Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Sta op tegen eenzaamheid; wat kun jij doen?

05-10-2022

HARLINGEN - Bakje koffie, ritje maken, verhalen vertellen of spelletje spelen? Kleine moeite groot plezier!

Sta op tegen eenzaamheid; wat kun jij doen? Wethouder Erik de groot reikt het fotoboek uit aan de heer Huizenga. Foto gemaakt door Ubbo Posthuma.

Vandaag bracht wethouder Erik de Groot een bezoek aan woonzorgcentrum De Spiker waar hij het boek ‘Harlingen, beeld van een zeestad’ uitreikte aan inwoner de heer Huizenga.  Het boek is bedoeld om te stimuleren dat bewoners elkaar opzoeken, contact maken, herinneringen ophalen en mooie gesprekken voeren.  


Wethouder Erik de Groot: “In onze samenleving mag iedereen er zijn en meedoen maar is eenzaamheid helaas een groot probleem. Meer dan de helft van de 75-plussers voelt zich wel eens eenzaam. Ook onder jongeren neemt eenzaamheid toe. In Nederland voelen meer dan een miljoen mensen zich eenzaam. Laten we hier samen wat aan doen en vaker naar elkaar omkijken en elkaar opzoeken. Het kan heel simpel door een bakje koffie met een oudere te doen en levensverhalen te delen, een spelletje te spelen, een toertocht met de auto te maken, een kaartje te sturen, etc. Kleine moeite maar groot plezier”.

De fotoboeken worden door de wethouder en/of bodes bij alle woonzorgcentra in Harlingen langsgebracht; De Spiker, Herbergier, Almenum, De Batting en St. Hubertus.

 

Eenzaamheid is van alle leeftijden en kan iedereen overkomen

Eenzaamheid is ook iets wat een beetje bij het leven hoort en kan in lichte of sterke mate voorkomen en kan overgaan maar ook langdurig blijven. Voorbeelden van oorzaken zijn het verlies van een dierbare, echtscheiding, ernstig gezondheidsverlies maar ook door veranderingen als verhuizing en ontslag. Vorige week was het de week van de eenzaamheid. De Maritieme Academie nam toen het initiatief om samen met wethouder Erik de Groot pannenkoeken te bakken en de buurt hiervoor uit te nodigen. Kijk op www.eentegeneenzaamheid.nl wat je kunt doen als je je eenzaam voelt.

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

De meiden van fc Harlingen MO13, MO15 en MO17

05-10-2022

HARLINGEN - Wie wel eens op maandag- en/of woensdagavond bij fc Harlingen is, is het vast wel eens opgevallen.

De meiden van Zeerobben

05-10-2022

HARLINGEN - Het voetbal voor de meiden van Zeerobben begon al op vrijdagavond met een toernooitje voor het nieuwe team VR18+ 1.

Jeugdjournaal Zeerobben

05-10-2022

HARLINGEN - Het was soms onstuimig op het Oostersportpark het afgelopen weekend.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Visie Events Visie Events Wellheat Shop Wellheat Shop Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor