Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Sky Winterguard op dreef in Wijchen

12-02-2018

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag vond in het Gelderse Wijchen de derde wedstrijd plaats voor de color guardgroepen van Sky.

Sky Winterguard op dreef in Wijchen Foto: Judith Hoekstra

Na een beetje een teleurstellend optreden bij de vorige wedstrijd was het oudste team zaterdag behoorlijk op dreef en keerden ze terug van de onderste regionen naar de middenmoot. De andere twee teams van Sky continueerden hun positie ten opzichte van de vorige wedstrijden.

 

Het optreden van de Cadets blijft in deze tijd van het jaar een warm gevoel geven. Even van de kou, harde wind en neerslag naar het zomerse strandfeest van dit team. Een leuke show, waarbij het plezier die de jeugdige leden uitstralen een positief effect heeft op het publiek. Als team komen ze nog maar net kijken en dan is een zesde plaats van de zeven deelnemers een mooi begin. Luisteren naar de jury en de show op het gegeven commentaar tussentijds aanpassen is absoluut een gedurfde uitdaging, maar dat wordt goed opgepakt door de instructie en het team. 

 

De Juniors maken iedere wedstrijd weer stappen en dat zie je. Vooral de opening van de show op sabel blijft een bijzonder sterk onderdeel. De uitvoering van de show wordt netjes gepresenteerd; de danspassen en technische bewegingen worden niet afgerafeld, maar juist verzorgd afgemaakt. Gezien hun geweldige inzet en enthousiasme hadden we ze graag een hogere positie gegund dan een zevende en laatste plaats, maar de concurrentie in deze class is ontzettend groot. Bovendien is dit hun eerste seizoen in deze class en missen ze ten opzichte van de andere teams de nodige ervaring, maar dat gaat zeker goedkomen.

 

Een opsteker van jewelste en goed voor het zelfvertrouwen. Een vijfde plaats voor het oudste team van Sky tussen de negen deelnemende teams. Daarmee revancheren ze zich van de vorige keer, want de show verliep zaterdag een stuk beter. Een hoog tempo en een sterk wapendeel. Gezien de scores van de andere teams, de punten liggen vrij dicht bij elkaar, zijn er mogelijkheden om naar een hogere positie te klimmen. Dat geldt dan natuurlijk ook voor de anderen. We kijken daarom met spanning uit naar de volgende wedstrijd, maar dinsdag aanslaande eerst naar het carnaval in Duitsland.        
 

  • De foto's zijn gemaakt door Judith Hoekstra.

Kunst & Cultuur Muziek

Meer nieuws

Spaar Jeugd Sponsor munten voor uw club bij Poiesz!

12-02-2018

HARLINGEN - De 13e Jeugd Sponsor Actie start op maandag 12 februari en eindigt op zondag 8 april 2018.

Een muzikale jazzreis met de Roaring Twenties Small Band

12-02-2018

HARLINGEN - Het tweede Lounge Jazzconcert dat door het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) onder de paraplu van Friejam (Friese bond van jazzmuzikanten) op zondag 11 februari was georganiseerd is wederom een groot succes geworden.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

12-02-2018

HARLINGEN - Grote Sluis Noorderhaven, geen bediening.

Reacties

Almamater Almamater Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen
Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt