Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Sloeproeiend Nederland op bezoek in Harlingen

11-04-2022

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond de 12de editie van het Harlinger kampioenschap Sloeproeien in de agenda van bijna 50 sloepen uit heel Nederland.

Sloeproeiend Nederland op bezoek in Harlingen Foto's: Edwin Kooren.

De laatste editie van het HKS was in 2019, welke in de boeken is gegaan als de Hel van Harlingen. De week voorafgaand aan de wedstrijd werden de weersvoorspellingen goed in de gaten gehouden om een herhaling van 2019 te voorkomen. Op dinsdag bleek de voorspelling dusdanig slecht te zijn dat het onverantwoord zou zijn om de oorspronkelijke route over het Wad te roeien. Het bestuur van HKS is met de Port of Harlingen om tafel gaan zitten om een plan te ontwikkelen om de wedstrijd toch op een veilige manier te kunnen laten doorgaan. Mede door de fantastische medewerking van de Port of Harlingen en alle vrijwilligers is het uiteindelijk gelukt om binnen 3 dagen een alternatieve wedstrijd neer te zetten die de sloepen door de havens van Harlingen leidde!

 

Zaterdag stonden om 9.00 uur stonden de kranen van KTF-Harlingen klaar om ruim 35 sloepen te water te laten. De aanwezige vrijwilligers merkten dat iedereen weer stond te trappelen om weer een wedstrijd te mogen roeien want iedereen was in een opperbeste stemming en dit resulteerde dat het kranen soepel en zonder weinig oponthoud plaatsvond.

 

Tijdens het palaver voor de stuurlieden werd het bestuurslid Frans Breek geëerd met 1 minuut stilte. Frans overleed afgelopen jaar veel te vroeg na een kort, maar heftig, ziekbed. Hij was een sloeproeier in hart en nieren met ontzettend veel parate kennis van alle sloepen en alles wat met het sloeproeien te maken heeft. Hij wordt ontzettend gemist!

 

Om 12:00 uur werd het eerste startschot afgevuurd door Marcel Touwslager, voorzitter van sloeproeivereniging Okke Hel. In plaats van naar buiten gingen de sloepen direct stuurboord de industriehaven in. Er werd doorgeroeid tot aan de keerboei aan het eind van de Industriehaven. Na het keerpunt ging de route weer terug richting de keerboei in de Nieuwe Willemshaven. Op het moment dat de sloepen vanaf deze keerboei weer wilden beginnen aan hun tweede ronde, kwam er een bui over met een flink aantrekkende wind, waardoor het een zwaar stuk werd: vol tegen de wind in, regen en golfslag! Af en toe was er wat hinder van de binnenkomen en vertrekkende veerboten van Doeksen, maar uiteindelijk hebben beide elkaar veilig kunnen passeren.

 

Nadat alle teams weer veilig in de haven waren gearriveerd begon het wachten op de prijsuitreiking. De eerste prijs in de hoofdklasse heren ging naar de Benwyvis van Terschelling en bij de Hoofdklasse dames naar de Pulp Fiction uit Makkum. De beste Harlinger herensloep was de Onversaagd met een keurige 6de plaats en de Bartix het beste Harlinger damesteam met een 3de plaats algemeen en de eerste plaats in de 1e klasse. De Vic Berends wisselbokaal voor de heren is naar de Benwyvis gegaan en de Frans Breek wisselbokaal voor de dames is naar de Pulp Fiction gegaan. Zij zijn naast de winnaars van de hoofdklasse ook de winnaars van het algemeen klassement.

 

De overige uitslagen van de Harlinger teams: Snurk 13de, Kromme Dick 19de, Visioen 22ste, Sterke Sietze 25ste. Bij de dames is de Onvervaard 6degeworden, Danser 7ste, Sir Lancelot Skinner 13de en de Vuurzee 16de.

 

Foto's: Edwin Kooren.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen pakt volle buit in Warga

11-04-2022

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 heeft zondag in Warga na een goede wedstrijd de dik verdiende drie punten mee naar huis genomen.

Vlootdag 2022: Onstuimig, zonnig en zeer geslaagd! (video)

11-04-2022

HARLINGEN - Na twee jaar wachten, vierden we in Harlingen eindelijk weer de opening van het vaarseizoen van de bruine vloot met de Vlootdag!

Bevrijding Harlingen in beeld

11-04-2022

HARLINGEN - Zondag 17 april is het 77 jaar geleden dat onderdelen van het Canadese leger Harlingen bevrijde van de Duitse overheersing en er in Harlingen een einde kwam aan vijf oorlogsjaren.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen