TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Stichting Kunstuitleen HA-15: Kunstwerk van de Maand februari 2018

07-02-2018

HARLINGEN - Marja Driessens-Diessel kiest een kunstwerk van Madelief Buisman, getiteld “Vertederend”, als kunstwerk van de maand februari 2018.

Marja:

“Madelief heeft in de korte tijd dat zij bij de Kunstuitleen is aangesloten veel indruk op mij  gemaakt met haar bijzondere werk. Zij combineert veel verschillende technieken en ontwerpt hiermee veelal abstracte werelden, voorzien van veel kleur. Soms met sterke contrasten, zoals zwart met rood of zwart met geel, maar het gekozen werk is wat ingetogener qua kleurgebruik, maar daardoor zeker niet minder sterk. Het accentueren van de grillige vormen van aquareleffecten door fineliner en inkt zorgt ervoor dat je eigen fantasie enigszins geleid maar zeker ook geprikkeld wordt. In het gekozen kunstwerk zie ik een onderwaterwereld, maar of dat zo door de kunstenaar bedoeld is: geen idee. De kleuren in combinatie met de vormen laten je door deze ‘wereld’ heendwalen, met als mogelijkheid een luchtbel naar boven. Je blijft kijken en vooral ontdekken.”

 

Madelief Buisman is beeldend kunstenaar uit Drachten. Ze volgde diverse opleidingen, waaronder Creatieve Therapie, Master Class Talens en de Klassieke Academie Groningen. 

 

Ze gebruikt verschillende soorten technieken en ze gebruikt ook vaak deze technieken door elkaar. De laatste tijd is ze steeds grafisch bezig, zoals etsen en linodruk, maar die combineert ze ook met aquarel en ecoline. Daarbij drukt ze op papier dat ze zelf geschept heeft.

Haar mentale en fysieke ervaringen vormen het startpunt voor haar werk. Men kan haar werk zien als een dagboek: ze zijn persoonlijk en gaan over het innerlijke.  Het zijn gevangen momenten en bevroren emoties. Als mensen naar een abstract werk kijken van haar en daarna het verhaal erachter horen, snappen ze de schilderijen beter en kunnen dan zelfs soms de gevoelens van haar ook voelen.  Ze wil graag geïnteresseerden vertellen over haar werk en ze verwelkomen in haar atelier of tijdens een Kunstroute. 

 

Afgelopen jaar exposeerde ze onder meer in Zweden in een galerie in Phillipstad, in Koudum in Galerie Lytse Skientme en in Drachten in de Lawei. Verder nam ze deel aan Kunstroute Smallingerland, Vakwerk Bergum, Kunstroute Opsterland in Nij Beets en Bakkeveen en aan de Atelierroute in Harlingen.

 

Heeft u belangstelling voor het werk van Madelief Buisman? Haar werk en dat van een dertigtal andere deelnemende kunstenaars is te bewonderen en te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. Voor een persoonlijk advies kunt u terecht bij de vestiging van de Kunstuitleen in Lokaal 1 van Gebouw Nieuw Zuid aan de Irenestraat 2 in Harlingen op vrijdagen van 12.00 tot 16.00 uur. Ook kunt u werk lenen via www.kunstuitleenharlingen.nl.

 

Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Ondernemend Harlingen in de startblokken

07-02-2018

HARLINGEN - De website van Ondernemend Harlingen (OH) is zo goed als klaar en vanaf nu kunnen alle ondernemers informatie vinden over deze nieuwe vereniging en het bijbehorende lidmaatschap.

Spaar mee, steun Hosanna

07-02-2018

HARLINGEN - Jumbo Olaf Hermus, aan de Spoorstraat 1 in Harlingen is op 5 februari een spaaractie gestart om het verenigingsleven in de havenstad financieel te ondersteunen.

Zitting van het Centraal Stembureau

07-02-2018

HARLINGEN - Tijdens een niet-openbare zitting van het Centraal Stembureau zijn de kandidatenlijsten, voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018, onderzocht.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien