Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Slotdag het Noorderlicht groot succes

24-07-2017

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag was voor de leerlingen van het Noorderlicht de laatste schooldag van het afgelopen schooljaar.

En daar keken de meesten weer reikhalzend naar uit. De “slotdag”-werkgroep had sinds mei zes keer een middag vergaderd, voor het programma er naar ieders tevredenheid goed uitzag.

 

De groepen uit de onder-, midden- en bovenbouw waren per bouw door elkaar gehusseld. Verdeeld over de morgen moesten ze drie onderdelen langs.

De kleuters brachten een bezoekje aan de speeltuin “Loggershoek”. Verder was er kinderyoga, verzorgd door Roos Kingma en Brenda Hoekstra van YOY-yoga. De kinderen hadden allemaal een matje en luisterden goed naar de aanwijzingen van Roos en Brenda. Aniek Buikhuizen van Christelijke Muziek- vereniging Hosanna verzorgde een dansles met echte pompons, waarbij de kleuters aan het eind een liedje en dansje kenden, zó leuk om te zien. Op het plein stond een groot springkussen, konden ze stoepkrijten en paardrijden. Bij Marlies Ooms van “kinderfeestjeverhuur.nl” waren er schattige paardjes, een zebra en een tijger gehuurd. De kleuters vonden ze geweldig. Behalve er mee rijden konden ze ook borstelen en verder verzorgen. Ook de peuters genoten mee op het plein.

 

De leerlingen van de groepen 3, 4 en 5 kregen van Jantina Pollema een workshop kleien. Dit vonden ze erg leuk. Veel leerlingen maakten mooie dingen, zoals een poes, een hartje en een slang. Vakleerkracht gymnastiek Yannick had met zijn stagiairs een survivalparcours uitgezet in de gymzaal. Hier was het klimmen en klauteren. Buiten stond een voetbalboarding, Korte partijtjes werden er gespeeld. Van zmvv Zeerobben waren twee doeltjes geleend, met behulp van een snelheidsmeter kon je zien hoe snel je op doel kon schieten. Verder stond er nog een metershoog opblaasbaar dartbord. Middels gooien of schoppen moest je met een klittenbandbal zoveel mogelijk punten zien te scoren.

 

De leerlingen van de hoogste groepen hadden ook leuke activiteiten. Zo stonden er een tafeltennistafel en een airhockeytafel, beide voor zes personen. Fanatiek werd er met de schijf gespeeld bij de airhockey. Ook konden ze broodjes en marshmallows bakken. Via de waterscouts waren er drie metalen vuurtonnen geleend, met stokken om de broodjes en de spekjes aan te prikken. Dit vonden ze erg leuk. 

 

Op het infobroodje had voor deze groepen gestaan dat ze droge kleren mee naar school moesten nemen. Na een rondje watergevecht met bekers en waterpistolen en heerlijk buikschuiven was een douchebeurt zeer gewenst. Vervolgens stond op het plein nog een zes meter hoge klimtoren. Deze en andere onderdelen waren gehuurd en deels gesponsord bij Wetterwille Wommels. Eigenaar Niek komt al een paar jaar op de laatste schooldag op het Noorderlicht.

 

In de pauze was er voor alle leerlingen heerlijk vers fruit, gekregen van Smeding Groente en Fruit uit Sint Annaparochie. Voor de leerkrachten, de hulpouders en de leden van de oudervereniging was er een lekkere kop koffie of thee met een koek, van supermarkt Plus Lunenborg.

 

Om 12.00 uur was de actieve morgen ten einde. Gezamenlijk werd er patat gegeten op het plein door de leerlingen van de voorschool en de basisschool, heerlijk smullen. Bauke en Hennie van het Praathuis hadden het gepresteerd om in 20 minuten voor 340 personen patat te bakken. Na afloop was er voor iedereen een ijsje.

 

De vakantie kwam nu wel erg dichtbij. Meester Gauke hield nog een afsluitend praatje. Daarna kreeg elke leerling een rolletje serpentine en vormden ze met elkaar een erehaag. Deze was voor de leerlingen van groep 8, die er even later doorheen renden. Voor hun zat hun basisschooltijd er op. Afgelopen dinsdag hadden zij met de musical “Herrie op het eiland” opgetreden voor hun ouders en andere belangstellenden.

Na het aftellen van tien naar één was het ook voor de andere leerlingen VAKANTIE!!

 

 

Op de foto het metershoge dartballenbord.

Onderwijs

Meer nieuws

Duo Smit/Houter winnaar op Chateauroux en duo Zwart winnaar op Gennep

24-07-2017

HARLINGEN - Op zaterdag 22 juli werd de Nationale Fondvlucht gevlogen vanuit Chateauroux (Frankrijk) op 750 km.

Nieuwe organisatie duikt in zoutwinning

24-07-2017

HARLINGEN - Er wordt een nieuwe Harlinger organisatie opgericht die zich gaat bezighouden met de beoogde zoutwinning voor de Harlinger havenmond.

Reacties

Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Ons Food&Wine Ons Food&Wine ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Fotografie Dorus Fotografie Dorus Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats
Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen