Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Sfeervolle programmaonderdelen Visserijdagen op Rommelhaven en Noordijs

05-07-2022

HARLINGEN - Kortgeleden lichtten we al een tipje van de sluier op van programmaonderdelen van de Harlinger Visserijdagen.

Ditmaal weer een interessant voorproefje. Tijdens de Visserijdagen heeft de Rommelhaven vaak een eigen programmaonderdeel voor z’n rekening genomen. Ook dit jaar zijn rond de Rommelhaven en Noordijs bijzondere elementen uit het programma te bewonderen. Het leuke hiervan is dat het hier een nieuw en attractief programma betreft dat nog niet eerder tijdens de Visserijdagen te zien was.

 

Samen met het bestuur van de Visserijdagen wordt door andere partijen aan een nieuwe invulling gewerkt. “Als bestuur zijn we hier enorm blij mee. Vooral omdat de werkgroep Rommelhaven eerder al heeft laten weten te moeten stoppen met haar programma, omdat er helaas te weinig vrijwilligers waren die voor de uitvoering nodig waren”, vertelt Jules Dutrieux, voorzitter van de Harlinger Visserijdagen. Hij noemt het geweldig dat anderen toch in dat spreekwoordelijke gat zijn gestapt en met een eigen nieuw programma gaan komen. “Het is niet één nieuwe partij die hiermee aan de slag is gegaan, maar het zijn er gelukkig meerdere. En daar zijn we bijzonder blij mee.”

 

Oldtimershow 

Op de vraag waar de Harlingers aan moeten denken wanneer ze tijdens de Visserijdagen over de Rommelhaven en het Noordijs lopen, komt een helder antwoord: bestuursleden zijn op dit moment in gesprek over een prachtige presentatie van een oldtimershow met Amerikaanse auto’s, motoren en brommers. De verwachting is dat niet alleen de Rommelhaven, maar ook het Noordijs en zelfs het Franekereind nodig zullen zijn om al deze oude en vaak indrukwekkende voertuigen een plek te bieden. Een dergelijke show trekt in de regel veel publiek, waarbij het meer dan eens veel nostalgische gevoelens en ervaringen bij de bezoekers oproept.

 

Kunstmarkt

In hetzelfde gebied, rondom de Grote Sluis in de Rommelhaven wordt een kunstmarkt georganiseerd. Ook dit programmaonderdeel wordt verder uitgewerkt en verzorgd door een externe partij. “Uit ervaring weten we hoezeer ook een kunstmarkt door bezoekers wordt gewaardeerd. Het trekt vaak weer een heel eigen publiek dat op die manier naar de binnenstad van Harlingen trekt en zo ook weer in contact komt met andere activiteiten in onze stad”, licht de voorzitter toe.

 

Boekenbeurs

En voor wie dit nog niet genoeg vindt, worden op dit moment ook de plannen voorbereid en uitgewerkt voor een boekenbeurs. Boekenbeurzen of -markten werken vaak als een magneet voor het grote publiek. Of het nu gaat om stripboeken, kookboeken, romans, poëziebundels of nautische en technische naslagwerken, veel bezoekers weten hier hun slag te gaan op zoek naar dat ene boek waar ze al lange tijd naar op zoek zijn.

 

Muziek

Gezelligheid kent geen grenzen. Daarom zal er tijdens deze onderdelen op en rond de Rommelhaven uiteraard ook muziek zijn. Op dit moment wordt in overleg met de muzikanten nog overlegd wanneer en waar ze precies te beluisteren zijn.

 

De Visserijdagen Harlingen zijn van 31 augustus tot en met 3 september 2022.

 

 

Eten, Drinken, Uitgaan Evenement

Meer nieuws

Euro toernooi bij Boulegoed

05-07-2022

HARLINGEN - Op vrijdagavond 1 juli stond het 3de onderlinge euro toernooi op het programma.

Lutgerdina aanwezig tijdens Tall Ships Races Harlingen

05-07-2022

HARLINGEN - Tweemastklipper volledig aangepast voor mensen met een beperking.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten