Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Sterk Zeerobben wint verdiend van GAVC

13-11-2022

HARLINGEN - Zeerobben – GAVC 3 – 1

Sterk Zeerobben wint verdiend van GAVC Foto's: Frans Bode.

Als je binnen 5 minuten op voorsprong komt is de wedstrijd natuurlijk nog lang niet gespeeld en dat was dus ook zo. GAVC verkocht zijn huid duur en bij een 2 – 1 stand hadden de Grousters zo maar gelijk kunnen komen. De vrije trap belandde buiten bereik van Theo Nota op de paal. Gelukje voor de groenwitten. Tactische wissels zorgen voor consolidatie van de 3 – 1 voorspong, die ook vergroot had kunnen worden in de slotminuut door de weer herstelde Durk Ennema.

 

Flitsende start

Na een strijdvaardige start pakt David van der Pol zijn doelpuntje mee. En wat voor één. Van maat Patrick Amels werd David in de diepte aangespeeld. Een heerlijke aanname op rand strafschopgebied kreeg als vervolg een prachtig goal in de kruising. Zeerobben bleef een overwicht houden maar de gasten waren in de omschakeling gevaarlijk. Twee corners achter elkaar leverden kansen op, maar geen van de Grousters wist raad met deze mogelijkheden. Ook Zeerobben liet zich niet onbetuigd en David stuurde Dylan Drent de diepte in, vanaf de achterlijn werd zijn voorzet geblokt. Ook Godert slalomde zich naar de achterlijn, maar de aansluiting ontbrak. Noah Redda had nog de pech, dat op aangeven van Matts Bruining, hij de laat toucheerde. De 2 – 0 was er ook een uit het boekje, een mooi aangesneden vrije trap van Dylan Drent werd bij de tweede paal binnengekopt door Patrick Amels. De vreugde was van korte duur. Een hoge verre trap vanuit het achterveld werd door Tjeerd Andringa slim meegenomen en over de uitgelopen Nota gewipt, 2 – 1. Na een uitbraak over rechts plaatste Van der Pol, kort voor rust, de bal op de inkomende maar goed gedekte Matts Bruining, in dit geval was het beter om zelf door te gaan.

 

Ondanks dreiging bleef Zeerobben gemakkelijk overeind

Na de thee waren de bezoekers zeker van plan om toch de gelijkmaker te realiseren. Dat lukte bijna. Na 10 minuten werd een vrije trap op de paal geschoten Guido Cnossen. Een snelle uitval van de weer ouderwets aandacht vragende Dylan Drent werd nog omgetoverd tot corner. Uit de hierop ontstane hectiek plaatste Ane Schaap de bal op Matts Bruining. Een prima redding van doelman Kuitert op diens schot. De afvallende bal kwam op de zestien voor de voeten van David van der Pol. Met een geplaatst schot in de boven hoek liet hij opnieuw Kuitert kansloos, 3 – 1. Gegriem op het middenveld zorgde bijna voor de aansluitingstreffer. Het vliegend schot van invaller Giovanni Cruden ging tot opluchting van de thuisclub naast. De dreiging van GAVC bleef aanhouden. Gelukkig kunnen de groenwitten vertrouwen op een hechte verdediging met als betrouwbaar sluitpost Theo Nota. Tot kansen kwam het dan ook niet meer. Voor Zeerobben was dat wel het geval. Kort voor tijd bracht Kuitert redding toen Durk Ennema door Brent de Groot in stelling was gebracht. De strak leidende referee Nauta hield het hierna voor gezien.

 

Bank vol met potentiële basisspelers

De terugkeer van een aantal spelbepalende spelers zorgde voor een stabiel evenwicht dus en verdiende overwinning. Zonder een glansrol te vervullen zorgden zij juist voor een positieve inbreng. De glansrol was deze week weggelegd voor David van der Pol met twee heerlijke doelpunten. Goed voor het moreel en het zelfvertrouwen. En dat hebben we beslist wel nodig in de uitwedstrijd volgende week tegen koploper Stiens.

 

Scoreverloop: 1 – 0 (4 m David van der Pol); 2 – 0 (40 m Patrick Amels); 2 – 1 (43 m Tjeerd Andringa); 3 – 1 (56 m Van der Pol).

 

Zeerobben: Theo Nota; Max Faber; Jordy Torenbeek; Patrick Amels; Sten Goïnga; Dylan Drent (72 m Armando Zwart); Noah Redda (46 m Marcel Visser); David van der Pol; Ane Schaap; Godert Attema (82 m Brent de Groot); Matts Bruining (68 m Durk Ennema).

Foto’s. Frans Bode

Sport & Recreatie

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus