De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Sterke Yerke IV winnaar LF2028-prijs

07-04-2021

HARLINGEN - Stichting Behoud Erfgoed Sterke Yerke bouwt samen met jongeren een nieuw zeilvlot, de Sterke Yerke IV.

Sterke Yerke IV winnaar LF2028-prijs Bestuurdersleden Margreet Themmen en Wilfred de Jong ontvangen de cheque van 2028 euro uit handen van gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder.

Het doel is het doen van een nulmeting naar microplastics in de Waddenzee en dit de komende jaren te monitoren. Daarnaast wil de stichting de bewustwording vergroten van het probleem van de internationale plastic soup. Het project werd als winnaar gekozen van de LF2028 bonusprijs voor de Wadden. Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder overhandigde gisteren de cheque van 2028 euro aan de bestuursleden Margreet Themmen en Wilfred de Jong.

 

Sterke Yerke

Het verhaal achter de Sterke Yerke spreekt al jaren tot de verbeelding. De “Yerkes” van toen willen nu het stokje doorgeven aan de jeugd van nu. Bij dit project wordt de jeugd dan ook nadrukkelijk betrokken. Zowel bij de bouw van het vlot, in de vorm van stageplekken, als ook bij het varen op zee en het doen van onderzoek. Denk hierbij aan groepjes leerlingen die onder begeleiding een dag met het vlot de Waddenzee op gaan en op drooggevallen zandbanken zelf onderzoek doen. De missie is het probleem van de plastic soup wereldwijd onder de aandacht te brengen bij de politiek, producenten en de bevolking. Met het vlot creëert Sterk Yerke zowel bewustwording als actie. Daarnaast informeren en activeren zij de genoemde doelgroepen om minder plastic te gaan gebruiken.

 

Gedeputeerde Fokkens-Kelder: “Een terechte prijswinnaar. Het project maakt jongeren op een aantrekkelijke manier bewust van het probleem van (micro)plastics in de Waddenzee en van ons consumptiegedrag als een van de achterliggende oorzaken.“

 

LF2028-prijs

De LF2028-prijs is een aanmoedigingsprijs die vanuit het Iepen Mienskipsfûns met LF2028 is opgezet. De provincie vindt het belangrijk om de ambities van LF2028 ‘vertaald’ te zien door en voor de mienskip. Met deze bonusprijs kan dit via bijzondere IMF-projecten zoals deze, extra worden gestimuleerd. Uit de geselecteerde projecten van de overige vier regio’s heeft de jury eveneens prijswinnaars gekozen. Ook zij ontvangen een bedrag van 2028 euro. Welke projecten dit zijn, kunt u lezen in bijgevoegd juryrapport. De juryleden zijn Immie Jonkman, directeur van Arcadia (LF2028), en Judith Baarsma van Keunstwurk. In totaal ontvangen jaarlijks vijftien initiatiefnemers van IMF-projecten de LF2028-prijs.

 

PDF document icon Juryrapport Bonusprijs 3e tender 2020 sterke yerke.pdf — PDF-bestand, 98 KB (101293 bytes)

 

Algemeen Natuur & Milieu

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

07-04-2021

HARLINGEN - Afgelopen weekend werd er vanwege Pasen niet gevoetbald en waren de teams vrij.

Razende Roeland raast weer live!

07-04-2021

HARLINGEN - Donderdagavond en het is weer tijd voor de wekelijkse metal vitamine.

Vrijdag 16 april opent het Tall Ships Experience Center!

07-04-2021

HARLINGEN - Op vrijdag 16 april opent burgemeester Roel Sluiter van Harlingen het Tall Ships Experience Center.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda De Omdraai De Omdraai Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Food 80/20 Food 80/20 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Lichtboei De Lichtboei Broodje Nuchter Broodje Nuchter Greenart Production Greenart Production Haarmode Cats Haarmode Cats
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Lichtboei De Lichtboei Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Greenart Production Greenart Production Visie Events Visie Events De Omdraai De Omdraai Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis