De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Spoorstraat afgesloten vanwege aanleg fietspaden

19-03-2021

HARLINGEN - Vanaf maandag 22 maart is de Spoorstraat afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Spoorstraat afgesloten vanwege aanleg fietspaden Spoorstraat Harlingen. Foto: Dorus Breidenbach

In opdracht van de gemeente Harlingen wordt dan echt begonnen met de aanleg van vrijliggende fietspaden langs de Spoorstraat. De Spoorstraat is een belangrijke ontsluitingsroute in Harlingen. Ook ligt Jumbo van Olaf Hermes aan de Spoorstraat. Om deze reden wordt de Spoorstraat in twee fasen afgesloten, zodat de Jumbo tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar is.

 

Afsluiting Spoorstraat in twee fases

In de eerste fase van maandag 22 maart tot en met zaterdag 10 april wordt het oostelijke deel van de Spoorstraat afgesloten. De Jumbo is dan gewoon open voor het publiek en vanaf het centrum bereikbaar. Vanaf zondag 11 april tot 27 april is de westzijde van de Spoorstraat afgesloten. In deze periode wordt de Jumbo omgebouwd en is deze gesloten. Voor het werkverkeer van de Jumbo is dan een tijdelijke inrit gemaakt. Hierdoor kunnen zowel de aannemer van de Jumbo, als de aannemer van de gemeente zo efficiënt mogelijk werken. Gedurende de afsluiting is een omleiding aanwezig.

 

Ingewikkelde puzzel

De werkzaamheden aan de Spoorstraat zijn best een ingewikkelde puzzel. Naast dat de Jumbo zijn winkel verbouwt, ligt de Spoorstraat dicht bij de zeewering en het spoor. Ook worden aan de Zuiderhaven door Heijmans huizen gebouwd. Bij het aanleggen van de riolering was een archeoloog aanwezig, omdat het regenwaterriool binnen de oude vestingwallen ligt. Aannemingsbedrijf A. Faber heeft inmiddels al voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Zo is er een regenwaterriool aangelegd en zijn de funderingen van het nieuwe fietspad en de weg aangebracht. De nutsbedrijven hebben inmiddels kabels omgelegd. De komende weken worden de fietspaden aangebracht en hiervoor wordt de weg een beetje omgelegd om ruimte te maken voor de vrijliggende fietspaden.

 

Fietsnetwerk in Harlingen

Wethouder Harry Boon geeft aan: ‘Het is prachtig om te zien hoe het fietsnetwerk in en rondom Harlingen steeds beter wordt. Het buitendijks fietspad, het nieuwe fietspad aan de zeezijde van de Afsluitdijk en de nieuwe fietsverbinding tussen Wijnaldum en Midlum. Ook leven er plannen om Wijnaldum te verbinden met Sexbierum door middel van een nieuwe recreatieve fietsroute. Dit zijn allemaal projecten die het leef – en woongenot in onze regio vergroten en die ook nog eens vanuit toeristisch oogpunt belangrijk zijn. Dat geldt ook voor de fietsstroken die nu langs de Spoorstraat worden aangelegd. Het zal een aantal weken voor overlast zorgen en dat is niet anders. Maar we krijgen er natuurlijk wel iets moois voor terug’.

 

Architect Nynke-Rixt Jukema heeft ervoor gezorgd, dat de nieuwe Spoorstraat er straks ook kwalitatief mooiere inrichting krijgt, die aansluit bij de inrichting van de Havenweg en Stationsweg. De werkzaamheden op Spoorstraat worden mede mogelijk gemaakt door bijdrage van de Provinsje Fryslân en het ministerie van Infrastructuur.

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente

Meer nieuws

Eerste en één van de grootste biomassacentrales naar Harlingen

19-03-2021

HARLINGEN - Het bedrijf Sustainable Fuel Plant wil in Harlingen een van de grootste biomassacentrales van Nederland voor de productie van bioLNG bouwen.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 11 - 2021

19-03-2021

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 15 t/m 19 maart 2021.

Weekbericht GGD Fryslân 12 tot en met 18 maart 2021

19-03-2021

HARLINGEN - Duidelijke stijging besmettingen, recordaantal tests en vaccinaties.

Reacties

Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Omdraai De Omdraai Zensa Moda Zensa Moda Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Lichtboei De Lichtboei Greenart Production Greenart Production Broodje Nuchter Broodje Nuchter Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Karsten Wonen Karsten Wonen Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events De Omdraai De Omdraai Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock