De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Spelmorgen en toernooitjes bij Zeerobben

23-11-2020

HARLINGEN - Het blijft zoeken voor de voetbalclubs om de jeugd bezig te houden in coronatijd.

Spelmorgen en toernooitjes bij Zeerobben Foto: Frans Bode.

Dat valt niet mee want er gaat uiteindelijk voor elke voetballer niks boven een partij voetbal op de zaterdagochtend/middag in competitieverband. Maar dat lijkt nog steeds ver weg. Op z’n vroegst gaat de competitie pas weer in januari van start. Zoals het nu lijkt althans.

 

Afgelopen zaterdag werd er door de jeugdafdeling van Zeerobben gekozen voor een andere invulling dan het succesvolle herfsttoernooi van de afgelopen 3 weken. Voor de jongste jeugd (JO8, JO9 en JO10) werd er een spelmorgen georganiseerd die wel in het teken van voetbal stond. Zo moest je op een bord met gaten schieten, was er container-schieten, kon je partijtjes spelen en latje schieten en waren er nog een aantal spelletjes uitgezet. Bovendien had Aalders Timmmerwerken voor een ware “Soccer Dome” gezorgd waar de jeugd gretig gebruik van maakte. Van jong tot oud. Het was in ieder geval reden genoeg voor de jeugd om zich massaal aan te melden en fanatiek mee te doen. De 2e ronde wordt volgende week (28 november) gehouden en dan zal aansluitend ook de prijsuitreiking plaats vinden.

 

Bij de iets ouder jeugd was er voor een andere mix gekozen dan bij het herfsttoernooi. De kinderen van de JO11/JO12 speelden 7×7 op een half veld en dat deden ook de JO13/JO14 groepen alsmede de JO15 groep en de JO/MO17/19 groepen. Nu dus geen 4×4 op een klein veldje maar iets meer ruimte op een half speelveld. Wel werd er vooraf aan elke wedstrijd geloot. Er werd mede gekozen voor deze vorm omdat de jeugd dit ook zelf aangegeven had leuk te vinden. Tot slot werd er voor de meiden van de MO13 een 4×4 toernooi georganiseerd.

 

Het was wederom een lange dag op het Oostersportpark. De voorbereidingen begonnen al voor 08.00 uur en rond 15.00 uur kon het toegangshek uiteindelijk weer op slot. Maar het jeugdbestuur had het er weer graag voor over. Daarnaast kon ze, zoals elke week, weer een beroep doen op de enthousiaste leiders van de jeugdteams. Zij zijn ook elke week weer van de partij en begeleiden de jeugd graag. Nel Kingma en Gerrit Bos waren op de achtergrond aanwezig om alle vrijwilligers van koffie met iets lekkers alsmede een kop soep te voorzien. Op deze manier kan de jeugd toch een alternatief geboden worden al gaat er natuurlijk niets boven een “echte voetbalwedstrijd”. Laten we daarom hopen dat dat snel weer kan.

 

Prijswinnaars:

JO11/JO12:

 1. Melle Talsma
 2. Vince Tazelaar
 3. Wiard Sibma

 

MO13:

 1. Eline Douma
 2. Beau Sopacua
 3. Jocelyn v.d. Pol

 

JO13/JO14:

 1. Yvan de Jong
 2. Niet Aalders
 3. Marc Zijlstra

 

JO15:

 1. Sofian Rouji
 2. Michael Zernov
 3. David Kwast

 

JO/MO17/19

Meisjes: Melissa de Viq de Cumptich

Jongens: Tiemo Postma

 

Zaterdag a.s. de volgende ronde!

Foto’s: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Opleiding waardevol voor conciërge bij omgang met leerling

23-11-2020

FRANEKER - Anderhalve meter. Mondkapjes, handen ontsmetten, het hoort er al helemaal bij op RSG Simon Vestdijk Franeker.

Ontdek de magische geuren van de Cigno Nero Milano parfumlijn

23-11-2020

HARLINGEN - Nieuw! Bij Salon en Parfumerie Rona: de Cigno Nero Milano parfumlijn!

Nu ook online shoppen bij Bloemisterij Van Der Meer

23-11-2020

HARLINGEN - Hoera! Vanaf heden kunt u ook online shoppen bij Bloemisterij Van Der Meer!

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Lichtboei De Lichtboei De Omdraai De Omdraai Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie