Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Stichting afvalovenNee! stelt vragen over gebruik van miljoenen liter grondwater voor koeling afvaloven

11-07-2022

HARLINGEN - Stichting afvalovenNee! heeft Provinciale Staten van de provincie Fryslân en de gemeenteraad Harlingen vragen gesteld over het gebruik van grondwater door Omrin.

Het grondwater is nodig voor de koeling van de afvaloven, maar dat is dusdanig veel dat dit gevolgen heeft voor de stand van het oppervlaktewater. In de maanden mei tot en met september wordt er maar liefst 250 miljoen liter grondwater opgepompt. Juist in deze maanden stelt het waterschap uit pure noodzaak vaak een verbod in en mag oppervlaktewater niet worden gebruikt om zodoende het grondwater op peil te houden.

 

Stichting afvalovenNee! vindt het onacceptabel dat het waterschap en provincie dit toestaan. In een brief aan Provinciale Staten Fryslân en de gemeenteraad Harlingen verzoekt de stichting om hierover vragen te stellen aan het bevoegd gezag.  

Omdat voor industriële onttrekkingen van grondwater groter dan 150.000 m3 de provincie het bevoegd gezag is, zijn de Provinciale Staten als volksvertegenwoordiger en controleur van Gedeputeerde Staten, door de stichting aangeschreven. De gemeenteraad is aangeschreven omdat het oppompen van het grondwater in deze gemeente gebeurt en de directe gevolgen ervan ervaart.

 

Het waterschap voert water aan als het te droog en te warm is om de waterstand in sloten en kanalen op peil te houden. Dat wordt gedaan om de grondwaterstand zo optimaal mogelijk te houden voor plant en dier. Op die manier kan er water uit de sloot gepompt worden om gewassen van voldoende water te voorzien. Bij langdurige droogte worden er maatregelen genomen om de effecten op het grondwater te beperken. Daarom wordt er vaak een verbod ingesteld op het onttrekken van oppervlaktewater.

 

Bedrijfsleven Natuur & Milieu Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Garnalenvissers aan de ketting?

11-07-2022

HARLINGEN - Niet vanwege een fout in de rekensystematiek Aerius als het aan een aantal partijen in Provinciale Staten van Fryslân ligt!

Kwartiermakers en slopers gezocht

11-07-2022

HARLINGEN - Volgende week barst Spijkerstad weer los.

Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Food 80/20 Food 80/20 BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats