Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Stichting Kunstuitleen HA-15: Kunstwerk van de Maand september 2017

01-09-2017

HARLINGEN - Joanne Zegers kiest een foto van Marja Driessens-Diessel, getiteld “Zomers eten”, als kunstwerk van de maand september 2017.

Joanna Zegers over haar keuze:

“Oké, dit lijkt een foto. Is fotografie kunst dan? Een foto is snel genomen en bevat veel toeval. Is het dan nog wel kunst?Kan een schilderij ook niet snel zijn gemaakt en veel toeval bevatten? Ja, zeker wel! Dus ik neem maar gewoon aan dat het kunst is en dat die vraag verder niet zo interessant is.Misschien is het interessanter om vast te stellen wat ik zie en ik zie veel ondanks de eenvoud van het beeld! 

Ik zie veel kleur, maar alles in één variatie: geel, bruin, zwart en alles daar tussenin. En ja, een beetje grijs en wit. Wat doet al dat geel met mij? Ik krijg een gevoel alsof de zon alles heeft opgewarmd en nu ondergaat. Dat ondergaan zie ik aan de lage schaduw onderaan de afbeelding en de rode kleuren verstopt in de rand van de schaduwen. Dat het schaduwen lijken komt doordat ze vaag zijn (op lijken te lossen aan de grens). Het wijst naar een moment van de dag dat het gouden uur wordt genoemd, althans dat denk ik! 

 

En wat zijn dat voor vormen? Het lijken schaduwen van mensen, of is het er één? Als ik langer kijk denk ik dat het één figuur is kijkend op een menukaart, maar het kijken op de kaart voelt voor mij als een bijzaak: de figuur is alleen op zoek in die alles omvattende gloed van het licht. Niets is helemaal te zien: de vormen niet, de zogenaamde menukaarten niet, en die ‘rare' lijnen op links niet. Het enige dat houvast biedt in de compositie is de kleur en het lijnenspel. Alles heeft een bepaalde strakheid behalve de menselijke figuur. En die figuur is samen met de donkere balk tussen de rechthoeken rechts het donkerste in het beeld. Zijn die vormen verbonden? Wat is nu voor en achter? Is het niet gewoon stiekem een landschap met lage horizon, maar de verticale lijnen weerspreken dat beeld en geeft meer het effect van een muur. Zo kan ik nog wel even doorgaan, want ik krijg zoveel gedachten (en ook de verhalen beginnen te komen…waar zoekt de figuur dan naar?...) als ik langer naar dit beeld kijk! Dat is voor mij nu kunst….”

 

Marja Driessens-Diessel uit Pingjum (www.ddfoto.nl) heeft haar eigen (foto)grafische stijl ontwikkeld. Ze ging ondermeer in de leer bij  fotografen als Valda Bailey, Doug Chinnery en Diana Bokje. Van lijnen en vlakken van moderne architectuur werden de beelden steeds abstracter en gelaagder. Schimmen, schaduw- en spiegelbeelden spelen een belangrijke rol in haar werk. Sinds een paar jaar waagt zij zich ook aan het maken van ‘eigen werelden' door middel van Intentional Camera Movement, double exposure en Photoshop. Zij heeft diverse prijzen voor haar werk gekregen, waaronder de gouden medaille van de FIAP World Cup en de Woerdense fotografenprijs. In juni won zij de KEIK 2017 Camera Award; volgens het juryrapport ‘vertoont het werk een zachtheid die je gewoonlijk met een schilderij associeert’.

 

Geïnteresseerd in het werk van Marja Driessens-Diessel? Haar werk en dat van een dertigtal andere deelnemende kunstenaars is te bewonderen en te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. U kunt voor een persoonlijk advies terecht bij de vestiging van de Kunstuitleen op de 1e verdieping van de bibliotheek in Harlingen op zaterdagen van 10.00 tot 15.00 uur. Ook kunt u werk lenen via www.kunstuitleenharlingen.nl.

 

 

 

 

 

 

Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Harlingen bekert tegen Akkrum

01-09-2017

HARLINGEN - Dit weekend staat de eerste ronde van de bekercompetitie op het programma.

Pimp je badmuts tijdens Bonte Markt Visserijdagen

01-09-2017

HARLINGEN - Pimp je badmuts bij de kraam van Het Derde Haad tijdens Bonte Markt Visserijdagen.

Mooie afsluiting IFKS voor Skûtsje De Eenvoud

01-09-2017

HARLINGEN - Na een prachtige wedstrijd op het Tjeukemeer, maken wij ons vol vertrouwen op voor de wedstrijden in de baai van Lemmer.

Reacties

Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Dio Jurien Dio Jurien Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hema Harlingen Hema Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE