beweegteam, om de doelstellingen van deze nieuwe Stichting Sportakkoord Harlingen te realiseren.

 

Vier ambities

De Stichting Sportakkoord Harlingen gaat aan de slag met de vier benoemde ambities in het Sportakkoord Harlingen: Inclusief sporten en bewegen, Van jongs af aan vaardig in bewegen, Duurzame sportinfrastructuur en een Positieve sportcultuur. Daarnaast blijft de Stichting de jaarlijkse gemeentelijke verkiezing van sportman, sportvrouw en sportteam van het jaar organiseren en blijft zij zich inzetten voor het bevorderen en stimuleren van sport, spel en bewegen voor alle inwoners van Harlingen.

 

Samenstelling Stichtingsbestuur Sportakkoord Harlingen

De nieuwe Stichting bestaat uit personen die met een brede blik naar de sport- en beweegsector kijken. Om de ambities van het Lokaal Sportakkoord te realiseren, gaat de Stichting nauw samenwerken met het Beweegteam Harlingen.

Het bestuur wordt gevormd door één lid van de voormalige Stichting Sportpromotie Harlingen, Simon de Groot, aangevuld met drie nieuwe bestuursleden: Johan Schikker (voorzitter), Martien van den Haak (penningmeester) en Max van den Broek (secretaris).

 

Afscheid oude bestuursleden

Afgelopen vrijdag is informeel afscheid genomen van drie bestuursleden van Stichting Sportpromotie Harlingen. Wethouder Harry Boon en voorzitter Johan Schikker van de Stichting Sportakkoord Harlingen hebben de drie oud-bestuursleden, die jarenlang het gezicht waren van de Stichting Sportpromotie, thuis verrast met een bloemetje. Op een later moment, als de omstandigheden het weer toelaten, volgt nog een uitgebreider afscheid. Bestuurslid Simon de Groot is bereid gevonden om de overstap te maken naar de nieuwe Stichting Sportakkoord Harlingen.

 

Gerben Boskma, Sjoerd de Jong en Henk Metz, nogmaals ontzettend bedankt voor jullie bijdrage en inzet!

 

* Aansluiten bij het Lokaal Sportakkoord?

Organisaties die niet betrokken waren in het proces van totstandkoming van het Lokaal Sportakkoord Harlingen en alsnog willen aansluiten zijn van harte welkom. Als ook de hulp van iedereen die wil bijdragen aan het realiseren van de ambities uit dit Sportakkoord zijn van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Beweegteam Jorine van Dijk (https://beweegteamharlingen.nl/het-team)

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

TONK-regeling beschikbaar voor Corona-gedupeerden in Noordwest-Friesland

12-03-2021

HARLINGEN - Inwoners van Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke die door corona meer dan 30% inkomstenverlies hebben, kunnen nu een eenmalige tegemoetkoming uit de TONK-regeling aanvragen.

Zo zit je er straks warmpjes bij

12-03-2021

HARLINGEN - De winter lijkt voorbij, het ijs is gedooid en de lente lijkt er aan te komen.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 10 - 2021

12-03-2021

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 8 t/m 10 maart 2021.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Omdraai De Omdraai Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Food 80/20 Food 80/20 De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE