Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Steffen Hansma nieuwe hoofdtrainer Fc Harlingen

16-06-2020

HARLINGEN - Toen Steffen Hansma begin dit jaar als nieuwe trainer aangesteld werd, wilde hij graag 1 op 1 kennis maken met de spelers.

Steffen Hansma nieuwe hoofdtrainer Fc Harlingen Steffen Hansma

Maar door het hele Corona gebeuren was dat er nog niet echt van gekomen. Tot afgelopen donderdagavond. De gehele selectie was aanwezig tijdens de laatste training van Gerrie en dit was een mooie gelegenheid voor Steffen om zich voor te stellen aan de groep.

 

Steffen is getrouwd met Hillie, heeft 2 dochters en woont in Leeuwarden. Hij werkt al 35 jaar bij de dienstsociale werkvoorziening en is jobcoach. Als jonge jongen is Steffen bij DTD begonnen met voetballen en daar heeft hij tot zijn 16e gevoetbald. Daarna heeft hij 3 jaar op hoog niveau bij Cambuur gevoetbald maar door een slechte knie moest hij noodgedwongen stoppen. Wel heeft Steffen nog tot zijn 27e bij Stiens gevoetbald maar dat ging niet meer. Middels een kunstknie kan hij zich weer beter bewegen maar zegt zelf: “ik ben niet de snelste meer. Coachen en trainen lukt makkelijk maar meedoen wordt lastiger.” Bij Stiens heeft Steffen eerst jeugdteams getraind, waarna hij naar de senioren ging. In totaal is hij nu ongeveer 32 jaar trainer.

 

Als Steffen verteld welke clubs hij heeft getraind vertelt hij over zijn periode bij R.K.V.V. Robur. “Ik heb Robur een jaar getraind en dat is mij uitstekend bevallen. Die Harlinger mentaliteit, dat Ouwe Seunen gedoe sprak mij wel aan. Dat was een mooi seizoen en toen ik wegging dacht ik nog, als ik ooit weer een keer terug kan dan sta ik daarvoor open. En toen werd ik gebeld. Ik had een mondelinge overeenkomst met Marum, een zaterdag club, en heb er goed over nagedacht maar heb toch de keuze voor Harlingen gemaakt”. Steffen laat weten dat hij fc Harlingen een leuke ploeg vindt waar veel voetbal in zit. Het stukje ervaring ontbreekt misschien nog om de puntjes op de “i” te zetten maar het is nu tijd om te oogsten. De nieuwe trainer geeft aan niet rigoureus van alles te willen veranderen maar hij gaat het stapje voor stapje doen want elke trainer heeft zijn eigen dingen. Steffen laat weten wel een samenwerker te zijn. De aanvoerder vindt hij belangrijk evenals de technische staf. “Ik heb het voetbal niet uitgevonden maar je moet kijken waar de spelers goed in zijn. Mijn visie is wel, als je wilt scoren moet je de bal wel veroveren”.

 

Technische staf fc Harlingen. Foto: E.c.A. 

 

De voorbereiding is inmiddels in gang gezet en er is een plan van aanpak gemaakt. Uiteraard is het afwachten hoe het allemaal komt gezien de Corona maatregelen maar de regels en afspraken zijn gemaakt met zowel de spelers als de staf. Vanaf dinsdag 18 augustus beginnen de voorbereidingen en met assistent-trainer en tevens actieve speler Barry Hamstra en de leiders Sander Zeilmaker en Syb Vogel heeft fc Harlingen er het volste vertrouwen in en kijkt de vereniging uit naar het komende seizoen!

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

FNP wil goede bereikbaarheid haven Harlingen

16-06-2020

HARLINGEN - Sybren Posthumus: ‘Haven van Harlingen goed bereikbaar houden’

Harlingen Welkom aan Zee: Christel de Jong - Zeehelden

16-06-2020

HARLINGEN - In het kader van ~ Harlingen Welkom aan Zee ~ presenteren we de komende tijd een mooie serie portretten van bekende en minder bekende Harlingers.

Lekker lockdown - deel 11!

16-06-2020

HARLINGEN - "Lekker lockdown" is de quarantaine kookshow met chef Ward de Graaf.

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Greenart Production Greenart Production Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns