Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Stichting Kunstuitleen HA-15: Kunstwerk van de Maand mei 2018

06-05-2018

HARLINGEN - Nelleke Allersma kiest als Kunstwerk van de Maand mei 2018 het schilderij ‘Hegewiersterfjild’ van Sjouke Altena.

Nellekes motivatie:

“Al een tijd geleden werd ik getroffen door dit schilderij. Het is niet geschilderd vanaf een foto en het lijkt ook niet, gezien de weersomstandigheden, ter plekke te zijn geschilderd. Dus het moet voor een groot deel vanuit innerlijke beleving, vanuit opgeslagen indrukken in het geheugen zijn geschilderd! De schaduwen van het wolkenspel op de landerijen, her en der de zon die er doorheen breekt, de tamelijk harde wind, de ruisende wuivende rietkragen.
 

De sfeer is voor mij heel herkenbaar, aangezien ik geboren en getogen ben in de Noordpolder bij het wad. Het doet me denken aan de dagelijkse fietstochten naar school, zwoegend en ploegend over de onverharde weg, de striemende regen langs het gezicht.
 

En later thuis aangekomen het warme kopje thee.....die associaties krijg ik!
 

Het schilderij is heel eigen; ik kan geen echte beïnvloeding ontdekken van bepaalde kunstenaars en/of stroming. Het straalt een innige verbondenheid en vertrouwdheid uit met de natuur, het is een puur schilderij.”

Sjouke Altena woont in Harlingen. Hij schildert sinds zijn jeugd, toen hij zijn liefde voor schilderen en tekenen ontwikkelde op de middelbare school in Drachten. Hij kreeg er les van zijn tekenleraar, de expressionistische kunstschilder en schrijver Pier Feddema (1912-1983), die hem aanmoedigde. Hij schildert in een figuratief-impressionistische geest, voornamelijk landschappen, maar ook portretten en andere onderwerpen. Het landschap in de omgeving van Harlingen, met onder meer het Hegewiersterfjild, de zeedijk en de havens zijn voor hem een voorname inspiratiebron. Hij is actief bij Kunstuitleen HA-15 en Kunstenaarssociëteit Zilt.

 

Werk van Sjouke Altena en dat van een dertigtal andere deelnemende kunstenaars is te bewonderen en te lenen via www.kunstuitleenharlingen.nl en in Gebouw Nieuw Zuid, Irenestraat 2 in Harlingen. Voor een persoonlijk advies kunt u hier terecht op vrijdagen van 12.00 tot 16.00 uur.

 

Kunst & Cultuur

Meer nieuws

De 206 bezorgde Age Zijlstra wederom een overwinning

06-05-2018

HARLINGEN - Op zaterdag 5 mei werd de vierde Vitesse vlucht vervlogen.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Ons Food&Wine Ons Food&Wine ForHim Menswear ForHim Menswear Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio