Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Skûtsje De Eenvoud vaart een sterke halve Friese Hoekrace

13-10-2019

LEMMER - Na een toch teleurstellende IFKS, waar het Harlinger skûtsje degradeerde uit de B-klasse, is het zaak dat de rug in de laatste zeilevenementen weer wordt gerecht.

Skûtsje De Eenvoud vaart een sterke halve Friese Hoekrace Foto: Janny Bergh.

De omstandigheden hiervoor leken aanwezig en met een aantal sterke races liet de bemanning van schipper Remy de Boer zien het zeilen nog niet verleerd te zijn.

 

Afgelopen weekend vond in Lemmer de 16e Friese Hoekrace plaats. Afhankelijk van het weer bestaat dit event uit minimaal twee wedstrijden op zowel de zaterdag als de zondag. De zaterdag is een kolfje naar de hand van De Eenvoud. Een licht briesje speelt door een schitterende lucht en het schip uit Harlingen start meteen al mooi. Deze hele eerste wedstrijd verloopt heerlijk en de laatste meters is het stuivertje wisselen met de Westenwind. In de hitte van de strijd wordt er vlak voor de finishlijn op beide schepen nog woest gezwaaid met rode vlaggetjes. De Eenvoud komt uiteindelijk een metertje tekort om de eerste race te winnen.

 

Na de start van de tweede race kijkt Remy de Boer uit op het wedstrijdveld. Na een bijna onmogelijke inhaalrace ligt De Eenvoud echter al vijfde en in de laatste slag worden er nog drie schepen ingehaald. Uiteindelijk vaart Remy, weer krap achter de nummer 1, de finish over.

 

Omdat het schitterend weer is, besluit de organisatie tot nog een derde race. De concentratie lijkt er echter wel wat vanaf te zijn, bij de gehele bemanning. Na eerst nog een prima start, wordt er matig gevaren en eindigt De Eenvoud de race als zesde.

 

Op zondag is het weer volledig omgeslagen. Het is fris en er staat een stevige wind. Volgers van dit skûtsje weten dan al genoeg. Het is houden en keren om het relatief lichte schip überhaupt de goede richting in te krijgen. Dat een aantal bemanningsleden afvalt en De Eenvoud zodoende onderbemand is, helpt niet mee. Hoe men zich ook inspant, iets anders dan een laatste plaats zit er niet in.

 

Een tweede race is er niet, op deze tweede wedstrijddag van de Friese Hoekrace. Terwijl de hele vloot zich klaarmaakt voor een gevecht tegen elkaar en de elementen, vindt de organisatie het wel mooi geweest. De wind is te hard en er hangt nog meer narigheid in de lucht. Een blauw-wit geblokte vlag wordt gehesen en de dag zit er, net na het middaguur, op.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Publiek winnaar in spektakel op vernieuwd sportpark Nylân

13-10-2019

LEEUWARDEN - Alles wat voetbal leuk maakt zat in het duel tussen de nummer vier en twee van deze prille competitie.

Snurk in de Grachtenrace Amsterdam 2019

13-10-2019

AMSTERDAM - Afgelopen zaterdag was het zover de mannen van de Snurk aan de start van de Grachtenrace Amsterdam 2019.

Skjin Wetter is voor de Jonge Seun heel normaal

13-10-2019

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag deed het Harlinger zonnepontje de Jonge Seun mee aan de actie Skjin Wetter.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Food 80/20 Food 80/20 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Lichtboei De Lichtboei Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Greenart Production Greenart Production Fotografie Dorus Fotografie Dorus Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Broodje Nuchter Broodje Nuchter Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok