Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Bij PLUS kun je van zondag 21 april tot en met zaterdag 27 juli 2019 exclusief sparen voor Tupperware van de hoogste kwaliteit.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Schitterende Horecakaatspartij op de Voorstraat

25-07-2018

HARLINGEN - Het weer was fraai, het was druk, het was gezellig en men kon genieten van fraaie kaatspartijen wat wil je nog meer.

Schitterende Horecakaatspartij op de Voorstraat Foto: Joachim de Ruijter.

Er stonden maar liefst 30 parturen op de lijst en ondanks dar er maar in 3 perken kon worden gekaatst viel de laatste slag al om 18.45 uur. Al in de 1e omloop waren er spannende partijen tussen sterke parturen.

 

Zo moesten de jongens van café Gewoon Sven, Johan Kwast, Jasper Boomsma en Michel Nesse tegen Cleaning met Anne Wind, Igor Kuiper en Patrick Sjollema. Partuur Kwast c.s. kaatsten best en ur kwam een hoop kracht an te pas, die Michel Nesse sloeg ze betieden gatten in e billug. Bij de stand 5 om 4 en 6-6 trokken Kwast c.s. de winst naar zich toe.

 

Een andere partij was die van Gewoan Sven 2, met Sven Helvrich zelf, Lowie Quisenaerts en Arie den Breejen tegen MHR Werken met John Mons, Pieter Scharringa en Marten Hiemstra en die laatsten hadden deze partij al eens vaker gewonnen. Maar het partuur Quisenaerts kaatste best, en helemaal leuk was ut om die Arie den Breejen te zien kaatsen. Die man het nog steeds een elastieken billug en een mooi slagje. Zij wonnen, toch wel een beetje verrassend, met 5- 4 en 6-4.

 

Ook de damesparturen deden het best maar in de 2e omloop verloor het laatste partuur ook. Verder viel ut geweldige kaatsen op van Jan Rutten, hij kaatste samen met sien seun Viskarre en Stefan Breimer. As een dartel jong veulen vloog Jan over ut veld, ondanks ut feit dat ie hast zeuventig is, helaas ging ie de 2e omloop ur af teugen Broer Zaagemans, Edwin Koster en Andre Dijkstra. Zaagemans, die veul jonger is as Jan, moest in de 3e omloop uutvalle, hij had last van sien lies maar wist niet eens waar dat ding zat. Zij verloren dan ook van de latere premie winnaars.

 

De 2 halve finales gingen tussen de Lachende Koe met Wiebe van Dijk, Evan van Sertima en de Franeker Theun v d Molen zij moesten tegen het oersterke partuur van Gewoan Sven met Kwast c.s. En de mannen van Sertima en Theun v d Molen hadden poer best kaatst en van Diek het um de hele dag sun 98 keer omdraaid en 3 ballen keert. Maar nu was het gebeurd zelfs toen ze met sien drieën voorin gingen staan gaf Michel Nesse nog een zitbal, zo ook op 5 om 0 en 6-6. 

 

De andere halve finale ging tussen Gewoan Sven 2 met Lowie Quisenaerts c.s. tegen pizzeria Pingjum met Barelt Bos, Steven Nesse, tweelingbroer van Michel en Jan Sjouke Wevers. En die laatsten kaatsten ook vliegend de gehele dag. Jan Sjouke Wevers sloeg ook snel op en dan over de buik, dat ging die eerste omlopen vliegend. Toch kwamen ze achter met een eerst maar dat werd weer snel recht getrokken. Wat missers aan beide kanten deed de stand op 2 eersten gelijk komen, het bleef spannend. Door 3 missers van Steven Nesse kwamen de mannen van Gewoan Sven 2 op 3 om 2 voor. Ze kregen de eersten over een weer en op 3 om 5 werd het 6-6 en sloeg Sven Helvrich de kaats voorbij. Dit onder luid gejuich van het publiek want die waren natuurlijk voor de Harlingers, 4 om 5 dus. En ut wudde weer 6 geliek, Lowie sloeg op er was doodse stilte. De bal kwam voorin en Barelt Bos sloeg de bal boven, over en uit en de gebroeders Nesse zaten in de finale.

 

De finale ging dus tussen Gewoan Sven met Johan Kwast, Jasper Boomsma en Michel Nesse daar tegenover stonden pizzeria Pingjum met de twin brother van Michel, Steven Nesse, Barelt Bos en Jan Sjouke Wevers. Dat beloofde een partij te worden, ze van gang is alles. Het partuur van Barelt Bos c.s. stond al snel een eerst achter maar met 6 niks voor. Toch werd het nog 6-6 en sloeg Steven Nesse de bal voor, het werd dus een spul om niks. En de mannen van Pingjum zakten wat weg, de opslag van Jan Sjouke Wevers was de gang wat uut en Steven Nesse leek vermoeid. Daar tegenover bleef de opslag van Michel Nesse vliegen as een raket kaatste Jasper Boomsma ze vast as een huus en was Johan Kwast ze wis as de bank, al is die laatste opmerking eigenlijk niet meer van toepassing. Ze liepen uit naar 5 om niks en onder de vrolijke klanken van zanger Dicky Power, gaf Johan Kwast bij de stand 5 om 1 en 6-4 een zitbal.

 

De prijzen konden worden uitgereikt door Wiebe van Dijk en die deed dat natuurlijk weer met de o zo nodige kwinkslagen. De 8-koppige jury die de koning moesten benoemen gaven, unaniem, de Pollie Kwast senior wisselbeker aan Michel Nesse. De prachtige kransen waren aangeboden door schildersbedrijf Michel v d Ploeg en die konden worden omgehangen door Cobie Mulder. En daar wuuden de heren wel even met tuute. Compliment voor de medeorganisator Broer Zaagemans, hij begint ut aardig te leren, en hij werd goed bij gestaan door lady speaker Anita en haar vriend en nog vele, vele anderen. Age Tichelaar was voor de 40ste keer scheidsrechter en kreeg een aandenken. En verder werd iedere medewerker bedankt voor hun hulp en dat waren er nogal want iedereen wou wel wat doen, dank daarvoor. En natuurlijk dank aan alle sponsoren want zonder die mensen begin je helemaal niks. Kortom we hebben weer genoten van een prachtige, gezellige en sportieve dag en hopen tot volgend jaar.  

 

1e Café Gewoan Sven

     Johan Kwast

     Michel Nesse (koning)

     Jasper Boomsma

 

2e Pizzeria Pingjum

     Jan Sjouke Wevers

     Barelt Bos

     Steven Nesse

 

3e De lachende Koe

     Wiebe van Dijk

     Evan van Sertima

     Theun v d Molen

 

3e Café Gewoan Sven

     Lowie Quisenaerts

     Arie den Breejen

     Sven Helvrich

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

HOOP krijgt antwoord

25-07-2018

HARLINGEN - Naar aanleiding van de vorige editie van Tall Ships Races heeft Johan Erents van HOOP, een aantal vragen gesteld aan de organisatie.

Groei Zeerobben leidt tot integratie met woonwijk

25-07-2018

HARLINGEN - Door de combinatie van voortgaande groei en de invoering van jaargangen voor de jeugd onder 13 jaar.

Grande Finale Opruiming!

25-07-2018

HARLINGEN - Nu nog meer voordeel bij Kamsma Schoenen.

Reacties

Visie Events Visie Events Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Ons Food&Wine Ons Food&Wine Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen
De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"