Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Snurk in de Grachtenrace Amsterdam 2019

13-10-2019

AMSTERDAM - Afgelopen zaterdag was het zover de mannen van de Snurk aan de start van de Grachtenrace Amsterdam 2019.

Om klokslag 8.00 uur vertrokken we met sloep richting Amsterdam nu is klokslag 8.00 uur bij de mannen altijd iets later deze keer was het 8.20 uur, het viel mee!

Nadat we alle wegwerkzaamheden getrotseerd hadden waren we net voor 10.00 uur in Amsterdam. Dan gebruikelijke ritueel sloep in water, startnummer halen en hopen dat iedereen op tijd bij sloep is. Zelfs dit ging prima vandaag. Om 12.01 uur zou onze start zijn en we waren benieuwd want vorig jaar met ons uitstapje in de Okke was niet een groot succes. Maar dit jaar vol vertrouwen en met ook iets meer training starten we om 12.01 uur met de doelstelling om de race in 2 uur en 30 min te eindigen.

 

Amsterdam met al de brug passages blijft een bijzondere race. Maar na de start zat het tempo er gelijk goed in de voor ons gestarte sloep "de Vecht" hadden we snel in het vizier. Maar dan komt het toch weer vreemde fenomeen je roeit een minuut dicht maar lig je naast elkaar dan wil de andere sloep jou er niet voorbij laten en dat kan nu net niet in Amsterdam met al die bruggen. En ja hoor met twee onder de brug past dus niet gevolg tierende roeiers en stuurman die boel probeert rustig te houden. Maar mooie aan deze sport na afloop van de race hand schudden en vergeten en vergeven.

Daarna roeide we een relatief makkelijke race met een goed tempo en de snelheid boven de 10 km/uur. Toen in de Keizersgracht hier kwamen we achter de eerder gestarte sloepen en het is altijd weer een hele toer om die voorbij te gaan. Maar voor de meeste stuurlieden een compliment om toch ruimte te laten voor de snellere sloep. En gelukkig hadden we tijdens het inhalen van de Zeeotter 2 de aanmoediging van onze penningmeester Gea van der Schaaf of stond ze nu andere sloep aan te moedigen🤔 we houden het er maar op dat het voor beide sloepen was.

Eigenlijk liep het super voor ons weinig oponthoud en tempo zat er goed in. Dan einde Keizersgracht moeten we de Brouwersgracht op. Wij hebben geluk we hebben stuurman die goed bekend is in de grachten. Hij meldt het team, mannen we pakken bakboord zij opening want de hop on hop off van Lovers Canal Amsterdam pakt de midden en gaat dan stuurboord uit richting Haarlemersluis en zo geschiede maar om een of andere duistere reden vond de schipper van de BZN het nodig om achteruit te slaan. En dan BOEM aanvaring de BZN vaart vol tegen ons aan het kraakt en dan blijkt dat potdeksel over 1 meter opengescheurd is. Waarom de BZN achteruit kwam blijft raadsel misschien krijgen we nog antwoord van Lovers Canal Amsterdam! Maar voor ons gaat de race verder compliment aan Ynze Nienke Kuperus hoe hij de laatste 6 km. met deze situatie omgegaan is.

Dan komt er eigenlijk een heel saai stuk nog 4 km. recht toe recht aan naar de finish. Helaas moesten we nog wel wachten voor een geopende brug omdat er jachtje door moest dit koste wel wat tijd. Maar we durfde niet door te roeien om dat de sloep van de havendienst Amsterdam ons goed in de gaten hield en al melde dat als we door gingen we protest zouden krijgen tja het blijven ambtenaren😉.

Maar na 23.8 km. kwam de finish in zicht en met een tijd van 2 uur en 31 min. kwamen we over de streep. Uiteindelijk bleek dit goed voor een 11e plaats algemeen klassement maar waar we vooral blij mee zijn is het feit dat we de snelste tijd van dit jaar hebben neer gezet. Helaas was er geen speedcup!

Al met al een zeer geslaagde dag in Amsterdam.

Wij bedanken de organisatie grachtenrace Amsterdam onze supporters en natuurlijk onze sponsors voor hun aanmoedigen en steun.

Helaas door de omvang van de schade kunnen we niet meer deelnemen aan de race in Leeuwarden.

 Groet Snurk.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Publiek winnaar in spektakel op vernieuwd sportpark Nylân

13-10-2019

LEEUWARDEN - Alles wat voetbal leuk maakt zat in het duel tussen de nummer vier en twee van deze prille competitie.

Skûtsje De Eenvoud vaart een sterke halve Friese Hoekrace

13-10-2019

LEMMER - Na een toch teleurstellende IFKS, waar het Harlinger skûtsje degradeerde uit de B-klasse, is het zaak dat de rug in de laatste zeilevenementen weer wordt gerecht.

Skjin Wetter is voor de Jonge Seun heel normaal

13-10-2019

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag deed het Harlinger zonnepontje de Jonge Seun mee aan de actie Skjin Wetter.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Broodje Nuchter Broodje Nuchter Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Food 80/20 Food 80/20 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas