Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Kom samen feesten in de winterse sferen van ‘Jingle Bell Dok!’ Kerstborrel XXL!
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Eindejaarsloterij 2019!

Eindejaarsloterij 2019!

Prijzenpot: 10x € 449,-(belastingvrij)! Om kans te maken is shoppen en uit eten gaan in Harlingen het énige dat je hoeft te doen!
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Seewyn presenteert zich als nieuwe instelling voor kunsteducatie in Waadhoeke en Harlingen

21-01-2019

HARLINGEN - Seewyn is de naam van de nieuwe instelling die vanaf heden muziek-, kunst- en cultuuronderwijs verzorgt in de gemeenten Waadhoeke en Harlingen.

Seewyn presenteert zich als nieuwe instelling voor kunsteducatie in Waadhoeke en Harlingen Foto: Casper Ferwerda

De stichting, waarvan het hoofdkantoor in Franeker is gevestigd, komt voort uit een fusie tussen de kunstinstellingen Ritmyk en Muzarthe. De naam Seewyn werd zondag 20 januari in Franeker onthuld tijdens een feestelijk concert van leerlingen en docenten in schouwburg de Koornbeurs.

 

De krachtenbundeling volgt op de gemeentelijke herindeling in het noorden van Friesland waarbij Franekeradeel, Menameradiel, het Bildt en vier dorpen uit Littenseradiel in 2018 samen Waadhoeke zijn gaan vormen. Ruim een jaar is door medewerkers van Ritmyk en Muzarthe hard gewerkt aan de nieuwe stichting. De lesplaatsen, onder andere in Harlingen, Franeker, Sint Annaparochie en allerhande dorpshuizen, blijven met de voorgenomen fusie ongewijzigd. Mevrouw Berni Dijkerman is benoemd tot interim-directeur van Seewyn.

 

Het muziekschoolgebouw aan de Sjaardemastraat in Franeker fungeert als hoofdgebouw van de instelling. Het kantoor is telefonisch en per e-mail elke werkdag bereikbaar. Gelijktijdig met de bekendmaking van de naam werd in de Koornbeurs ook de website voor Seewyn gelanceerd: www.seewyn.nl. Hier is het volledige aanbod aan lessen, cursussen en ensembles te vinden. Belangstellenden kunnen zich online inschrijven en op de website een gratis proefles aanvragen.

 

De optredens bij het fusieconcert in de Koornbeurs werden zondag verzorgd door een gitaarensemble onder leiding van Wim de Vrij, een fluitensemble met Gonny Roelofsen als dirigent, de Lucky Clarinets onder aanvoering van Luc Feikens, Jeugdkorps Burdine dat wordt geleid door Tjipke Pasma en het popkoor Different Sound onder leiding van Simon Bouma. Het concert werd door de muzikanten afgesloten met een lied dat speciaal voor de fusie is geschreven en gecomponeerd.

 

"De aanzet voor de fusie vond een paar jaar geleden plaats in de achtertuin van de voormalig directeur van Muzarthe, Jan van der Goot. Ik stelde hem voor om als goede buren meer te gaan samenwerken. Met de vorming van Waadhoeke gingen wij om tafel om de beste vorm van samenwerking te vinden ten behoeve van de kunsteducatie in Noordwest-Friesland. Het is namelijk belangrijk dat alle leeftijden dicht bij huis kunstonderwijs kunnen volgen. Kunst moet voor iedereen bereikbaar zijn, ook als je in een klein dorp woont. Samen staan we nu sterker."
Berni Dijkerman (interim-directeur Seewyn, voormalig regiomanager Ritmyk)

 

“Seewyn verbreedt en verdiept de mogelijkheden. Samen zijn we nu goed toegerust om in Harlingen en Waadhoeke - een groot gebied - de kunsteducatie vorm en inhoud te geven. We delen elkaars expertise en know-how, dat geeft positieve energie. Het is bijzonder fijn om te ervaren dat er ook op politiek en ambtelijk niveau een drive is om van Waadhoeke een gemeente te maken, waar het voor de burgers goed toeven is. Wij voelen ons hierdoor geruggensteund om op de ingeslagen nieuwe weg enthousiast verder te gaan.”
Wim de Vrij, voormalig coördinator Muzarthe)

 

  • Fotoverslag door Casper Ferwerda

Kunst & Cultuur Muziek

Meer nieuws

Mooi begin voor Sky-Hosanna op eerste wedstrijd Winterguard

21-01-2019

DRACHTEN - Afgelopen zaterdag vond in Drachten de tweede contest plaats van het winterseizoen voor colorguardgroepen.

Fc Harlingen bouwt aan de toekomst deel 3

21-01-2019

HARLINGEN - De trainingen bij zowel de jeugd als de senioren zijn weer vorige week hervat.

Opgeviste containers van MSC Zoe gegund aan BDS-Harlingen

21-01-2019

HARLINGEN - De verzekeringsmaatschappij van de reder heeft besloten dat BDS-Harlingen alle opgeviste containers met inhoud van MSC Zoe krijgt.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus