Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Stichting Kunstuitleen HA-15: Kunstwerk van de Maand augustus 2017

30-07-2017

HARLINGEN - Brigitte Duin kiest een werk van Joanne Zegers als Kunstwerk van de Maand augustus 2017.

Het is een schilderij van 55 x 55 cm zonder titel, van olieverf op paneel.

 

Brigitte geeft de volgende toelichting:

‘Als Kunstwerk van de Maand heb ik een werk van Joanne Zegers gekozen. Het is ‘zonder titel’, dat laat de kijker alle ruimte. Voor mij is het werk een landschap, een magisch landschap. Er is licht en water en een opwaartse (of toch een neerwaartse?) beweging. Er valt veel te zien en te ‘voelen’ aan dit schilderij. Ook de nuance in kleur vind ik erg mooi en subtiel.

Een kijkje op de website van de kunstenaar geeft prijs dat haar werk vaak over ‘de overkant’ gaat. Heel precies duiden kan ik de overkant niet. Ja, het is de overkant van het water, dat voelt iedereen wel op zijn klompen aan. Maar aan ‘deze kant’ voel je de verwondering over het water dat merkwaardig wit afsteekt tegen die overkant. Het aparte is dat het witte water zelfs nog wel dreigender overkomt dan de donkerte van de overkant.

Net als het water boeit die overkant me wel. Vooral omdat je van het zwarte gedeelte verwacht dat het fikse donderbuien zijn, maar de donkere wolken lijken wel vanaf de grond op te stijgen en hun regenbuien de lucht in te spuiten. Onheilspellend zijn ook de blauwgroene kleuren van de lucht, waarvan de dreiging voelbaar is.

Is dit nu een somber schilderij, met zijn veelzeggend weinige kleuren, wat zwart en wit en vleugjes groen en blauw? Nee, daarvoor zit er te veel beweging in dit stille landschap dat blijft intrigeren, ook na lang kijken’.
 

Joanne Zegers is beeldend kunstenaar die haar opleiding kreeg op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en op de Breitner Academie in Amsterdam.

Ze groeide op langs het water van de Zaan. Als kind raakte ze gefascineerd door de verblindende glinstering in het water door de zon of de nachtelijke lichten van de industrie. De overkant leek onbereikbaar en had iets mysterieus.

Dit is beeld is terug te zien in haar werk. Joanne: ‘Wat ik tegenwoordig het liefste schilder is het licht in het landschap. Soms het licht aan de horizon, maar het kan ook gaan over een enkel licht met daar omheen de duisternis. Licht is voor mij een metafoor voor emotie, terwijl het landschap onverschillig is’.

Joanne heeft met haar werk diverse exposities op haar naam staan. Naast het maken van schilderijen geeft ze schilderles en is actief in kunsteducatieprojecten.

Geïnteresseerd in het werk van Joanne Zegers? Haar werk en dat van de ruim dertig andere deelnemende kunstenaars is te bewonderen en te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. U kunt hiervoor terecht op de 1e verdieping van de bibliotheek in Harlingen, waar wij u op zaterdagen van 10 tot 15 uur persoonlijk kunnen adviseren. Ook kunt u werk lenen via onze website www.kunstuitleenharlingen.nl.

 

 

Kunst & Cultuur

Meer nieuws

60-jarig huwelijk Zwaartman-Vermeulen

30-07-2017

HARLINGEN - Woensdag 26 juli 2017 waren de heer A. Zwaartman en mevrouw H.J. Zwaartman-Vermeulen 60 jaar getrouwd.

Harlinger Timmerbedrijf kampioen Bedrijven Sponsor Midfond tour

30-07-2017

HARLINGEN - Al tal van jaren organiseert P.V. Ons- Genoeg en een bedrijven sponsor vluchten competitie.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Dio Jurien Dio Jurien Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor